WESTHOEKMOUNTAINBIKE
Home

23STE WESTHOEKMOUNTAINBIKETOCHT

Na 5 dagen hard zwoegen om het parcours van de 23ste Westhoekmountainbiketocht in orde te krijgen werden zondagavond de laatste pijltjes opgeruimd door enkele enthousiaste westhoekmountainbike modderliefhebbers.
Ondanks de slechte vooruitzichten : mountainbikers die de modder meer dan beu zijn, crisis met overal minder deelnemers, slechte weersvoorspellingen, enz.., konden de leden van Westhoekmountainbike zondagavond wel tevreden de deuren van zaal Ter Zaele in Beerst sluiten.
Met 583 deelnemers kan men terugblikken op een zeer geslaagde toertocht 2012. Ondanks de vele regen van de voorbije weken bleef het parcours min of meer vlot berijdbaar. Er kwamen opnieuw, enkel en alleen maar positieve reacties.
Deze mountainbiketocht, in een organisatie van alleen maar ervaren mountainbikers; liep opnieuw langs de mooiste onverharde landbouwwegen, verlaten dreven en oude kerkwegels in de buurt van Beerst, Esen, Vladslo, Bovekerke en het bos van Koekelare. Tot volgend jaar en bedankt aan alle deelnemers en aanwezigen op de aprèsbar (waar de klok opnieuw bleef stilstaan) ;-)

Voor fotoreeks 1 : klik hier
Voor fotoreeks 2 : klik hier

maandag 03 december 2012

EEN GESLAAGDE CLUBMAALTIJD

Veel en mooi volk op de jaarlijkse clubmaaltijd van Westhoekmountainbike. Tradities zijn er om in ere te worden gehouden en daarom organiseerde het bestuur van Westhoekmountainbike opnieuw hun jaarlijkse clubmaaltijd met spaghetti of een heerlijke hutsepot.
Het was meteen ook de gelegenheid om enkele mensen uit de nodigen die vorig jaar belangeloos hadden meegeholpen aan de 22ste editie van de Westhoekmountainbiketocht. Niet minder dan 54 gasten waren er in zaal Ter Zaele te Beerst.
Men kon er genieten van een uitgebreide aperitief , de lekkere spaghetti of de heerlijke hutsepot. Achteraf was het nog genieten van koffie en een taartje van een plaatselijke bakker uit Diksmuide.

Voor foto's van deze gezellige avond : klik hier

maandag 03 december 2012

WEER OF GEEN WEER

Tijdens de start van het nieuwe winterseizoen lieten de weergoden er terug geen gras over groeien en trakteerden ons met hagel, regen en wind tijdens de eerste toertochten.
Voor de watjes een reden om thuis te blijven terwijl voor anderen kan de fun blijkbaar niet op ;-))

maandag 19 november 2012

START WINTERSEIZOEN

Sinds begin oktober is het winterseizoen voor Westhoekmountainbike opnieuw van start gegaan. De komende maanden zijn de clubleden opnieuw actief op alle mogelijke toertochten in de regio. Ook de woensdagavond blijft een vaste activiteitenavond voor de mountainbikeclub.
Nu het wat moeilijker geworden is om elke woensdag te gaan 'spinnen' heeft het bestuur gezocht naar alternatieve activiteiten. Zo was er al een bezoek met niet minder dan 22 clubleden aan de 'paintball' in Diksmuide. Het werd een leuke en plezierige avond die voor herhaling vatbaar is.
Naast de spinningsessie worden er nu ook 2 uur durende stevige wandeltochten ingericht. Zo is het eens iets anders voor de leden van Westhoekmountainbike want ook de wandeltochten zorgen voor een goeie 'teamspirit' op woensdagavond !!!

Voor foto's van de afgelopen maanden : klik hier

maandag 19 november 2012

OOIEVAAR BIJ WESTHOEKMOUNTAINBIKE

Tijdens het mountainbikeweekend "Rapper dan de Ronde" in maart van dit jaar maakte het Westhoekmountainbikekoppel Bianca en Andy bekend dat het de laatste acticiteiten op de mountainbike waren voor Bianca. Er was namelijk heugelijk nieuws want Bianca was zwanger !
Intussentijd is alles achter de rug en zijn Bianca en Andy de trotse ouders van een mooie en brave dochter 'Michelle' Nogmaals proficiat en we verwachten Bianca vlug terug op de mountainbike. De babysitters staan klaar !!!

maandag 19 november 2012

WESTHOEKMOUNTAINBIKE NAAR IRONBIKE

"NOOIT MEER..." was het besluit na hun deelname in 2010. Maar blijkbaar hebben Steven en Peter hun hart verloren aan deze wedstrijd. De kleinschalige organisatie, het hechte contact met de andere deelnemers maar vooral met een 150 deelnemers een mountainbiketocht rijden over het mooiste wat de Alpen kan bieden. Daar doen ze het voor !!
De lange dagen, weinig nachtrust en gebrekkige voeding nemen ze er maar bij.
Op zaterdag 21 juli gingen Steven en Peter van start in Limone Piemonte voor zo'n 600 kilometer en 26500 hm.
Dit jaar starten Steven en Peter in team. Zoals verwacht liet er de organisatie er terug geen gras overgroeien en tracteerden de deelnemers op een loodzware week. De eerste dag 130 kilometer met 5000 hm, de tweede dag 100 kilometer en 4000 hm en de derde dag 90 kilometer en 4000hm. Serieuze kost met daarbij nog de korte en meestal slapeloze nachten. Steven kreeg midden de week ernstig last van de rechterknie. Fietsen ging vlot maar de opeenvolgende stukken te voet waren een marteling. Steven moest hierdoor opgeven.
Peter reed terug een sterke wedstrijd en reed de Ironbike volledig uit. PROFICIAT !!!! Een sterke prestatie.

Meer info op : www.ironbike.it

Een Ironbike afdaling gefilmd vanop de fiets : klik hier

maandag 6 augustus 2012

JUBELEUM MOUNTAINBIKEWEEKEND

Midden juni trokken niet minder dan 24 clubleden naar de 'Champagne' voor de 10de editie van hun mountainbikeweekend. Het begon allemaal heel schuchter in 2003 met de éérste editie van een Westhoekmountainbikeweekend !!!! 10 clubleden trokken toen naar 'Massambre' in Heer om er een nachtje te slapen en te gaan mountainbiken. Op zaterdagmorgen werd er totaal verkeerd gereden op de Bloso-routes rondom Dinant !!
De twee volgende jaren keerden de Westhoekmountainbikers terug naar 'Heer sur meuse' voor een tweedaags weekend. Het was in de tijd dat Patrick Maerten de routes uitstippelde op staf kaart !!! Mooi maar er kwam ook veel wandelen aan te pas !!!
Via clubleden Andy en Bianca leerden we 'Peter en Heidi' kennen die in park Landal in Vielsam het restaurant uitbaatten . Een volledige nieuwe omgeving zorgde voor pittige beklimmingen van bij de start. Het was ook dit jaar dat de camionette met alle fietsen en bagage op enkele kilometers van het park met pech had af te rekenen.
Vanaf dit jaar volgden we Peter en Heidi , 3 jaar naar hun hotel in Champlon en dit jaar voor de 3de keer naar hun Residence Pierre in Rosieres-pres-Troyes. Tijdens het jublieum weekend werden voorzitter Bart, en de Patricks Vandenberghe, Maerten en Colpaert in de bloemetjes gezet voor hun 10de deelname aan de weekends. Namens de club kregen ze een magnum champagne met hun foto erop !!!

zondag 15 juli 2012

10de CHAMPAGNE MOUNTAINBIKEWEEKEND

Naar jaarlijkse gewoonte trok Westhoekmountainbike midden juni op mountainbikeweekend !! Voor 2012 werd opnieuw gekozen voor een verblijf in www.residencepierre.be bij Peter en Heidi in de champagnestreek dichtbij Troyes.
De mountainbikeweekends worden meer en meer een expiditiereis voor diverse clubleden. Reeds op woensdagmorgen vertrokken drie clubleden : Patrick Maerten, Erik Eloy en Andy Vanhoutte met de mountainbike richting Troyes. In drie dagen tijd legden ze niet minder dan 420 km af meestal langs verlaten boswegels en onverharde landbouwwegen. Gelukkig hadden ze goeie weersomstandigheden. Dit was ook zo voor 8 andere clubleden die met de koersfiets de 400 km aflegden in twee dagen tijd. Op vrijdagavond omstreeks 19.30 uur kwamen de achterblijvers met de voertuigen en alle fietsers gezond en wel samen in Residence Pierre.
Na de aperitief en een lekker menu was er een gezellig samenzijn tot in de vroege uurtjes. Naar jaarlijkse traditie werden de 'Herten' los gelaten. Op zaterdag werd er gekozen voor een heel nieuw parcours. Met alle voertuigen werd er vertrokken naar de regio van de Aube, de uitlopers van de champagnestreek. Wegens het verkeerd rijden van een clublid werd er in de voormiddag maar een klein mountainbike ritje voorzien in deze heuvelachtige maar prachtige omgeving. Peter, Heidi en serveerster Miranda zorgden voor de picknick bij champagnehuis ' Veuve Doussot ' .
Nadien trok de groep van Noé Les Mallets richting Troyes voor een pittig ritje van een 5 tal uur. Onderweg zorgde voorzitter Bart voor de bevoorrading. 's Avonds was het feest in Residence Pierre, na de barbecue was het tijd voor goeie muziek in het ' nachtcafé ' en werd de 10de editie van het mountainbikeweekend gevierd.
Op zondagmorgen was er de klassieke rit in de regio met prachtige parcours in de bossen en langsheen mooie heuvels en champagnevelden. Na de relax aan het zwembad en het pastabuffet was het opnieuw tijd om afscheid te nemen !!! Opnieuw een geslaagd mountainbikeweekend van Westhoekmountainbike.

We danken Brandstoffen Bolle, Garage Citroen Traisnel en Bandencentrale Forrez uit Diksmuide voor hun steun.
Volgende afspraak voor een nieuw mountainbikeweekend in de Champagne : 1 & 2 juni 2013 ; 14 & 15 juni 2014

zondag 15 juli 2012

BELGIAN MOUNTAINBIKE CHALLENGE

De Belgian Mountainbike Challenge, afgekort de BeMC, is een driedaagse rittenwedstrijd, die open staat voor wedstrijdrenners en recreanten en zal plaatsvinden tijdens het pinksterweekend 2012 (van zaterdag 26 mei tot maandag 28 mei).

De BeMC onderscheidt zich van de andere meerdaagse evenementen in de Benelux door de lastigheidgraad van het parcours en het feit dat de ritten van start tot finish als wedstrijd gereden worden. De BeMC uitrijden zal een prestatie zijn waarop zowel wedstrijdrijders als recreanten oprecht fier mogen zijn!

De wedstrijd wordt op zaterdagmorgen op gang geschoten met een rit in lijn van om en bij de 85 kilometers die het peloton van La Roche-en-Ardenne naar Durbuy brengt. Op zondag wordt een lusrit Durbuy-Durbuy (+- 85 km) gereden en op maandag vertrekt de ganse groep terug richting La Roche (+- 80 km).

Op zaterdag 26 mei staan Steven, Martijn en Arne aan de start voor deze 3-daagse race. Hopelijk blijven ze gespaard van pech en halen ze de eindstreep.

Meer info op : www.bemc.be

maandag 21 mei 2012

START ZOMERSEIZOEN

Vanaf april is Westhoekmountainbike opnieuw klaar voor een nieuw en hopelijk evengoed zomerseizoen als vorig jaar ! Eind maart eindigde de club zijn winteractiviteiten.
Vanaf woensdag 4 april rijden de clubleden opnieuw de wekelijkse mountainbikeritten rondom Beerst, gevolgd door het ‘praatcafé’ in het lokaal ‘Hogeraad’ . De éérste ritten waren goed voor 17 en 14 clubleden !! Een mooie start alvast !!!! De ritten op woensdagavond worden voortaan aangepast aan elk clublid volgens conditie !!! Op zondagmorgen worden terug de klassieke toertochten in de regio gereden.
Net als de vorige jaren staan opnieuw heel wat langeafstandsraids en buitenlandse avonturen op het programma, waaronder de BEMC en Ironbike (later meer hierover).
De 1ste uitdaging is intussen achter de rug : de Ronde van Vlaanderen. 5 clubleden : Steven, Geert, Martijn, Stijn en Gerdi reden de alternatieve route op vrijdag, Noël (voor de 10de maal), Peter en Arne reden de officiele wielertoeristenrit op zaterdag !! Iederen bereikte de eindmeet zonder noemenswaardige problemen.
De zondag zelf van de Ronde trokken 5 clubleden richting Wijnendale en reden aldaar een gedeelte van het 'echt' parcours van de Ronde. Vooral in Torhout was er spektakel op het marktplein toen het 'Bolle' team tussen de nadars verscheen !! Achteraf was er een drink voorzien bij Peter van VW-service Vandeginste te Torhout !!!

Voor foto's : klik hier

vrijdag 13 april 2012

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN DE ECHTE RONDE

De toeschouwers wisten niet wat ze zagen. De ontsnapte kopgroep uit het pelloton reden allemaal op een mountainbike ! En ze waren allemaal van dezelfde ploeg. Hun sponsor zal tevreden zijn. Nog nooit gezien !!!!!

vrijdag 13 april 2012

NOËL RIJDT RONDE VOOR TIENDE MAAL

Noël De Rycke uit Beerst is een ras apart, een ‘echte’ Flandrien in hart en nieren, de ‘Briek Schotte’ van onze tijd. Noël is een ervaren mountainbiker maar in de zomer is hij liever een actieve wielertoerist.
Noël schuwt de grote wielertoeristenritten niet zoals de Ronde, de Amstel Gold Race, Milaan-San Remo en Paris-Roubaix. Bij Westhoekmountainbike was hij in het verleden reeds enkele keren genomineerd voor 'Flandrien' maar haalde steeds niet de eindmeet !!
Die haalde hij nu wel op zaterdag 31 maart in Oudenaarde tijdens de 'Ronde van Vlaaderen' voor wielertoeristen. Voor de 10de keer haalde hij de finisch !!! Proficiat Noël en doe zo voort !!!
Tip voor Noël : George Hincapie reed dit jaar de Ronde voor de 17de keer. Dus nog werk aan de winkel ;-)))

vrijdag 13 april 2012

RAPPER DAN DE RONDE

De laatste zondag van maart trokken 11 clubleden naar Oudenaarde voor de 1ste editie van 'Rapper dan de Ronde' , een kort mountainbikeweekend in het 'Moerashuis' van de Outsider te Oudenaarde. Het Moerashuis ligt vlak aan het Donkmeer en op een boogscheut van de nieuwe aankomst van 'de Ronde' !!
Op zaterdag stonden er twee mountainbikeritten op het programma . En Westhoekmountainbikeclub had weeral eens geluk met het weer !! Onder zomerse temperaturen van een 20tal graden werd er een kleine 100 km gefietst met als afsluiter de beklimming van de Koppenberg, Oude Kwaremont en Paterberg.
Na de rit was het tijd voor de klassieke apres en nabeschouwingen van de afgelopen dag. In het plaatstelijk restaurant stond er nog een lekkere maaltijd met hangende brochettes op het menu. Na het eten werd er afscheid genomen van Steven, Martijn , Bianca en Andy die huiswaarts keerden, de rest bleef overnachten !!
De stemming zat er onmiddelijk in met een kampvuurtje in Jan's wigwam !!!! Na een tekorte nacht (wegens de overschakeling naar het zomeruur natuurlijk) en het ontbijt vertrokken Koen, en de twee Patricks met de koersfiets terug naar huis. !!!

Voor foto's : klik hier

dinsdag 27 maart 2012

KOM OP TEGEN KANKER

Iedere keer is er hetzelfde liedje : als clublid Luc Coupillie uit Pervijze terugkomt van een speciale rit dan komt er een droge mededeling : ' dit was de laatste keer '.
Maar ook in 2012 kan hij het niet laten. Opnieuw trekt hij in April naar het zuiden om vanuit Portugal te mountainbiken naar Compostella. Dit keer wellicht zonder zijn 'aftersun shampoo' !! Maar zeker zijn 3de deelname aan de '1000km van Kom op tegen Kanker' tijdens het Hemelvaartweekend komt als een verrassing !! Want voor deze deelname moet hij opnieuw 5000 euro inzamelen en dit is geen gemakkelijke opgave !!!
Als docent bij het KHBO van Oostende en Brugge is hij ook zeer nauw betrokken bij de strijd tegen deze kwalijke ziekte. Dit jaar gaat de opbrengst van de 1000 kilometer naar onderzoek naar nieuwe ‘biomerkers’. Dit zijn biochemische indicatoren die snel aangeven of een behandeling effectief is. Op die manier gaat er geen kostbare tijd verloren en hoeft de patiënt de neveneffecten van een behandeling niet onnodig te ondergaan. De biomerkers maken het ook mogelijk om een behandeling op maat van de patiënt voor te schrijven. Zo gaan zijn overlevingskansen en levenskwaliteit er op vooruit.
Luc zal dat weekend 1.000 km afzien op de fiets, 250 km per dag, een niemendalletje in vergelijking met wie slachtoffer is van de K-ziekte. Het geld bijeenharken is natuurlijk nog een grotere opgave dan het fietsevenement zelf.
Het best kan je Luc steunen door 40 euro te storten op het nummer 733-1999999-83 van Kom op tegen Kanker met vermelding van : “voor team ID Nr 170-004-871 GIFT”
Met deze vermelding wordt vanaf 40 euro een fiscaal attest uitgereikt. Voorwaarde is wel dat de schenker zijn of haar gift rechtstreeks van zijn of haar rekeningnummer op dit rekeningnummer van KOTK stort met vermelding van dit identificatienummer, gevolgd door het woord “gift”.
Namens Westhoekmountainbike wensen wij Luc veel succes met zijn actie en tot in 2013 zeker .....................!!!!

dinsdag 27 maart 2012

OOIEVAAR OP KOMST

Voor Bianca was 'Rapper dan de Ronde' meteen haar laatste mountainbikerit, want er was heugelijk nieuws vanwege het mountainbikekoppel : in September komt de ooievaar langs in de Diksmuidestraat te Merkem. Proficiat aan Bianca en Andy !!!!!

dinsdag 27 maart 2012

TERUG NAAR DE JUNGFRAU

Tradities zijn belangrijk bij Westhoekmountainbike en daarom trokken vier clubleden, midden februari, opnieuw naar de regio van de Jungfrau in Zwitserland voor de jaarlijkse hoogtestage !!
Voor de gelegenheid kregen Patrick, de andere Patrick, Erik en Bart het gezelschap van Berhard, een Duitse vriend !!! De hoogtestage van de clubleden van Westhoekmountainbike werd opnieuw een geslaagde shortski vakantie. Alles verliep volgens planning en er lag zeker voldoende sneeuw !!
Gelukkig was het ook redelijk mooi weer want de editie van 2012 was barkoud !! Temperaturen van -16 graden in het dal tot -24° boven op de toppen van de bergen was iets van het goeie teveel !! Maar sportief en gehard zoals ze zijn , dit door de vele mountainbiketochten, was dit voor de 5 koppige bende geen probleem !!!
Want zoals de gewoonte bij Westhoekmountainbike was het af en toe eens tijd voor een hartverwarmende 'apres' met een lekkere shnaps of jägerthee !!!!!!!!

Voor foto's : klik hier

dinsdag 28 februari 2012

BART SCHAPMAN IS FLANDRIEN 2011

In navolging van Patrick Maerten en als 7de in rij werd voorzitter Bart Schapman tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Westhoekmountainbike verkozen als 'Flandrien 2011' !!
Samen met Rik Demey en Bart Rambour was Bart genomineerd door de 'bende' van de Flandriens !! Bart kreeg zijn titel vooral voor zijn dagelijkse inzet voor Westhoekmountainbike. Ondanks zijn regelmatig opkomende hernia was Bart toch redelijk actief in 2011 !! Zo reed hij o.a. de loodzware 125 km van 'Paris-Roubaix' !
Ook was hij in 2011 praktisch wekelijks van de partij voor de toertochten op zondagmorgen en ook voor de eigen ritten op woensdagavond !! Tevens is hij een 'krak' in het organiseren van nevenactiviteiten voor de clubleden !!!
Zoals het een voorzitter beaamd beloofde hij zich verder in te zetten voor de club en opnieuw een mooi activiteiten programma te voorzien voor 2012 !!!

dinsdag 28 februari 2012

NIEUWJAARSRECEPTIE WESTHOEKMOUNTAINBIKE

Eind januari was er naar jaarlijkse gewoonte de nieuwjaarsreceptie van Westhoekmountainbike. Tijdens deze nieuwjaarsdrink waren praktisch alle clubleden samen met hun partner van de partij. Ook een delegatie van de Wielerbond Vlaanderen was aanwezig !!!
Voor de gelegenheid vond de receptie op zaterdavond plaats, dit gezien het Wereldkampioenschap Cyclocross de dag nadien in Koksijde !! Het werd een leuke 'vrienden' avond tot in de vroege uurtjes !!! Die avond werd voorzitter Bart Schapman, als 7de in de rij, verkozen als Flandrien 2011 !! Bart kreeg de titel vooral voor zijn dagelijkse inzet voor de club !!!
Ook het volledige bestuur werd nog eens in de bloemetjes gezet door Fabienne. Als geschenk kreeg voorzitter Bart een goeie fles 'grappa' en de bestuursleden Franky en Rudi een mooi kunstwerkje van de wereldwinkel !! Ook Kurt en Katia van de plaatselijke beenhouwerij 'Finesse' uit Beerst kregen een woordje van dank voor hun steun aan de receptie !!!

Voor foto's : klik hier

dinsdag 28 februari 2012

BEERST-DUINKERKE-BEERST

Niet minder dan 20 clubleden kwamen op zondag 22 januari aan de start van de 'eigen' klassieker van Westhoekmountainbike : 'Beerst-Duinkerke-Beerst'. Gezien het 'hoog water' moest de rit dit jaar gereden worden in opgekeerde richting.
Bijgevolg werd met een hevige stormwind op kop, vertrokken t.h.v. Oostduinkerke. Eventjes werd er halt gehouden aan de golfbreker 'Coupillie' in Koksijde !!! Gezien de slechte weersomstandigheden werd de groep redelijk vlug uit elkaar gereden. Gelukkig kwam er in Bray dunes (Frankrijk) een hergroepering na enkele kleine technische problemen !
Via de talrijke duinenwegels en mountainbikeroutes in Bray dunes, De Panne en Koksijde trokken de westhoekmountainbikers naar het parcours van het wereldkampioenschap in Koksijde.

Voor foto's : klik hier

dinsdag 28 februari 2012

NOMINATIES VOOR FLANDRIEN 2011

BART SCHAPMAN

 • Is sedert het onstaan van de club de blanke Obama aan het roer.
 • Is altijd als eerste aan de aankomst van een toertocht en steeds al netjes gedoucht om zijn clubleden te ontvangen in de verbruikersruimte van de organiserende club.
 • Heeft geen GPS nodig om de kortste route te vinden tijdens een toertocht.
 • Is een krak in het vinden van de dichtste parkeerplaats.
 • Rijdt steeds met de juiste bandenkeuze, een voorzitter waardig.
 • Is niet te beroerd om de fietsen van de clubleden mee te zeulen achter zijn auto.
 • Wordt dit jaar 50, een mooie leeftijd voor een Flandrien. Die twee feiten zouden terzelfdertijde gevierd kunnen worden, een kost gespaard.

RIK DEMEY

 • Heeft de perfecte professionele omkadering in huis om onze club ter wille te zijn met een appeltje voor de dorst.
 • Is altijd heel gedreven, hetzij met de MTB, de cyclo, de cross-fiets of een hommeltje.
 • Op weg naar Troyes nam hij ook de kop en zorgde ervoor dat de cyclo's voor de MTB's in Troyes arriveerden.
 • Was de voortrekker en de drijvende kracht in de ploegentijdrit in Pervijze. Hij ging tot het uiterste om onze Bolle ploeg 1 op het podium te krijgen en Zarren achter zich te houden.
 • Verdiend dit jaar zeker de nominatie als sportiefste. Rijdt al jaren ijzersterk als vijfter plusser.

BART RAMBOUR

 • Nam in 2011 de mtb om heel belangeloos de ziekte van Duchene onder de aandacht te brengen. Hij had er veel hoogtemeters voor over. Verdiend dit jaar zeker de nominatie van doorzetter.
 • Probeert samen met zijn collega Erik steeds mooie paadjes te vinden en dit om te toveren naar één of andere mtb-route.
 • Trapt desnoods zijn fietskader in stukken om toch maar zijn vrouw te overtuigen voor het aankopen van een nieuwe mtb.

Stemmen kunnen uitgebracht worden door hier te klikken.
Let wel, enkel clubleden kunnen hun stem uitbrengen. Stemmen voor woensdagavond 25 januari.
dinsdag 17 januari 2012

2012 GESTART MET NACHTWANDELING

Westhoekmountainbike zette het nieuwe jaar alvast sportief 'in' !! Op woensdag 4 januari was er de 2de organisatie van onze 'Nieuwjaarsnachtwandeling'.
Niet minder dan 17 clubleden verzamelden op het marktplein van Vladslo voor een wandeling van een kleine twee uurtjes. Bij de start werden ze door de club getrakteerd op een hartverwarmende 'elixir' !!!! Robbie bracht er alvast de stemming in met een prachtig vuurwerk waarbij enkele bewoners van Vladslo eventjes buiten kwamen kijken.
Onderweg was er nog meer vuurwerk voorzien, ....op 'den buiten' werden nog een 5 tal vuurwerkpijlen afgeschoten dit tot grote tevredenheid van alle clubleden.
Volgens de traditie van Westhoekmountainbike was er opnieuw een tussenstop voorzien. Daar werden enkele flessen bier geschonken die de club het voorbije jaar had gewonnen !!! Voorzitter Bart zorgde voor enkele kippeboutjes op de barbecue en sponsor Maes trakteerde nog met enkele pilsje !!! Robbie zorgde opnieuw voor een vuurwerk spektakel ! Het werd een leuk en plezierig initiatief en weer eens iets anders dan fietsen. Op de terugweg kregen de wandelaars nog een zware regenvlaag te verwerken maar dit kon alvast de pret niet bederven !!

Voor foto's : klik hier

dinsdag 17 januari 2012