WESTHOEKMOUNTAINBIKE
Voorbeschouwing
Etappe 1
Etappe 2
Etappe 3
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Nabeschouwing
Home

MAYRHOFEN - BRIXEN


  • Maandag 16 juli
  • Afstand : 94,10 km
  • Aantal hoogtemeters : 2222 hm
  • Max. bereikte hoogte : 2252 hm (Pfitscherjoch)
Vandaag op papier niet zo'n zware rit als gisteren maar toch niet te onderschatten. Slechts 1 beklimming en daarna afdalen naar de aankomst. Maar Uli (organistor) zou Uli niet zijn mocht hij er enkele verrassingen ingestoken hebben. Rond 8u30 gaan plaatsnemen in ons startvak en rustig afwachten tot het startschot. Om klokslag 9u vertrekken we terug onder luid gekweel van AC/DC. Peter zijn rug doet het vandaag al wat beter en dat komt het tempo direct ten goede. Het begin van de beklimming gaat over asfalt en gaat zo verder tot aan het stuwmeer van de Slegeis Speicher. Prachtig gewoon...op zo'n momenten vergeet je even het afzien. Hier staat de eerste bevoorrading van de dag. Ik wacht eventjes op Peter want die is wat achterop geraakt. We nemen rustig de tijd om te eten en te drinken.
Na de bevoorrading volgt nu nogal een technsich stuk tot de top. We gebruiken een wandelpad en moeten dus soms van de fiets. Maar we zijn biker dus waar we kunnen fietsen, gaan we ook fietsen. De aanwezige toeristen die vandaag beslisten om een wandeltochtje te doen weten niet wat ze zien wanneer daar zo'n 1100 bikers de revue passeren. Ik kom toevallig twee Belgische wandelaars tegen die zich afvragen wat de zin is van zo'n gekkenwerk. Een goede vraag...ik weet het zelf niet. Voor het geld doen we het niet. Je moet eigenlijk een beetje freak zijn. Gelukkig ben ik niet alleen. Er zijn er nog 1099 andere !
Net voor de top volgt nog een steile beklimming op losliggende stenen. Rijden lukt wel maar doordat er veel bikers van de fiets moeten is het nog moeilijk fietsen en ik moet dus ook voet aan de grond zetten. Peter bevind zich een 50m verderop. Het gaat duidelijk beter met hem. Dat beloofd voor de komende dagen.


Klim naar de Pfitscherjoch

De afdaling verloopt zonder problemen. Het parcours verloopt verder bergaf tot aan de aankomst. Maar mijn vermoeden was correct. Af en toe zitten er nog enkele nijdige klimmekes in van 12%. Die beginnen wel erg veel pijn te doen na 80 km. Met een bende van 15 bikers stormen we naar de aankomst. Vandaag kunnen we terug enkele plaatsen opschuiven.


Peter net voor de aankomst


Steven net voor de aankomst

  • resultaat in categorie "men" : 216 ste
  • resultaat algemeen : 350 ste