WESTHOEKMOUNTAINBIKE
Home

NOMINATIES FLANDRIEN 2013

"Tijd voor verandering" is dit jaar de slogan van het comité van Flandriens van Westhoekmountainbike.
Voor deze Flandrien verkiezing werd gekozen voor 3 clubleden die nog nooit eerder een nominatie kregen.
Na een zware en moeilijke vergadering, onder leiding van flandrien voorzitter Patrick Colpaert, werden volgende clubleden genomineerd voor de ' Flandrien ' verkiezing 2013.

DANNY BOUDEN

 • Een vaste waarde binnen onze club.
 • Fiets bijna elke dag vanbij zijn thuis in Esen naar het werk in Zedelgem. Als training kan dit tellen.
 • Is na wat gezondheidsproblemen terug in superconditie.
 • Werd onlangs voor de eerste keer opa !
 • Beleefde hilarische momenten en veel pech tijdens de voorbije rit Diksmuide-troyes.

ERIK ELOY

 • Eveneens een vaste waarde binnen onze club.
 • Druk,drukker, drukst...op zijn werk nav '100 jaar Wereldoorlog 1'.
 • Vaste deelnemer aan de hoogtestages in Zwitserland.
 • Liefhebber van een stevige après en is de man van de haarscherpe dialogen.
 • Heeft buitenverblijf nabij de 4AD.
 • Wordt dit jaar trouwens 50 jaar.

STIJN SANSEN

 • Onze jonge beenhouwer van de Colruyt.
 • Leverde de prestatie van het jaar door de '24 uren van Leke' te winnen met 620km.
 • Kwam na zijn rugoperatie sterker terug dan ooit.
 • Heeft de macht en de power van een trekpaard.
 • Houdt eveneens van een stevige après.
 • Kan een fietsketting herstellen op een nogal eigenwijze manier.
dinsdag 13 januari 2014

BESTE WENSEN VOOR 2014

Het bestuur van Westhoekmountainbike wenst alle clubleden alsook alle andere fietsliefhebbers de allerbeste wensen voor 2014. Een nieuw jaar met veel fietsplezier en hopelijk goeie weersomstandigheden. Dat iedereen gespaard mag blijven van valpartijen en pech !
Voor de club uit Beerst wordt het opnieuw een druk wielerjaar. Zo staan er elke woensdagavond, 2 uur durende stevige wandelingen van ruim 12 tot 14 km op het programma !
Op zondagmorgen worden de klassieke toertochten in de regio gereden en vanaf woensdag 2 april starten de vaste trainingsritten rondom Beerst ! Verder zijn er weer heel wat andere activiteiten voorzien voor 2014.
Zo is er de eigen rit 'Beerst-Duinkerke-Beerst', in februari trekken opnieuw enkele clubleden op hoogtestage naar Zwitserland en in maart is er de uitstap ‘Rapper dan de Ronde’ in Oudenaarde. In april rijden enkele clubleden terug de 'Ronde van Vlaanderen' en in juni is er het Champagneweekend in Frankrijk met o.a. de driedaagse mountainbike rit 'Beerst-Troyes'. In september staat er een tweede weekend op het programma namelijk het ‘Ardennenoffensief in Transinne’.
Ook nu staat reeds vast dat enkele clubleden opnieuw deelnemen aan buitenlandse mountainbike wedstrijden.

maandag 31 januari 2014

712 KEER BEDANKT

Westhoekmountainbike kan terugblikken op een geslaagde 24ste editie van de Westhoekmountainbiketocht . Ondanks de vele regen van de voorbije weken bleef het parcours vlot berijdbaar. Met dank aan een weekje droog weer en zeer veel wind.
Na afsluit van deze editie kwamen er alleen maar positieve reacties van de 712 deelnemers. Deze mountainbiketocht was opnieuw een organisatie van ervaren mountainbikers en liep dit jaar opnieuw langs de mooiste onverharde landbouwwegen, verlaten dreven en oude kerkwegels in de buurt van Beerst, Esen, Vladslo, Bovekerke en het bos van Koekelare. Tot volgend jaar zondag 7 december en bedankt aan alle deelnemers en alle vrijwilligers van het Bolle-team.

Voor foto's : klik hier

zondag 15 december 2013

HUTSEPOT A VOLENTÉ !!!

Tradities blijven een feit bij Westhoekmountainbike en daarom organiseerde het bestuur opnieuw , op de vooravond van de Westhoekmountainbiketocht, hun jaarlijkse clubmaaltijd met spaghetti of een heerlijke hutsepot.
Het werd opnieuw een mooie avond samen met de clubleden van de mountainbikeclub uit Beerst. Men kon er genieten van een uitgebreide aperitief , de lekkere spaghetti of de heerlijke hutsepot à volonté !
De dames achter de schermen van Westhoekmountainbike waren dagenlang bezig met de voorbereidingen van de lekkere maaltijd. Achteraf was het nog genieten van koffie en een chocolademousje. En ook de apres liep terug wat later uit dan voorzien.

Voor foto's : klik hier

zondag 15 december 2013

T'IS WEER VOORBIJ...DIE MOOIE ZOMER

De mooie zomer is weer voorbij voor alle clubleden van Westhoekmountainbike. De prachtige zomer van 2013 deed de minder goeie weersomstandigheden tijdens de voorbije lente vlug vergeten.
Voor de mountainbikeritten op woensdagavond en zondagmorgen kwamen steeds een groot aantal mountainbikers opdagen. Tot eind september fietsten de westhoekmountainbikers elke woensdagavond een plaatselijke rit rondom Beerst van zo’n 40 tot 50km. Op zondagmorgen namen ze deel aan de georganiseerde toertochten in West-Vlaanderen en het Noorden van Frankrijk.
Het einde van het zomerseizoen 2013 werd samen met alle aanwezige clubleden gevierd in het lokaal 'Hogeraad' te Beerst ! Vanaf oktober staat voor zes maanden lang terug het winterprogramma op de agenda.
Elke woensdagavond staat er een stevige wandeltocht op het programma van minimum 2 uur of zo'n 12 tot 14 km. Op zondagmorgen worden opnieuw de mountainbiketochten in de provincie gereden. En op zondag 8 december is het terug tijd voor de 'klassieker' in de regio : de Westhoekmountainbiketocht,maar daarover later meer.....

Voor foto's : klik hier

zaterdag 2 november 2013

OMLOOP DER SLAGVELDEN

Om koersdirecteur Luc Coupillie een plezier te doen stond Westhoekmountainbike, begin september, opnieuw met 2 ploegen aan de start van de 'Omloop der Slagvelden' in Pervijze.
Voor de éérste keer was er de deelname van het 'Bolle MTB Team' een vijfkoppige ploeg met de mountainbike. Patrick Vandenberghe, Bart Rambour, Bart Portier, Patrick Maerten en Jeroen Hanssens behaalden een mooie 19de plaats met een gemiddelde snelheid van 33,75 km/u.
Het 'Bolle Racing Team' met renners Jurgen Vanneste, Koen Bolle, Rik Demey, Patrick Colpaert en een gastbiker behaalden een prachtige 4de plaats met de koersfiets. Hun gemiddelde was 40,09 km/u. Proficiat aan beide teams !

zaterdag 2 november 2013

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN DE "GRAND RAID"

Op 24 augustus namen Steven en Martijn deel aan de 24ste editie van de Grand Raid Cristalp. Met zijn afstand van 125 kilometer en te overbruggen hoogteverschil van 5025 meter behoort deze marathon tot één van de zwaarste ééndagswedstrijden van Europa.
Steven was er bij voor de 2de maal terwijl het voor Martijn zijn eerste kennismaking was met de Zwitserse Alpen. En deze editie zullen ze beide niet zo vlug vergeten. Door het dreigende onweer in de namiddag hadden Steven en Martijn gekozen voor de kortere afstand van 92 km en 4000 hoogtemeters.
Steven haalde de finish nog net voor het zware onweer. Martijn had minder geluk en moest jammer genoeg de strijd staken op 8 kilometers van de aankomst. Door het onweer werd de wedstrijd vroegtijdig geneutraliseerd. Niettegenstaande zijn opgave was Martijn toch tevreden over zijn deelname en zal dit zeker niet zijn laatste bezoek zijn aan de bergen. Misschien volgend jaar terug ??

maandag 16 september 2013

STIJN SANSSEN WINT 24 UREN VAN LEKE

Begin augustus won clublid Stijn Sanssen in zijn categorie de '24 uren van Leke'. Stijn reed niet minder dan 170 ronden of 620 km om deze overwinning op zak te steken. Tijdens de nacht kreeg hij het gezelschap van clubleden Geert Feryn en Luc Coupillie. Vanaf zondagmorgen 8 uur stond een team van Westhoekmountainbike klaar om Stijn doorheen de moeilijkste uren te sleuren.
Proficiat aan Stijn voor deze uitzonderlijke prestatie.

maandag 16 september 2013

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN IRONBIKE

Met zijn derde deelname aan de Ironbike in Italië bewees Peter vandeginste dat Westhoekmontainbike ook zijn mannetje kan staan in het buitenland. Van 20 tem 28 juli werd deze loodzware mountainbike verreden doorheen het allomgekende Piëmonte gebied. Peter eindigde als 58ste op 120 deelnemers. Iets meer dan de helft van de deelnemers haalde de eindstreep. Proficiat Peter !!!

Peter zijn kort relaas : klik hier
maandag 16 september 2013

CHAMPAGNEWEEKEND IN TROYES

Begin juni was er voor de clubleden van Westhoekmountainbike opnieuw de organisatie van het Champagneweekend in Troyes. Gezien de wijziging van de datum ( een tweetal weken vroeger dan normaal) was de opkomst minder dan vorig jaar.
Toch beleefden 18 clubleden opnieuw een prachtig mountainbikeweekend bij Peter en Heidi van 'Residence Pierre in Rosieres-pres-Troyes'. Als 'God in Frankrijk' zo kan het weekend worden samengevat.
Mooi weer, prachtige accomodatie, lekker eten, perfecte gastvrijheid en een prachtig parcours om te fietsen. Op vrijdagavond en na drie dagen werden de Beerst-Troyes rijders herenigd met de overige deelnemers aan het weekend. Tijd dus voor de straffe verhalen !!! Zowel op zaterdag als zondag werden er mooie mountainbikeritten gereden. Gezien de slechte weersomstandigheden in mei lag ook het parcours in de Champagnestreek er zwaar en drassig bij !! Toch was het onderweg, gezien het mooie weer, genieten van de prachtige streek !
We danken Andy Vanhoutte voor de organisatie van de ritten, Peter en Heidi voor de service en bandencentrale Forrez voor de logistieke steun.

Voor foto's : klik hier

zaterdag 13 juli 2013

BEERST-TROYES

Heel wat wielerliefhebbers dromen van avontuur op de fiets :lange afstanden,beklimmingen van cols,... enz...
Begin juni was het de beurt aan zeven clubleden van Westhoekmountainbike. Naar aanleiding van het jaarlijkse westhoekmountainbike weekend in de Champagne trokken Bart Rambour, Geert Feryn, Patrick Maerten, Danny Bouden, Erik Eloy, Andy Vanhoutte en¨Patrick Vandenberghe met de mountainbike van Beerst naar Troyes.
Een rit van ruim 460 km en drie dagen langs verlaten boswegels en dreven. Het werd, gezien de weersomstandigheden en de pech, een zware onderneming. Onderweg moesten de westhoekmountainbikers ter hoogte van Reims gedepanneerd worden door clublid Koen Bolle op terugreis van vakantie in Corsica.
Een volledig verslag en vele foto's kan je bekijken op : www.bartforduchenne.blogspot.be

zaterdag 13 juli 2013

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN BEMC 2013

De Belgian Mountainbike Challenge, afgekort de BeMC, is een driedaagse rittenwedstrijd, die open staat voor wedstrijdrenners en recreanten en vond plaats tijdens het Hemelvaartweekend.
De BeMC onderscheidt zich van de andere meerdaagse evenementen in de Benelux door de lastigheidgraad van het parcours en het feit dat de ritten van start tot finish als wedstrijd gereden worden. De BeMC uitrijden is een prestatie waarop zowel wedstrijdrijders als recreanten oprecht fier mogen zijn!
Net als vorig jaar stonden Steven en Martijn aan de start van dit mooi evenement. Door de lange strenge winter waren de trainingen niet verlopen zoals gewenst en alsof het nog niet genoeg was hadden de weergoden beslist om tijdens de 3 wedstrijddagen de temperatuur goed te laten zakken en of en toe eens goed de kraan open te zetten.
Resultaat was een loodzware BEMC mede dankzij het soort parcours en barre weeromstandigheden. 229 van de 338 ingeschreven deelnemers zijn er in geslaagd de BEMC volledig uit te rijden en het finisher T-shirt mee naar huis te nemen.
Steven en Martijn hielden de eer van Westhoekmountainbike hoog en finischen respectievelijk als 144ste en 185ste.
Tevens het vermelden waard, Peter reeds in dezelfde barre weeromstandigheden de LCMT uit.
zaterdag 13 juli 2013

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN BIKEFREAK-MAGAZINE

Bikefreak-magazine Vlaanderen is een nieuw mountainbike blad en gaat het ‘gat’ opvullen tussen het Waalse magazine O2Bikers en het Nederlands georiënteerde Mountain Bike Plus magazine, en heeft zich ten doel gesteld om in te springen op de vraag naar artikelen voor de Vlaamse mountainbiker. In de editie van mei komt Westhoekmountainbike uitvoerig in de beeld met een mooie reportage en heel wat fotomateriaal.
Bikefreak-magazine Vlaanderen gaan zich in de toekomst bezighouden met zaken die de 'echte' mountainbiker zal interesseren. Ze testen fietsen en onderdelen die in Vlaanderen te koop zijn en beschrijven evenementen en routes . Testen, techniek, sport en avontuur, dat zijn de vier pijlers van Bikefreak-magazine Vlaanderen.

Meer info op : www.bikefreak-magazine.nl

donderdag 02 mei 2013

LUC COUPILLIE NEEMT VOOR DE 4DE MAAL DEEL AAN DE 1000KM VOOR "KOM OP TEGEN KANKER"

Luc Coupillie uit Pervijze, clublid bij de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst neemt in het Hemelvaartweekend van 9 tot 12 mei, voor de vierde maal deel aan de 1000km voor Kom op tegen Kanker. Op de kunnen deelnemen moet hij opnieuw 5000 euro inzamelen en als dit lukt dan is de opbrengst van zijn inzet tijdens de voorbije 4 jaar reeds 20.000 euro !
De Westhoekmountainbikeclub uit Beerst is niet alleen een actieve mountainbike(fiets)club maar ook acties organiseren voor het goede doel staat hoog op het programma van diverse clubleden. Zo nam clublid Bart Rambour uit Langemark in 2011 deel aan 'DuchenneHeroes' t.v.v. een organisatie die zich inzet voor kinderen die lijden aan de ziekte van Duchenne. Volgend jaar neem Fabienne Verdonck deel aan 'Velo Afrique' in Senegal waarvoor 4000 euro moet ingezameld worden. Voor Luc Coupillie is het zijn vierde deelname aan de gekende organisatie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Opmerkelijk is dat Luc de 1000 km in 4 dagen effectief fietst in tegenstelling tot veel andere deelnemers die slechts 1 of 2 ritten meerijden. Dit jaar gaat de netto opbrengst van deze actie naar het onderzoek van orgaan- en weefselsparende behandelingsstrategieën.
Het bedrag van 5000 euro bijeenharken is natuurlijk nog een grotere opgave dan het fietsevenement zelf. Vandaar de vraag voor steun. Wie stort op het nummer 733-1999999-83 van Kom op tegen Kanker en de referentie “voor team ID Nr 170-043-275 + GIFT”, steunt deze actie en komt op de steunende lijst te staan van luc Coupillie.
Met deze correcte vermelding wordt vanaf 40 euro een fiscaal attest uitgereikt. Voorwaarde is wel dat de schenker zijn of haar gift rechtstreeks van zijn of haar rekeningnummer op dit rekeningnummer van KOTK stort met vermelding van dit identificatienummer, gevolgd door het woord “gift”. Uiteraard zijn kleinere bedragen ook zeer welkom, maar dan zonder fiscaal attest.

donderdag 02 mei 2013

KOUDE RAPPER DAN DE RONDE

Een week voor de echte 'Ronde' trok Westhoekmountainbike met 8 clubleden naar Oudenaarde voor de 2de editie van 'Rapper dan de Ronde' , een kort mountainbikeweekend in het 'Moerashuis' van de Outsider vlakbij het Donkmeer en op een boogscheut van de aankomst van 'de Ronde' !!
Vier Flandriens, drie ooit genomineerden en één toekomstig genonimeerde trotseerden de barre en uitzonderlijke winteromstandigheden voor de tijd van het jaar. In vergelijking met de editie van vorig jaar was er een kleine temperatuursverschil van 20 graden. Maar al bij al waren de weersomstandigheden nog redelijk : koud maar Flandrienweer !! Enkel in de voormiddag kregen de mountainbikers een half uurtje hagel te verwerken, voor de rest bleef het droog !!
Op zaterdag stonden er twee mountainbikeritten op het programma .In de voormiddag werd er via de Schelde gefietst naar Kerkhove om vandaar via de Kluisberg de rest van de gekende bergen te beklimmen : de Kwaremont, de Patersberg en de Koppenberg. Na de middaglunch trokken de Westhoekmountainbikers naar de regio van Ronse en Maarkedal. Daar werden de Taaienberg, het Muziekbos, de Hottonberg, de Scherpenberg en nog tweemaal de Koppenberg beklommen. In totaal werd zo'n 92 km afgehaspeld met zo'n 1000 hoogtemeters !
Na de rit was het tijd voor de klassieke apres. Vooreerst was er de receptie aangeboden door de club en nadien was er in het plaatstelijk restaurant nog een lekkere maaltijd met hangende brochettes op het menu. Tevens was er de doopplechtigheid van de nieuwe mountainbike van Patrick Maerten. Na middernacht was het tijd voor het traditioneel kampvuurtje en de nabeschouwingen van de afgelopen dag.
Na een tekorte nacht, een extra sneeuwbui en het ontbijt vertrokken Koen, Peter en Rik met de koersfiets terug naar huis. !!! De rest van de groep maakte als afsluit van het weekend 'RapperdandeRonde' nog een wandeling rondom het Donkmeer!

Voor foto's : klik hier

dinsdag 26 maart 2013

KOOKLES VOOR WESTHOEKMOUNTAINBIKE

Jaar in … jaar uit , elke woensdagavond zijn de clubleden van Westhoekmountainbike actief. Vanaf april starten opnieuw de vaste trainingsritten rondom Beerst maar ook in de winterperiode is er elke woensdagavond altijd wel iets te beleven. Tot voor kort was dit de spinning,gevolgd door het praatcafé om 21u maar sinds enkele maanden zijn er nu vooral de 2 uur durende wandeltochten !!
Af en toe is er ook tijd voor een extra activiteit. In het verleden was dit reeds Zumba en Paintball maar woensdag 27 februari was het tijd voor iets helemaal anders : Koken voor Mannen !!
Op uitnodiging van Eline en Jeroen van Restaurant "De Pastorie" in Diksmuide kregen 15 clubleden de kans een snelcursus ‘Koken voor Mannen’ te volgen. En dat mountainbikers van alle markten thuis zijn werd weeral maar eens bewezen. In anderhalf uur tijd werd een prachtig menu gekookt voor alle deelnemers.
Op het menu stond o.a. : een glasje picon of twee met gepaneerde visreepjes en tartaarsaus, grijze garnalen puur natuur met daarna een bisque van grijze garnalen.
Als hoofdmaaltijd : varkenshaasje gevuld met gedroogde vruchten,witloofpuree en aardappelsoezen. Als afsluiter was er sabayon van witte wijn en vanille ijs !
Onder deskundige leiding van Joeroen werden alle aanwezige clubleden ingeschakeld om dit heerlijk menu klaar te maken. Van het pellen van de garnalen tot het maken van de tartaarsaus. Van het opvullen van het varkenshaasje tot met het maken van de aardappelsoezen. Kok Jeroen gaf heel wat tips en leerde de Westhoekmountainbikers ook een heerlijke sabayon draaien. Ook onze 'Maitre' Koen kreeg heel was instructies van gastvrouw Eline hoe hij de zaal moest bedienen. Het werd nog een gezellige avond in Restaurant de Pastorie waarbij ook de afwas niet werd vergeten. Er werden grote beloften gedaan om dit zo vlug mogelijk eens thuis uit te proberen, de vrouwen zijn bij deze gewaarschuwd.

Voor foto's : klik hier
Meer info op : www.pastorie-diksmuide.be

maandag 04 maart 2013

VEEL SNEEUW TIJDENS HOOGTESTAGE

Naar jaarlijkse gewoonte trok Westhoekmountainbike in februari opnieuw op hoogtestage naar Zwitserland. Dit jaar bestond de groep uit 10 personen, waaronder de clubleden Bart, Erik, Karel en de drie Patricks. Voor de gelegenheid kregen ze het gezelschap van vrienden Lucas, Wouter en Wim uit Staden en Johan uit Brugge. Zowel de heen als de terugreis waren spectaculair gezien de zware sneeuwval maar de shortski viel wat betreft de weersomstandigheden best wel mee. Elke nacht viel er wel een pakje sneeuw en dit zorgde natuurlijk voor prachtige en zeer goeie ski omstandigheden in de 'Jungfrau region'
Vier dagen lang van 's morgens tot 's avonds was de ski sport prioriteit, en gezien ook de jeugd aanwezig was moest er soms wel eens halt gehouden worden voor het opgraven van een ski links of rechts ! Volgens de traditie van Westhoekmountainbike was er ook regelmatig tijd voor een hartverwarmende apres, en sinds dit jaar kennen we opnieuw enkele plaatsjes extra waar de jägerthee overheerlijk is !!

Voor foto's : klik hier

maandag 25 februari 2013

MOOIE START SEIZOEN 2013

Het nieuwe jaar is voor de clubleden van Westhoekmountainbike weer in schoonheid begonnen. Ondanks de winterse toestanden waarbij diverse toertochten werden afgelast bleven de clubleden actief mountainbiken. In januari was er oa.de jaarlijkse eigen rit 'Beerst-Duinkerke-Beerst' die ondanks barre winterse weersomstandigheden toch van start ging. Terwijl die bewuste zondag , door de zware sneeuwval, zelfs de binnensporten werden afgelast kwamen toch zo'n 18 clubleden aan de start in Koksijde. Westhoekmountainbikers zijn geen watjes natuurlijk !!!
Sinds de sluiting van de spinningclub BMI organiseert de mountainbikeclub nu elke woensdagavond 2 uur durende wandelingen. Dit vooral om de conditie van de clubleden op peil te houden en te genieten van de winterse frisse buitenlucht. De wandeling 'dwars door alles' zullen veel clubleden zich alvast nog jarenlang herinneren. Vanaf woensdag 3 april starten opnieuw de wekelijke mountainbikeritten rondom Beerst.
Eind januari was er ook de nieuwsjaarsreceptie van de Westhoekmountainbikeclub. Tijdens deze bijeenkomst werd Andy Vanhoutte uit Merkem verkozen als Flandrien 2012. In zijn toespraak beaamde voorzitter Bart Schapman vooral het feit dat de club uit Beerst ook het voorbije jaar opnieuw een 'echte' vriendenclub is gebleven, dit ondanks een aantal van 43 clubleden. Ook voor 2013 zijn er opnieuw heel wat plannen met o.a.de organisatie van twee weekends 'Rapper dan de Ronde' in Oudenaarde en het Champageweekend in Troyes en de 24ste edtie van de Westhoekmountainbiketocht in december. Ook nemen opnieuw enkele clubleden opnieuw deel aan internationale wedstrijden waaronder de befaamde Ironbike in Italie en de Cristalp in Zwitserland.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie was er ook de huldiging van 10 clubleden die vorige zomer met de koersfiets en de mountainbike deelnamen aan de rit Beerst-Troyes.

Voor foto's : klik hier

maandag 25 februari 2013

ANDY VANHOUTTTE FLANDRIEN 2012

Andy Vanhoutte uit Merkem werd verkozen als Flandrien 2012 van de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst-Diksmuide. In een spannende stemronde behaalde hij een hogere score dan de twee andere genomineerden Jeroen Hanssens uit Diksmuide en Peter Vandeginste uit Torhout. Voor Andy was het zijn derde nominatie, dus derde keer goede keer!
Samen met Bianca Minne vormt Andy Vanhoutte een sportief koppel en werden ze vorig jaar de trotse ouders van Michelle ! Bianca is ex-doelvrouw bij de Femkes van Merkem en Andy is ex-motocrosser en komt uit de gekende motocross familie Vanhoutte uit Diksmuide. Sinds een 10-tal jaar zijn ze beiden actief in de mountainbike sport.
Andy Vanhoutte behaalde de Flandrientitel met veel voorkeurstemmen. Als mountainbiker is hij zowel de zaterdag als de zondag aanwezig op de meeste toertochten in de regio. Hij is ook een ervaren mountainbiker in het noorden van Frankrijk en motiveert daarmee ook de andere clubleden om eens mee over de grens te biken. In 2012 reed hij met de mountainbike van Beerst naar Troyes en tevens organiseert hij ook reeds vele jaren de mountainbikeritten voor het weekend in de champagnestreek. Regelmatig kan hij ook heel goed indiaantje spelen op feestjes van Westhoekmountainbike.
Proficiat namens Westhoekmountainbike !!

Voor foto's : klik hier

maandag 25 februari 2013

NOMINATIES FLANDRIEN 2012

JEROEN HANSSENS

 • Enorme liefhebber van het mountainbiken. Werkt sinds vorig jaar 4/5 als kok in zijn restaurant omdat hij op zondag kan gaan mountainbiken.
 • Wellicht de enige kok in België die zo scherp staat.
 • Is meestal niet weg te slaan bij de meeste clubactiviteiten.
 • Zorgde voor de komst van ons 3de vrouwlijk clublid.
 • Kan eindeloos discusiëren over hoe je het best mosselen maakt.

PETER VANDEGINSTE

 • Sportieve vrijgezel uit Torhout.
 • Als hij niet moet werken, traint hij. Kan leven als een pater voor zijn hobby.
 • Kan als enigste verdwalen in het Praetbos.
 • Kan ook serieus verloren rijden in de Champagnestreek, maar dan wel met de auto.
 • Reed vorige zomer voor de 2de maal de Ironbike, een ijzersterke prestatie.

ANDY VANHOUTTE

 • Mountainbiker in hart en nieren, de meest technische rijder van allemaal.
 • Werd dit jaar de vermoedelijke vader van Michelle en is de echtgenoot van onze aller Bianca.
 • Organiseert reeds jaren de mountainbikeritten voor het Champagneweekend.
 • Reed vorig jaar met de mountainbike van Diksmuide naar Troyes in Frankrijk.
 • Speelt graag voor indiaantje op de gepaste momenten.
dinsdag 15 januari 2013

WESTHOEKMOUNTAINBIKE WINT IN ZUID-AFRIKA

Van 14 tot 15 december 2012 vond de 'SABIE TEAM LITE & SOLO' plaats in Sabie (Zuid-Afrika), een tweedaagse rittenwedstrijd die een nevensportgebeurtenis is van de 'SABIE SOLO XPERIENCE', een wedstrijd over 4 dagen met in totaal een 4620 m klimmen. Deze wedstrijd richt zich tot de meer professionele wielrenners terwijl de Sabie Team Lite westrijd hoofdzakelijk amateurs en zelfs meer onervaren mountainbike-rijders aantrekt.
Sabie is gelegen in de Zuid-Afrikaanse provincie Mpumalanga ( het vroegere Oost-Transvaal) . De omgeving is heel pittoresk en bergachtig. Van Sabie rijdt men met de 'Long Tom Pas' naar Lydenburg en onderweg bereikt men het hoogste punt van 2150 m. Jaarlijks rijden ruim tienduizenden toeristen langs deze Panoramaroute naar de wereldbekende Krugerwildtuin . Weliswaar per auto en bus maar zeker niet met de fiets.
Heel exclusief voor Zuid-Afrika doken op de 'Team Lite Solo Wedstrijd', twee kleurrijke Westhoekmountainbike-truien op tussen de honderden deelnemers aan deze Zuid-Afrikaanse wedstrijd. Robrecht en Hendrik Tryhou, zonen van Joost Tryhou, gewezen Diksmuidelingen en allen wonende in Zuid-Afrika.
Onder de naam " Vlaamse Leeuwen " en dit in de truien van Westhoekmountainbikeclub (Bolle-team) gingen ze van start in de categorie 'family team'. De wielertruitjes van Westhoekmountainbike werden in allerijl overgevlogen naar Zuid-Afrika en kwamen gelukkig tijdig op het juiste adres.
Robrecht en Hendrik werden algemene winnaars in deze prestigeuze wedstrijd. Ze wonnen als team de dagwedstrijd op beide dagen en bijgevolg dan ook het algemeen klassement. In de 'Overall Teams Lite' werden ze 9 de op 87 duo-ploegen ondanks een mechanisch defekt met de fiets van Hendrik. Het parcours in Sabie is heel zwaar met scherpe hellingen en gevreesde afdalingen.
Gelukkig voor alle deelnemers waren de bergwegeltjes en het terrein redelijk droog zodat de valpartijen beperkt bleven. Bij de aankomstlijn verwelkomde de sportcommentator in het Nederlands de winnende ploeg die trots uitgedost was in de truien van Westhoekmountainbike uit Beerst.
Proficiat aan Robrecht en Hendrik, en gezien hun goeie prestaties kregen ze van voorzitter Bart een uitnodiging om ook in de Westhoek eens te komen mountainbiken.

maandag 26 december 2012