WESTHOEKMOUNTAINBIKE
Home
Toertocht 2014
Flandrien 2014
Foto's reeks 1
Foto's reeks 2
Verslagen
Lid worden
Leden
Sponsors
Links
Archief 2013
Archief 2012
Archief 2011
Archief 2010

30 STE WESTHOEKMOUNTAINBIKETOCHT

Op zondag 1 december organiseert de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst de 30ste editie van de Westhoekmountainbiketocht. Deze toertocht die deel uit maakt van de kalender van Cycling Vlaanderen is reeds jaren de klassieker in de regio en is een organisatie van de ervaren clubleden van het Bolle MTB Team.
Ook dit jaar zijn er 3 parcours van 29, 39 en 45 km en wordt er opnieuw gekozen voor een verkeersveilige toertocht. De rit vertrekt via 3 private zones naar het Praetbos van Vladslo, vandaar gaat het richting het bos van Koekelare.
Na de bevoorrading aan Restaurant "De Wikkelaar" gaat de mountainbiketour richting Bovekerke. De 45km krijgt daar een extra lus en de 29km en 39km tour rijden via de vele kerkwegels en onverharde landbouwwegen richting Beerst.
Bijna in Beerst rijden de 39km en 45km tour verder richting Vladslo naar de Broeken van Esen. Dankzij een extra parcours is er niet minder dan 9km onverharde wegels. De toertocht gaat via de Paddestraat terug naar Beerst.
Bij aankomst is er de bikewash, douches, de gezellige apresbar en ontvangt iedere deelnemer een gratis sportief stalenpakket die de inschrijvingsprijs ruim overtreft. Voor wie van deze populaire sport voor het eerst wil proeven is er fietsverhuur voorzien. Al wie Groot-Diksmuide en Koekelare vanuit een andere hoek wil bewonderen en wil genieten van een landelijk parcours met open vlaktes en mooie vergezichten is welkom in zaal "Ter Zaele", Hendrik Consciencestraat te Beerst. De vrije start is van 8 tot 11u.
De inschrijvingsprijs is 4 euro voor de leden van alle wielerbonden, niet-leden betalen 6 euro waarbij de verzekering is inbegrepen. Kinderen beneden de 16 jaar kunnen gratis inschrijven. Inschrijven kan van 8u00 tot 11 uur.
Verdere info of een huurfiets reserveren kan op 0479/99.64.02 of je kan ons volgens via facebook (Westhoekmountainbike)

zondag 17 november 2019

GOED BEZIG IN 2016

Westhoekmountainbike is opnieuw goed bezig in 2016. Een jaar met veel mooie mountainbikeritten en talrijke extra activiteiten.
De nieuwjaarsreceptie, de eigen rit Beerst-Duinkerke-Beerst, Paris-Roubaix, het weekend in Melreux-Hotton, de wekelijkse ritten op zondag en woensdagavond, de come back van Robbie en de hoogtestage in Oostenrijk.
Blikvangers van de club waren vooral Rik Demey, Bart Rambour en Steven Depoorter met deelnames en goeie resultaten tijdens diverse (beach)wedstrijden zowel in binnen- als buitenland.

Voor foto's : klik hier

donderdag 10 november 2016

ARDENNENWEEKEND IN MELREUX-HOTTON

Traditiegetrouw trok Westhoekmountainbike in juni op mountainbikeweekend. Ditmaal werd gekozen voor 'back to the roots', .....d'Ardennen.
De club verbleef in 'de Ardense Hoeve' een gerestaureerde hoeve in Melreux-Hotton. Ter plaatse werden 3 prachtige ritten gereden met de nodige hoogtemeters, dit ondanks het mindergoede weer. 9 clubleden trokken opnieuw op avontuur en reden in 2 dagen de 310 km lange rit Beerst-Melreux in barre weersomstandigheden.

Voor een verslag van de rit Beerst-Hotton : klik hier
Voor foto's : klik hier

donderdag 10 november 2016

RIK DEMEY FLANDRIEN 2015

Voor zijn jarenlange prestaties binnen de club en vooral deze van 2015 werd Rik Demey uit Diksmuide verkozen als Flandrien van Westhoekmountainbike. Rik is een fervente wielertoerist, en daarnaast ook liefhebber van de mountainbike, dit vooral in de winterperiode en op woensdagavond tijdens de zomer.
De afgelopen jaren kreeg hij ook de smaak van de 'beachraces' te pakken. Zo werd hij al 1ste in zijn categorie tijdens de strandrace in Bray Dunes ! Tevens is hij de steunde kracht van enkele clubactiviteiten zoals deelname aan de ploegentijdrit in Pervijze en de eigen ritten Beerst-Troyes en Beerst-Hotton.
Als actief clublid is Rik er ook graag bij tijdens de 'apres' voor een rondje "Bernadetje proeven".

Voor foto's : klik hier

donderdag 10 november 2016

NOMINATIES FLANDRIEN 2015

Voor het Bolle team van Westhoekmountainbike was 2015 een echt boerenjaar.
Veel clubleden waren "superactief" tijdens of naast het clubgebeuren. Voor het 10 koppig comit? van de Flandriens was het terug geen gemakkelijke opgave om de geschikte nominaties te vinden.
Voor de Flandrien van 2015 worden niet minder dan 5 clubleden genomineerd !
Een nominatie is de allergrootste eer binnen de club en reeds een hele prestatie. Net zoals andere jaren waren niet alleen de sportieve prestaties belangrijk maar ook de algemene aanwezigheid tijdens de verschillende clubactiviteiten.

Gezien het overaanbod aan nominaties zijn er dit jaar 2 nominatierondes. Uit de reeks van 5 genomineerden zullen begin februari de drie eindkandidaten verkozen worden. Daarna volgt een tweede nominatieronde waarbij uiteindelijk de nieuwe Flandrien gekozen zal worden.

En de 5 nominaties zijn :

RIK DEMEY

 • Werd 1ste in zijn categorie tijdens de strandrace in Bray Dunes !
 • Was 1 jaar te jong voor winst tijdens de ploegetijdrit in Pervijze.
 • Versierde een tranfer naar WTC Zarren naar zijn oude liefde WTC Esen.
 • Actief clublid en deelnemer met de mtb aan Beerst-Troyes.
 • Steeds te vinden voor een rondje "Bernadetje proeven".

GEERT FERYN

 • Afgelopen rit Beerst-Duinkerke-Beerst bleef letterlijk aan de ribben plakken.
 • Drijvende kracht van de ultieme rit op de weg : Beerst-Troyes in 1 dag.
 • Staat steeds klaar met logistieke hulp waar nodig.
 • Heeft een hekel aan warme pinten.
 • Zorgt voor een band met de jeugd.

JEROEN HANSSENS

 • Grondlegger van het weekend in Transinne.
 • Doet er alles aan om "Watje" regelmatig in de vernieling te rijden (tot op heden nog niet gelukt).
 • Zette de grote stap van 27.5 naar 29 inch.
 • Liefhebber om buiten de provincie toertochten te ontdekken.
 • Goede gastheer samen met zijn vrouwtje Eline van het restaurant "De Pastorie".

STIJN SANSEN

 • Blijft al jaren een blok "graniet" op zijn mbt.
 • Ook steeds te vinden voor een stevige rit op de koersfiets.
 • Deelnemer en koptrekker van de rit in 1 dag : Beerst-Troyes.
 • Behaalde in 2015 een tweede plaats tijdens de 24 uren van Leke.
 • Staat al recht voor hij gevallen is.
 • Houd van wandelen met zijn grote hond.

DANNY VANHOUTTE

 • Gladde jongen, beter gekend als "de Witten".
 • Weet na vele jaren eindelijk de juiste weg op het strand.
 • Zeer actieve mountainbiker zowel op zaterdag als zondag.
 • Deelnemer aan mtb rit : Beerst-Troyes.
 • Wil dit jaar zijn eerste strandrace rijden !
 • Het enige clublid met professionele omkadering door zijn knappe "prente".
donderdag 21 januari 2015

667 MAAL BEDANKT

Westhoekmountainbike uit Beerst wenst alle mountainbikeliefhebbers de allerbeste wensen voor 2016 !
De 26ste editie van de Westhoekmountainbiketocht werd opnieuw een groot succes en was meteen de afsluiter van een mooi 2015 voor het 'Bolle Team'. Westhoekmountainbike bedankt de 667 deelnemers aan hun toertocht. Ondanks 3 toertochten op zondag 6/12 in West-Vlaanderen vonden toch weer veel mountainbikers de weg naar Beerst.
De club kreeg opnieuw veel felicitaties voor hun geslaagde toertocht. Een voorbeeld voor veel andere organisaties. De slechte weersvoorspellingen waren opnieuw een spelbreker voor de Westhoekmountainbiketocht maar enkel hevige wind was de reden om thuis te blijven.
Voor 2016 staat de Westhoekmountainbiketocht terug op het programma, noteer alvast zondag 4 december 2016 'BEERST' nu reeds in uw agenda.

Voor foto's : klik hier

dinsdag 5 januari 2016

26STE WESTHOEKMOUNTAINBIKETOCHT

De Westhoekmountainbikeclub uit Beerst, beter bekend als het 'Bolle Team' is klaar voor de 26ste editie van de Westhoekmountainbiketocht. Ondanks de vele concurrentie en slechte weersomstandigheden kon de club uit Beerst vorig jaar toch ruim 635 deelnemers aan de start verwelkomen.
De Westhoekmountainbiketocht is dan ook de 'klassieker' in de regio. Gekend voor zijn zeer verzorgde organisatie (ervaren mountainbikers) en de gezellige apres na de rit.
Dit jaar start de toertocht via de Broeken van Esen, vandaar via onverharde landbouwwegen, verlaten dreven, stukjes bos en oude kerkwegels naar de omgeving van Vladslo, Koekelare en Bovekerke. Het bos van Koekelare en het priv?bos Praetbos staan ook op het programma. De bevoorrading is aan Restaurant De Wikkelaere te Vladso. Bij aankomst krijgt men een gratis sportief stalenpakket die de inschrijvingsprijs ruim overtreft. Verder is er depannage, bikewash, douches en de gezellige apresbar !!
De vrije start is van 8 tot 11 uur in zaal "Ter Zaele" te Beerst. De afstanden zijn 29-38-45 km.
Deelnemen kost 5 euro met verzekering inbegrepen, leden wielerbond : 3 euro en kinderen tot 15 jaar : gratis !!
Sportievelingen die deze sport voor de ??rste keer willen ontdekken kunnen een mountainbike huren : info : 0479/996402.
Zaal "Ter Zaele" is gelegen vlakbij de kerk van Beerst, op zo'n 3 km van het centrum van Diksmuide.

zondag 22 november 2015

AFSLUIT ZOMERSEIZOEN 2015

Op woensdag 30 september werd de ' afsluit zomerseizoen 2015' van Westhoekmountainbike gevierd. Het werd opnieuw een mooi zomerseizoen voor de clubleden met prachtige ritten op woensdagavond en zondagmorgen.
Het zomerseizoen 2015 kende over het algemeen goeie weersomstandigheden enkel van april tot 1/2 mei was het soms ijzig koud met veel wind.
Wie met dit 'Flandrien' weer kennis maakte was onze Zuid-Afrikaanse gastbiker Robrecht Tryhou. Voor een familieaangelegenheid was hij eind april voor twee weken op vakantie in Vladslo. Als ervaren mountainbiker was het zijn grootste wens om enkele mountainbikeritten mee te rijden met Westhoekmountainbike.
In december 2012 reed Robrecht samen met zijn broer in de Westhoekmountainbike clubtruitjes de 'SABIE TEAM LITE & SOLO' in Sabie (Zuid-Afrika).
Geboren in Diksmuide maar reeds meer dan 30 jaar woonachtig in Zuid-Afrika maakte Robrecht dus kennis met het typisch Belgisch weer : koud, regen en veel veel wind. Zijn ervaringen bij thuiskomst waren de volgende :

'In terugblik moet ik wel erkennen dat alhoewel Kemmelberg niet by ons zou kwalifiseren als een berg, het tezamen met de Westhoek wind en weer die ik nu ondervonden heb, effektief wel zou kunnen kwalifiseren als een Kop. Dus van nu af voor my Kemmelkop.Het weer hier zal my niet een Flandrien maken, maar Klapperkop, Schanskop en Groenkloof met hun tegniese single-track met vele losse klippen en rotsen mischiel wel.'

Verder ook nog eens proficiat aan Stijn voor zijn deelname aan de 24 uren van Leke en zijn 2de plaats.
Vanaf oktober staat voor zes maanden lang terug het winterprogramma op de agenda. Elke woensdagavond staat er een stevige wandeltocht op het programma van minimum 2 uur of zo'n 12 tot 14 km. Op zondagmorgen worden opnieuw de mountainbiketochten in de provincie gereden.
En op zondag 6 december is het terug tijd voor de 'klassieker' in de regio : de 26ste editie van de Westhoekmountainbiketocht !!

Voor foto's : klik hier

woensdag 4 november 2015

TOPWEEKEND IN DE ARDENNEN

Tijdens het 3de weekend van september stond voor Westhoekmountainbike het 2de Ardennenoffensief in Transinne op het programma. De 16 deelnemers beleefden opnieuw een top activiteit van de club.
In totaal werden er 3 prachtige mountainbikeritten gereden, waaronder eentje onder begeleiding van mountainbikespecialist Yvan Santing. De ritten situeerden zich in de regio Daverdisse, Mirwart en Libin.
Door de hevige regen tijdens de dagen vooraf werd het een lastig en nat parcours, maar tijdens de ritten zelf werden de clubleden gespaard van regenweer. Vooral op zondag was het genieten van de mooie herfstzon.
De club verbleef voor de 2de keer in C3T ( cycling test & trainingcenter Transinne), een accomodatie die speciaal gericht is op mountainbikers !!

Voor meer info : www.C3T.be
Voor foto's : klik hier

woensdag 4 november 2015

AMPER 4 SECONDEN

Amper 4 seconden dat was het verschil tussen nr. 1 en 2 tijdens de ploegentijdrit 'Omloop der Slagvelden' in Pervijze.
Het Bolle Racing Team met clubleden Rik Demey en Steven Depoorter kregen het gezelschap van Dirk Verleyen, Wouter Portier en Sammy Verbeken.
Vorig jaar behaald het Bolle Racing Team een 3de plaats, dit jaar deden ze beter met een 2de plaats en werden ze slechts met 4 seconden verslagen door de Koekuitspurters.
Proficiat aan het ganse team !!!!!

woensdag 4 november 2015

UITZONDERLIJKE PRESTATIE

Naar aanleiding van het mountainbikeweekend in de Champagne realiseerden 3 clubleden een uitzonderlijke prestatie.
Luc Coupillie, Geert Feryn en Stijn Sanssen reden de afstand Beerst-Troyes in 1 dag ,.... Wouters en Waes achterna. De afspraken om deze rit van 460km te rijden in 1 dag werd reeds vorig jaar besproken op het champagneweekend.
Met de koersfiets vertrokken ze de vrijdagmorgen om 2 uur aan de Ijzertoren van Diksmuide om in Troyes te eindigen omstreeks 20 u. De rit verliep vlekkeloos met goeie weersomstandigheden en gelukkig met wind in de rug.
Een uitzonderlijke prestatie en proficiat aan Luc, Stijn en Geert voor deze uitzonderlijke prestatie.

woensdag 4 november 2015

PETER VANDEGINSTE IN TRANSPYR

Deze zomer nam clublid Peter Vandeginste samen met zijn vriend Kristof Hemeryck deel aan de Transpyr. Een 7daagse mountainbikewedstrijd van 775km dwars door de Spaanse Pyrenee?n met een totaal van zo'n 18.000 hoogtemeters. Het duo behaalde een uitzonderlijke prestatie en werd vijftiende op 265 deelnemers.
De deelnemers moesten tijdens deze wedstrijd verplicht per twee of drie rijden voor de veiligheid en dienden de uitgestippelde trajecten via gps af te leggen. Onderweg was er geen bewegwijzering voorzien. Er werd vertrokken in Roses aan de Middellandse Zee en de wedstrijd eindigde in Hondarribia aan de Atlantische Oceaan.
Clublid Peter was vooraf heel goed getraind voor deze zware wedstrijd. Maar de grootste tegenstrever was de verschroeiende hitte. Tijdens deze wedstrijd werd de regio getroffen door een hittegolf met temperaturen tussen de 43 en 47 graden. Pas de laatste twee dagen kregen de deelnemers temperaturen van 35 graden te verwerken.
Namens Westhoekmountainbike proficiat aan Peter en Kristof !

woensdag 4 november 2015

BEERST-TROYERS 2015

Naar aanleiding van het Champagneweekend van Westhoekmountainbike waren er opnieuw 9 dappere clubleden die kozen voor de ultieme expeditierit met de mountainbike Beerst-Troyes langs een maximaal aan onverharde wegen. De marathonrit van 450km werd gespreid over drie dagen waarvan 340km onverhard en kasseien. Dit enkel met een kleine rugzak en zonder volgwagen.
Althans dat was de bedoeling. Door een noodgedwongen forfait van clublid Erik enkele dagen voor de start kwam er vrij onverwacht toch nog een zekere vorm van assistentie. Ondertussen is het al het vierde jaar dat deze tocht gereden wordt en was al van enige ervaring sprake. Aan het parcours werd weinig gewijzigd ten opzichte van vorige jaren.
Parcoursbouwer Bart Rambour zorgde voor enkele kleine variaties en nieuwe paden. Het parcours ging op dag 1 door de metropool Rijsel (en dit via groene wegen) naar enkele bekende kasseistroken van Parijs-Roubaix tot in Caudry (nabij Cambrai).
De laatste 40 km waren licht golvend op gravel en grindpaden.De tweede dag ging het tot in Reims. Slechts 130 km met enkele kleine klimmetjes de eerste 40 km. Het gevaar zat hem vooral in de vele grasstroken met diepe sporen en stenen die nauwelijks zichtbaar waren. Het vergde de nodige concentratie van de deelnemers.
De laatste dag was goed voor 155km tot in Troyes. Meteen bij het verlaten van Reims werd gekozen voor autovrije wegen met heel veel lange onverharde stroken, waarvan een gedeelte van 40 km onafgebroken over onverhard werd gereden. De laatste 60 km stond er een stevige rugwind zodat de gras- en gravelstroken in een snel tempo werden afgewerkt.

Voor foto's : klik hier

woensdag 4 november 2015

13DE EDITIE MOUNTAINBIKEWEEKEND

In juni trok Westhoekmountainbike opnieuw naar de Champagne op weekend bij Peter en Heidi. Reeds voor de 10 keer was de club te gast bij deze sympathieke uitbaters.
Het begon met een verblijf in Stavelot, nadien in Champlon (Ardennen) en nu reeds voor de 6de keer in Residence Pierre, in Rosieres-pres-Troyes. Het werd opnieuw een geslaagd weekend boordevol ambiace en prachtige mountainbikeritten in de omgeving.
Naar aanleiding van de opening van het nieuw restaurant van Residence Pierre ontmoete Westhoekmountainbike zelfs de Amerikaanse groep Kool & The Gang.

Voor foto's : klik hier

woensdag 4 november 015

START ZOMERSEIZOEN

Op woensdag 1 april vierde Westhoekmountainbike in hun lokaal ' Hoogeraad ' de afsluit van het voorbije winterseizoen. Tijdens het voorbije winterseizoen werden vooral op zondag de vaste toertochten gereden. Ook de 2 uur durende stevige wandelingen op woensdagavond kenden een groot succes met geregeld 10 tot 12 deelnemers.
Voor het zomerseizoen van 2015 is Westhoekmountainbike opnieuw klaar. Zowel op zondag en woensdag staan de vaste mountainbike ritten op het programma.
Daarnaast is er ook opnieuw tijd voor heel wat nevenactiviteiten en speciale ritten. In juni is er alvast al het Champagneweekend in Frankrijk. Voor de 10 keer is de club te gast bij Heidi en Peter van ' Residence Pierre ' in Troyes. Het wordt zeker en vast een speciale editie. Nu reeds is bekend dat zeker 14 clubleden de driedaagse mountainbike rit 'Beerst-Troyes' ondernemen. Gek zijn is gezond , ... ook bij Westhoekmountainbike want ook de rit Beerst- Troyes in 1 dag met de koersfiets is zo goed als definitief. Maar daarover later meer info. In september staat ook al tweede mountainbikeweekend op het programma namelijk het ?Ardennenoffensief in Transinne?.
Kortom het wordt weer leuk deze zomer bij het ' Bolle Team '.

Voor foto's van het voorbije winterseizoen : klik hier

zondag 26 april 2015

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN PARIJS ROUBAIX

Niet om zelf te fietsen maar wel om een mooie dag te beleven trok Westhoekmountainbike voor het tweede jaar op rij naar Paris-Roubaix. Het 'Bolle' team stationeerde zich op de kasseistrook van 'Mons en Pevele' en kwam zelfs eventjes in beeld tijdens de rechtstreekse uitzending op tv.
In de vroege morgen gingen Luc, Steven, Christophe en Patrick reeds op verkenning met de mountainbike en fietsten heen en terug naar het bos van wallers. Goed voor zo'n 80 km op de teller met natuurlijk al de kasseistroken er boven op.
In de middag was het tijd voor een echt wielerfeestje en genoten de aanwezige clubleden en partners van een lekkere barbecue en heel wat lekkere drankjes. De doortocht van de wielerwedstrijd was zeker het hoogtepunt maar daarnaast was de 'Bolle' camion ook uitgerust met een groot tvscherm.

Voor foto's : klik hier

zondag 26 april 2015

TERUG OP HOOGTESTAGE

Ook in 2015 trok het vast skiteam van Westhoekmountainbike op hoogtestage naar Zwiterland, meerbepaald in de regio van de 'Jungfrau'. De twee Patricks, Erik en Bart beleefden vijf mooie dagen op de skilatten.
Het werd opnieuw een prachtige skivakantie met mooi weer en perfecte sneeuw. De nodige vitaminen werden terug opgeladen en er was ook tijd om culinair te genieten van de Zwitserse specialiteiten zoals de 'Jagerthee'.

Voor foto's : klik hier

zondag 26 april 2015

BART RAMBOUR FLANDRIEN 2014

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst werd Bart Rambour uit Langemark verkozen als Flandrien 2014 ! Hij haalde het in een spannende nominatieronde van de twee andere genomineerden Eline Kino en Franky Vanoverbeke.
Een nominatie bij Westhoekmountainbike is de allergrootste 'eer' binnen de club en reeds een hele prestatie. Niet enkel sportieve prestaties zijn van tel, maar ook alle andere zaken die binnen een club heel belangrijk zijn.
Bart Rambour is reeds meer dan 10 jaar clublid en fietste in 2014 niet minder dan 12.500 km vooral met de mountainbike. Om dit te bereiken moest hij zelf op oudejaarsdag nog 4 uur op de fiets doorbrengen.
Verder is hij een vaste waarde binnen de club en ondanks zijn zware job bij Milcobel is hij aanwezig bij heel wat nevenactiviteiten van de club. In 2011 reed Bart een zevendaagse marathon in de Ardennen t.v.v. de ziekte van Duchenne. Bart Rambour is ook de drijvende kracht achter de ultieme mountainbikerit ?Beerst-Troyes? van 460km, vorig jaar gereden door 14 leden van de mountainbikeclub. Meer dan 2 maanden was hij bezig met het uitstippelen van deze rit !

Voor foto's : klik hier

zondag 26 april 2015

NOMINATIES FLANDRIEN 2014

"WE DRONKEN EEN GLAS, WE DEDEN EEN PLAS EN WE LIETEN DE ZAAK ZOALS HET WAS"

Met dit citaat van nonkel Bolle verlieten de 9 Flandriens zondagavond laat het Bollehuisje. Het werd opnieuw een bewogen meeting waarbij er drie stemrondes aan te pas kwamen om de genomineerden te kiezen.
Een nominatie is de allergrootste 'eer' binnen de club en reeds een hele prestatie. Ook dit jaar werd niet alleen gekeken naar de sportieve prestaties, maar ook naar alle andere zaken die binnen een club heel belangrijk zijn.

En de 3 nominaties zijn :

ELINE KINO

 • Na 10 jaar was het dringend tijd voor de nominatie voor een vrouwelijk clublid.
 • De nominatie blijft in de familie want is de vrouw van clublid Jeroen, topchef bij het restaurant "De Pastorie".
 • Na een week hard werken in de horeca en de zorg voor 2 kleine kinderen heeft ze toch zin om bijna iedere zondagmorgen te gaan mountainbiken.
 • Samen met Jeroen motiveerde ze ons om op weekend te gaan naar Transinne.
 • Kan meer dan voldoende haar "mannetje" staan bij de typische mannenclub van Westhoekmountainbike.

FRANKY VANOVERBEKE

 • Moet hij nog worden voorgesteld ? Bestuurslid maar vooral ??n van de "oudste" leden van de club.
 • Tomenloze inzet voor de club. Is steeds bereid om te helpen waar het kan.
 • Franky "Poes" voor de vrienden. Is nooit verlegen voor een grap of een pint.
 • De "fixer" van de club en is de rechterhand van de clubvoorzitter Bart Schapman.
 • Na 2 knieoperaties terug van weggeweest op de fiets. Beleefd terug plezier met zijn nieuwe 29er.
 • Beroemd om zijn balkonsc?ne in Champlon.

BART RAMBOUR

 • Opnieuw een zeer verdiende nominatie voor ons clublid uit Langemark.
 • Fietste in 2014 maar liefst 12500km bij elkaar. Ging zelfs op oudejaarsdag nog meer dan 2u op de rollen fietsen om dit te halen !
 • Door hem reden we een vlekkeloos en mooi traject doorheen Frankrijk naar Troyes.
 • Reeds jaren een vaste waarde in de club. Ieder jaar heeft hij zijn vaste stek aan de bevooradingspost tijdens onze eigen toertocht.
 • Zit terug boordevol sportieve plannen voor 2015.
dinsdag 13 januari 2014

EEN GESLAAGDE WESTHOEKMOUNTAINBIKETOCHT

Aan alle mountainbikeliefhebbers de allerbeste sportieve wensen voor 2015 !
We wensen voor iedereen mooie toertochten met weinig modder, mooi weer en geen valpartijen. Ook voor de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst was 2014 prachtig en voor het nieuwe jaar zit de club boordevol sportieve plannen.
De 25ste editie van de Westhoekmountainbiketocht werd opnieuw een groot succes. Ondanks de slechte weersvoorspellingen kwamen niet minder dan 635 deelnemers aan de start. Ook voor 2015 staat de Westhoekmountainbiketocht terug op het programma, noteer alvast zondag 6 december 2015nu reeds in uw agenda.
Met ruim 50 clubleden is de Westhoekmountainbikeclub een bloeiende actieve vriendenclub met naast de deelname aan de vele toertochten ook heel wat leuke nevenactiviteiten. Raadpleeg gerust ons archief van de voorbije jaren ! Ook in 2015 blijven we via deze website verder informeren over de werking van onze club.
Mountainbikeliefhebbers die eventueel willen deel uit maken van onze actieve mountainbikeclub kunnen zich altijd kandidaat stellen om lid te worden via westhoekmountainbike@skynet.be

Voor foto's van de 25ste editie van de Westhoekmountainbiketocht : klik hier

dinsdag 13 januari 2015

25STE WESTHOEKMOUNTAINBIKETOCHT

Op Zondag 7 december kan je in Beerst terecht voor de 25ste editie van de Westhoekmountainbiketocht. Een organisatie van de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst, beter bekend als het 'Bolle Team'.
Met 712 deelnemers vorig jaar is deze mountainbiketocht de 'klassieker' in de regio... Gekend voor zijn perfecte organisatie (ervaren mountainbikers) en de gezellige apres na de rit.
De Westhoekmountainbiketocht van 2014 loopt langs onverharde landbouwwegen, verlaten dreven, stukjes bos en oude kerkwegels ! Dit jaar zijn er 3 verschillende parcours doorheen Beerst, Esen, Vladslo, Bovekerke en het bos van Koekelare. De tocht vertrekt uit Beerst en gaat via verschillende overharde stroken naar het 'Praetbos' in Vladslo. Alle parcours rijden verder naar het bos van Koekelare. De 37km tocht krijgt extra kerkwegels in Bovekerke te verwerken en ook de 45 km rit kan er eventjes van genieten. Na de bevoorrading aan Restaurant De Wikkelaere te Vladso keert de 29 en 38 km rit terug naar Beerst. De 45 km rit gaat vervolgens via de vele kerkwegels in Vladslo naar de 'broeken van Esen'. Bij aankomst krijgt men een gratis sportief stalenpakket die de inschrijvingsprijs ruim overtreft. Verder is er depannage, bikewash, douches en de gezellige apresbar !!
De vrije start van 8 tot 11 uur is in zaal "Ter Zaele" te Beerst.
Deelnemen kost 5 euro met verzekering inbegrepen, leden wielerbond : 3 euro en kinderen tot 15 jaar : gratis !!
Zaal "Ter Zaele" is gelegen vlakbij de kerk van Beerst !

Voor meer info : klik hier

zondag 13 november 2014

AFSLUIT ZOMERSEIZOEN 2014

Op woensdag 25 september werd de ' afsluit zomerseizoen' van Westhoekmountainbike gevierd in aanwezigheid van een 20 tal clubleden. Van begin april tot eind september fietsten de clubleden van Westhoekmountainbike op woensdagavond hun klassieke mountainbikerit rondom Beerst. Op zondagmorgen was er steeds een mooie opkomst voor de toertochten in de regio.
Tijdens het voorbije zomerseizoen werden opnieuw heel wat speciale lange afstandsraids gereden, waaronder de mountainbikerit XXL-tocht in Poperinge en de ?North Sea Challenge? een rit voor het goede doel langs de kustlijn van De Panne tot in Knokke.
Naast de deelname van enkele toertochten in het Noorden van Frankrijk waren ook enkele clubleden actief in het buitenland. Steven Depoorter uit Diksmuide en Peter Vandeginste uit Torhout trokken in juli naar Polen voor deelname aan de Sudety Challenge, een zesdaagse mountainbikewedstrijd. Peter Vandeginste was dan nog eens extra actief in de LCMT wedstrijd en in de Marmotte Grandfondo waar hij goud behaalde en 175 km fietste met 5000 hoogtemeters in een tijd van 8u en 4 minuten. No?l Derycke uit Beerst en Patrick Vandenberghe uit Keiem fietsten in juli dan nog eens naar Lourdes op bedevaart.
Vanaf oktober staat voor zes maanden lang terug het winterprogramma op de agenda. Elke woensdagavond staat er een stevige wandeltocht op het programma van minimum 2 uur of zo'n 12 tot 14 km. Op zondagmorgen worden opnieuw de mountainbiketochten in de provincie gereden. En op zondag 7 december is het terug tijd voor de 'klassieker' in de regio : de 25ste editie van de Westhoekmountainbiketocht !!

Voor foto's : klik hier

dinsdag 7 oktober 2014

BRONS VOOR BOLLE RACINGTEAM

Proficat voor het Bolle Racing Team . Tijdens de ploegentijdrit 'Omloop der Slagvelden' in Pervijze werden ze mooi 3de.
Het Bolle Racing Team moest de eer van Westhoekmountainbike hoog houden gezien er dit jaar slechts ??n ploeg werd afgevaardigd. Maar toch een heel mooi resultaat voor het Bolle Team die tenslotte als zuivere mountainbikers moesten opboksen tegen ervaren tijdrijders en wielertoeristen. Proficiat aan het ganse team !!!!!

Voor foto's : klik hier

dinsdag 7 oktober 2014

ARDENNENOFFENSIEF IN TRANSINNE

Voor de tweede keer dit jaar trok Westhoekmountainbike op weekend, ditmaal naar de Ardennen.
Op aanraden van Eline en Jeroen van het gekende Diksmuids restaurant ' de Pastorie' trokken 20 clubleden midden september naar een klein dorpje in de Ardennen : Transinne. Het dorpje telt slechts 400 inwoners en wordt omringd door prachtige wouden en rivieren waaronder de Lesse.
De club verbleef er in ' Le dortoir' een locatie die zeer goed geschikt is voor sportieve groepen. Voor alle deelnemers was het eens iets nieuws en iedereen was vol lof over de authentieke streek !
Tijdens het Ardennenoffensief werden er 3 ritten gereden zuiver op Gps, ons terbeschikking gesteld door de sympathieke uitbater Yvan, tevens een groot liefhebber van de mountainbike sport. Met zomerse temperaturen werd het opnieuw een geslaagd weekend met lekker eten, leuke apres en veel plezier.
Tot volgend jaar alvast.

Voor meer info over ons verblijf 'Le dortoir' : klik hier
Voor foto's : klik hier

dinsdag 7 oktober 2014

SUDETY MTB CHALLENGE 2014

Van 27 juli tot 1 augustus namen Peter en Steven deel aan de Sudety Challenge in Polen. Na hun avonturen in de Transalp en Ironbike wilden zij eens andere horizonten verkennen. Na het horen van de vele positieve verhalen over deze wedstrijd was de keuze dan ook vlug gemaakt.
Qua parcours kan je het beetje vergelijken met de Ardennen maar met veel langere hellingen en technische afdalingen.
Steven werd 63ste en Peter 66ste. Een prima resultaat.

Voor meer info : klik hier
maandag 21 juli 2014

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN DE MARMOTTE

Op zaterdag 5 juli stond Peter Vandeginste aan de start van de allomgekende Marmotte Grandfondo. Deze keer werd de mountainbike thuis gelaten en werd de koersfiets van stal gehaald.
Het parcours van La Marmotte doorsteekt de Is?re, La Savoie en Les Hautes-Alpes terwijl het de volgende mythische cols beklimt, Glandon (1918m), T?l?graphe (1570m), Galibier (2642m), Lautaret (2057m) om uiteindelijk te eindigen met de 21 bekende bochten van l'Alpe d'Huez met aankomst aan het Palais des Sports.
Met zijn 175km en 5000 positieve hoogtemeters een zware opgave. Peter behaalde goud met een tijd van 8u 04min.
Een knappe prestatie !!

maandag 21 juli 2014

12DE EDITIE MOUNTAINBIKEWEEKEND

Midden juni was er voor de clubleden van Westhoekmountainbike de organisatie van de 12de editie van het mountainbikeweekend. Naar jaarlijkse gewoonte was de club te gast in Residence Pierre, bij Peter en Heidi in Rosieres-pres-Troyes' in de champagnestreek. Alweer konden de 19 deelnemende clubleden rekenen op mooi weer, prachtige accomodatie, lekker eten en de gastvrijheid van Peter en Heidi, en bediende Miranda.
Op vrijdagavond en na drie dagen werden de 13 Beerst-Troyes rijders herenigd met de overige deelnemers die de afstand Beerst-Troyes met de voertuigen hadden afgelegd. Bij een lekker glaasje champagne was het weer tijd voor de straffe verhalen van de Beerst-Troyes rijders.
Zowel op zaterdag als zondag werden er mooie mountainbikeritten gereden, en was het onderweg genieten van mooie weer en de prachtige streek ! Proficiat aan de clubleden : Rik Demey, Patrick Maerten, Andy Vanhoutte, Wouter Degrootte, Bart Rambour, Steven Depoorter en Patrick Colpaert. Deze mensen reden niet alleen de ultieme mountainbikerit Beerst-Troyes maar ook de 3 zware ritten in de champagnestreek.

Voor foto's : klik hier

maandag 21 juli 2014

BEERST-TROYERS 2014

Elk jaar trekt Westhoekmountainbike in juni op weekend. Sinds een vijftal jaar logeren de clubleden in de champagnestreek bij Heidi en Peter in 'Residence Pierre' in Rosieres-Pres-Troyes. Wat begon als een avontuurlijk ritje met de koersfiets groeide uit tot een ware expidtierit met de mountainbike : ' Beerst-Troyes'.
Op woensdag 11 juni vertrokken 14 clubleden vanuit Beerst met de mountainbike naar Troyes. Een marathonrit van 465 km langs zoveel mogelijk onverharde paden in drie dagen. Dit enkel met een kleine rugzak en zonder volgwagen.
In totaal was de rit goed voor meer dan 300 km langs onverharde paden en kasseien. Ondertussen is het al het derde jaar dat deze tocht gereden wordt, maar nog nooit stonden zoveel clubleden aan de start. Twee jaar terug waren ze nog met 3. Het parcours was toen echter verre van optimaal te noemen. Vorig jaar werd aan het parcours gesleuteld en zo reden er al 7 clubleden, naar Troyes.
Toen werden ze echter geconfronteerd met de grillen van het natte voorjaar en enkele afgesloten paden. Heel wat onverharde paden waren modderpoelen en in sommige gebieden moest men omrijden door overstromingen. Afgelopen winter werd het parcours geoptimaliseerd en werd gezocht om een maximum aan onverharde wegen in het parcours op te nemen. Clubleden Bart Rambour en Erik Eloy zetten hun schouder onder het project en met de info van de vorige parcoursbouwer Andy Vanhoutte werd een nieuw en gevarieerd parcours gevonden.De tocht was zeker niet evident, maar met het gebruik van GPS lukte dit perfect.
De deelnemers waren daarnaast volledig op zichzelf aangewezen voor reservemateriaal en eten. Alles moest mee in de rugzak want er werd door een dunbevolkt gebied gereden.zonder volgwagen. De eerste dag werd er gefietst tot in Caudry, goed voor zo?n 160km. Via de kasseistroken van Parijs-Roubaix (37km in totaal) eindigde de rit langs een golvend landschap met veel lange onverharde stroken. De tweede dag ging het tot in Reims (135km). Na 7km asfalt trokken ze al door een heel verlaten gebied langs velden en bossen. De derde dag ging het tot in Troyes. Het werd met 150km de lastigste rit met o.a. een 5-tal pittige klimmen met pieken tot 14%. Eens in Troyes aangekomen ontmoeten de rijders daar de overige clubleden die met de voertuigen de afstand aflegden. Gezien de weinige pech onderweg werd de rit Beerst-Troyes een groot succes. Enkel zadelpijn was door het warme weer het grootste probleem geweest.

Voor foto's : klik hier
Voor het verslag van Bart Rambours : klik hier

maandag 21 juli 2014

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN VELOAFRIQUE 2014

Van 7 april tot en met 18 april neemt clublid Fabien Verdonck deel aan V?lo Afrique in Senegal.
V?lo Afrique bezorgt deelnemers een onvergetelijk avontuur en bouwt met de verzamelde fondsen scholen in Afrika met als doel beter onderwijs voor de kids! Een meerdaagse avontuurlijke MTB-rit met veel emotie, bloed, zweet en tranen maar vooral een ervaring om nooit te vergeten. Voor Fabien wordt dit wellicht een onvergetelijk avontuur en wegens haar enorm veel succes.
Haar avontuur kan je volgen via deze link : klik hier
zondag 6 april 2014

EEN DRUK VOORJAAR

Het voorjaar van 2014 was opnieuw superdruk voor de clubleden van Westhoekmountainbike. Zo was er in januari de 'Nieuwjaarsnachtwandeling' met onderweg vuurwerk en receptie en ook de eigen rit Beerst-Duinkerke-Beerst.
Op woensdagavond werd er wekelijks een 2 uur durende stevige wandeltocht georganiseerd. Op zondagmorgen werden de klassieke toertochten in de regio gereden. Wegens de natte winter werd er regelmatig uitgeweken naar de duinenparcours aan de kust.
In januari was er ook nog 'Nieuwjaarsdrink' voor alle clubleden en partners van Westhoekmountainbike in zaal ?Ter Zaele? te Beerst. Eind maart werd het winterseizoen afgesloten met een wandeling in 'Knokke'.....brug met nadien een prachtig kampvuur !
Vanaf begin april start opnieuw het zomerseizoen met de wekelijkse fietstochten op woensdagavond en de deelname aan de vele toertochten in de regio.

Voor foto's van het afgelopen jaar : klik hier
zondag 6 april 2014

HOOGTESTAGE ZWITSERLAND

Naar jaarlijkse gewoonte was er in februari de hoogtestage van de club in Zwitersland. Voor de ??rste keer bestond het deelnemersveld uitsluitend uit Flandriens van de Westhoekmountainbikeclub, met o.a. Erik Eloy als kervers 'Flandrien'.
Onder het motto van 'Yolo' was er dit jaar geen shortski maar stonden de deelnemers niet minder dan 5 dagen op de latten. Het werd een prachtige skivakantie met redelijk mooi weer en een perfecte sneeuwtoestand.

Voor foto's : klik hier

zondag 6 april 2014

ERIC ELOY FLANDRIEN 2013

In januari was er naar jaarlijkse gewoonte de 'Nieuwjaarsdrink' voor alle clubleden en partners van Westhoekmountainbike in zaal ?Ter Zaele? te Beerst. Tijdens deze avond werd Erik Eloy verkozen als 'Flandrien2013' van de club. In een spannende stemronde behaalde hij een hogere score dan de twee andere genomineerden Stijn Sansen uit Pervijze en Danny Bouden uit Esen.
Erik Eloy uit Diksmuide behaalde de ?Flandrien? titel met veel voorkeurstemmen. Ondanks zijn drukke job bij Westtoer, dit naar aanleiding van de herdenking 14-18, is hij een vaste waarde binnen de club. Erik is als mountainbiker meestal op zondag aanwezig op de meeste toertochten in de regio. Hij is ook de initiatiefnemer van de ultieme rit ?Beerst-Troyes en de man van de vele ?apr?s?. Tevens is hij een vaste deelnemer aan de hoogtestages in Zwitserland en de mountainbikeweekends van de club.

zondag 6 april 2014