WESTHOEKMOUNTAINBIKE
Terug

ARDENNENWEEKEND 2007

We hebben er een jaar lang over gepraat en eindelijk was het dan zover. Op vrijdag 12 oktober vertrokken we om 18 uur stipt ‘in konvooi’ richting Champlon, voor de 5de editie van de Westhoekmountainbike – Ardennenoffensief. Met een recorddeelname van 19 clubleden beloofde het een prachtig weekend te worden. Voor de 5de keer op rij waren de weergoden ons alvast gunstig gestemd.
Bij aankomst in het hotel ‘Les Bruyeres’ verwelkomden Heidi en Peter ons met een welkomst drankje. Hun nieuwste creatie ‘Hocus Pocus’ smaakte snel naar een tweede. We kregen een driegangen menu voorgeschoteld en tussendoor arriveerde ook de ‘Jean’. Het werd een redelijke rustige avond want iedereen wou zich wat sparen voor de volgende dagen.
Zaterochtend, tijd voor het ontbijtbuffet. De ene wat frisser dan de andere. Om 9 uur plannen we om onze éérste rit te starten, een opwarmingsrit van 35 km rondom Champlon. Het is nog wat fris maar het zonnetje is alvast van de partij. Gelukkig maar, ……. de éérste 3 km’s gaat het in dalende lijn. Tijd om ons op te warmen.


klaar voor de start

Vandaag zorgt Andy Vanhoutte voor de organisatie van de ritten. Na een 6 tal km’s de 1ste lekke band voor Patrick Maerten. (Hij zal er later tijdens het weekend in totaal zo’n 4 hebben, ondanks de aankoop van nieuwe banden). Catrysse mocht het horen. Na nog eens 3 km en tijdens de éérste beklimming van de dag breekt de versnelling van Koen Bolle. Gedaan met fietsen, hij beslist terug naar het hotel te gaan en daar één van onze reservefietsen te nemen. Voor de rest krijgen we een mooi parcours voorgeschoteld. Er zijn nog enkele lekke banden en de groep wacht mooi op de achterblijvers. Ook groep B komen we regelmatig tegen onderweg. Als we bijna terug bij het hotel zijn komen we Koen te voet tegen. Hij had blijkbaar het hotel niet gevonden en was ondertussen de verkeerde richting uitgewandeld. We nemen hem mee op sleeptouw en arriveren ruim op tijd voor het middagmaal.
Na een kleine rustpauze vertrekken we voor het echte werk richting ‘La Roche’. Ploeg B verkiest om de camionette onderweg te plaatsen en een rit te maken in de buurt van ‘La Roche’. Maar ondanks de gps en diverse kaarten rijden ze die middag compleet verkeerd en wijken ze zo’n 12 km af van La Roche. Groep A blijft die namiddag mooi samen en het wordt een prachtige rit naar ‘La Roche’. Het was vooral opvallend dat we steeds maar afdaalden. In La Roche aangekomen namen we afscheid van Andy Vanhoutte, hij moest diezelfde avond naar een huwelijksfeest in Izegem. Ter hoogte van La Roche reden we nog een mooie maar zware lus. Terug in La Roche begon het ‘echte’ werk. Vanaf het marktplein moesten we onmiddellijk een loodzware klim ondernemen. De terugtocht naar Champlon was hard en met vele klimmen maar allemaal bereikten we moe en voldaan terug het hotel. Intussen tijd hadden we wel al zo’n 95 km op de teller staan.


na de inspanning...een beetje sportdrank...

De rest van de avond was het uitrusten, startend met een paar Duvels en nadien een overheerlijke ‘ funcooking’. Bart vroeg nog een klein beetje vlees voor de mannen, maar even later kwam Peter met nog zo’n drie overvolle plateaus. Teveel van het goeie. Maar service is service , zegt Peter. Zoals het de Westhoekmountianbike beaamt beleefden we een gezellige avond in de bar. Robbie zorgde geregeld voor de show en Heidi zag dat het ‘goed’ was. Het werd laat, en voor sommigen zeer laat !! De Duvels hadden gesmaakt.

De zondagmorgen is meestal het meest pijnlijk onderdeel van het weekend. De ene veel frisser dan de andere, was het opnieuw verzamelen blazen aan de ontbijttafel. Franky Moortgat, Robbie en de ‘Jean’ zien het die dag niet echt zitten. Ze hebben meer goesting om met ‘Vedett’ te gaan wandelen of om te gaan fietsen. Na heel wat onderhandelen verschijnen alle weekenders toch aan de start.
Vandaag is het de rit in een organisatie van Patrick Maerten en Franky Vanhoutte. Een drietal weken terug waren ze speciaal naar Champlon gekomen om de rit te verkennen. Hun commentaar voorspelde weinig goeds. Wekenlang hebben ze ons aan het lijntje gehouden. Het wordt de mooiste rit van het weekend. We rijden langs berijdbare wandelpaden, lange dreven en door prachtige landschappen. Eventjes komen we midden in een jachtpartij terecht maar we maken vlug rechtsomkeer.


een zondagse wandeling door het bos

Omstreeks 13 uur en volgens timing bereiken we opnieuw het hotel. Een Duvel, een lekker pastabuffet en het weekend is terug voorbij. In de tuin kunnen we nog een uurtje zonnebaden … jajaja midden oktober.
Afspraak volgend jaar 11 en 12 oktober in www.hotellesbruyeres.be