WESTHOEKMOUNTAINBIKE
Terug

ARDENNENOFFENSIEF 2009

Voor de zevende maal op rij beleefde Westhoekmountainbike een super geslaagd Ardennenoffensief weekend.
Op vrijdag 19 juni vertrokken 24 clubleden uit Beerst en Diksmuide richting Champlon naar onze vaste stek bij Peter en Heidi. De rit verliep volgens planning alhoewel er wat gevaar dreigde voor betogende melkboeren op de snelweg.
Aangekomen in Hotel 'Les Bruyeres', werden we door Peter, Heidi en Miranda verwelkomd met een 'Hocus Pocus' drankje en wat warme hapjes. Na het avondmaal was het tijd voor ťťn slaapmutsje (of meerdere) in de bar, en werden er reeds enkele verjaardagen gevierd. De vaste koppeltjes kregen hun kamer en de nieuwe deelnemers mochten samen slapen.


klaar voor de start

Zaterdagmorgen (de ene wat frisser dan de andere) konden we genieten van een lekker ontbijtbuffet. Bij de start van onze 1ste plaatselijke rit moesten we eventjes een 10-tal minuten wachten eer de plaatselijke bui over was en vetrokken we voor de eerste Ardennenkilometers. Weerman Jan zat juist met zijn info via de buienradar en het weer klaarde op !! Het werd een mooie rit en iedereen genoot met volle teugen.
Na het middagmaal stond een zwaardere rit op het programma. Net als vorig jaar trokken naar de regio 'La Roche'. Het werd een pittige rit met veel beklimmingen en mooie afdalingen.


...iemand die zo afziet...die moet van een andere club zijn ;-))

Beter dan vorig jaar hadden we de camionette geplaatst in een klein dorpje 'Berismenil' waar we konden genieten van een welverdiende bevoorrading met cola, koekjes, sportdrank, fruit en de specialiteit van Patrick Maerten : broodpudding. Martijn zijn vrouw had rijsttaart gebakken en het smaakte.
Bart, Francky, Jurgen, Bart Rambour en iemand van een andere club reden met de camionette terug naar Champlon terwijl de rest van de groep met de mountainbike de rit verder zette. Ploeg A was op een gegeven ogenblik letterlijk het noorden kwijt en moesten de weg vragen in een lokaal cafť.


ploeg A was de weg kwijt

Het avondeten was terug super met de jaarlijkse 'gourmet' schotel met nadien een klein feestje in de bar. Er was een gastoptreden van onze 'Sergio' en het bezoek van een zwarte danseres zorgde voor extra ambiance !!! De foto's speken boekdelen. Rik had 's nachts een rare droom over indianen en trommels en ook Shumacher kwam af en toe terug op de gang.
Een zware kater bij sommigen en een hevige lokale bui zorgden voor een klein uurtje vertraging bij de start van onze zondagrit. In de gietende regen vetrokken we voor een nieuwe rit in een realisatie van Patrick Maerten en Franky Vanhoutte (die er jammerlijk genoeg niet bij kon zijn wegens zijn zwaar ongeval)
Na een 13-tal kilometer brak NoŽl zijn zadelpen. Het euvel moest opgelost worden met een dikke tak maar toch besloten Robby, Bart en NoŽl terug te keren naar het hotel. De rest van de groep beleefde een prachtige rit. Regelmatig had een plaatselijke boer een dreef verlengd of enkele bomen weggenomen zodat er wel eens verkeerd werd gereden.


NoŽl heeft voor alles een oplossing...zelfs voor een gebroken zadelpen

Met een uurtje vertraging bereikte iedereen heelhuids het hotel en het aperitief zat de stemming er opnieuw goed in. Het pastabuffet smaakte dubbel zo goed en na het dessert was het tijd om afscheid te nemen. Boordevol goede herinneringen werd het weekend afgesloten en kunnen we terug nadenken over de komende 8ste editie van ons Ardennenoffensief. Wellicht eentje boordevol verrassingen !!
Verder dank aan Garage CitroŽn Traisnel en Brandstoffen Bolle voor de logistieke steun.

Voor foto's : klik hier

Tot slot nog een raadseltje, wat is er mis met onderstaande foto ?


Er klopt iets niet op deze foto...maar wat ?