WESTHOEKMOUNTAINBIKE
Voorbeschouwing
Etappe 1
Etappe 2
Etappe 3
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Nabeschouwing
Home

REITH IM AMBACHTAL - MAYRHOFEN


  • Zondag 15 juli
  • Afstand : 87,33 km
  • Aantal hoogtemeters : 3431 hm
  • Max. bereikte hoogte : 2292 hm (Geiseljoch)
Vandaag staan er 3 belimmingen op het programma. In totaal een kleine 3400 meter hoogteverschil. De temperatuur zal vandaag ook terug met een 3 vooraan zijn dus we gaan afzien.
Peter heeft een redelijke nachtrust gehad en de rug voelt iets beter aan. Toch lukt het hem nog altijd niet om simpelweg een drinkbus van de grond te nemen. Hopelijk zal die rug het houden vandaag.
Door het minder resultaat van de eerste dag moeten we starten in de laatste startbox (box D). En dat is niet voordelig. Door de vele starters voor u kan er in de eerste kilometers serieuse file ontstaan met terug tijdsverlies tot gevolg.
Om klokslag 9u wordt het startschot gegeven. Terug het Transalp volkslied "Highway to Hell" en we kunnen vertrekken.


Start om 9u in Alpbachtal

De eerste beklimming gaat volledig over shotter. Peter kan mij niet volgen en moet zijn eigen tempo nemen. Ik laat hem en rij wat verder door maar wacht hem telkens op. Eenmaal boven volgt een afdaling op asfalt tot in Fügen. Daar wacht ons de voet van de tweede klim van de dag. De beentjes voelen goed. De val van gisteren levert geen problemen. Ik moet het tempo drastisch verlagen want Peter kan gewoon niet vlugger rijden vandaag. Misschien maar goed, zo kan ik mijn krachten sparen.
De tweede beklimming gaat eveneens volledig over shotter met net voor de top de eerste bevoorrading. Wij nemen onze tijd om te eten en te drinken en vertrekken terug voor de laatste kilometers klimwerk naar de top. Deze morgen had ik wat lucht uit de voorband gelaten en dat komt de grip duidelijk ten goede. Het lukt al beter in de bochten maar toch opletten want ik heb geen zin om nog meer vel te verliezen in de Alpen.
Na 47km komen we aan in Weerberg voor de tweede bevoorrading van de dag. Ik heb het eventjes gehad van de sportdrank en besluit enkel water in de 2 drinkbussen te doen. Iets wat mij later nogal zuur zal opbreken. Peter moet nog steeds van en op de fiets kruipen als een 100-jarige maar eens we aan het fietsen zijn lukt het wel.
De derde beklimming van de dag is de zwaarste, een kleine 1400 hoogtemeters over 15 km, dat beloofd. Het begin van de klim loopt over asfalt. Niet speciaals zou je zeggen ware het niet dat de temperatuur intussen is opgelopen tot 36°C en dan weet je het wel. Je kan het vergelijken met op de rollen rijden in de sauna. Niet dat ik het ooit gedaan heb maar ik kan het mij volledig voorstellen. Daarbij komt nog dat we geen enkel stukje schaduw hebben en de wind het ook laat afweten...pffffffff...
Op het einde van de asfaltweg (we zijn dan nog niet halfweg de beklimming) heeft de organisatie een extra drankbevoorrading geplaatst. Door de warmte krijg ik amper eten en drinken binnen, niet echt ideaal met nog de rest van de beklimming voor de boeg. Vanaf nu gaat de rest van het traject over grindpaden. De warmte is wat minder doordat we immers op redelijke hoogte zitten. Tevens komt de wind opzetten wat voor extra verkoeling zorgt. Intussen gaat voor mij het klimmen moeizamer en moeizamer en juist voor de top krijg ik daar een klop van de hamer waardoor ik juist niet tussen mijn kader hang. De organisatoren hebben er niets beter op gevonden dan de laatste honderd meters voor de top wat extra technisch te gaan. Dit moet ik dan ook te voet afleggen (eerder slenteren). De Geiseljoch...of is het "heizel"joch...zal ik niet vlug vergeten.


Beklimming van de Geiseljoch

Tijdens de afdaling worden we er nog maar eens aan herinnerd dat we voorzichtig moeten zijn. Een biker heeft een zware val gemaakt en moet met de helikopter worden afgevoerd.
Niettegenstaande een ingehouden tempo en een zwak moment op de top van de Geiseljoch kunnen we toch heel wat plaatsen opschuiven in het klassment.
  • resultaat in categorie "men" : 226 ste
  • resultaat algemeen : 363 ste


...respect...