WESTHOEKMOUNTAINBIKE
Home

800 MOUNTAINBIKERS IN BEERST

Het éérste weekend van December was opnieuw superdruk voor de clubleden van Westhoekmountainbikeclub uit Beerst. Op vrijdag 2 december was er de jaarlijkse clubmaaltijd en dit was meteen de aanzet voor de 22ste editie van de Westhoekmountainbike in Beerst.
En eindelijk eens geluk voor de Westhoekmountainbikers !!!!!!! Na drie jaar met slechte weersomstandigheden en weinig deelnemers bleef het afgelopen zondag 4 december droog en dit zorgde voor een record aantal deelnemers !
Niet minder dan 802 mountainbiker kwam naar Beerst voor deze sportmanifestatie. Daarbij ook 20 kinderen jonger dan 15 jaar die gratis mochten deelnemen aan deze mountainbiketocht. Ondanks twee dagen met hevige regen vooraf bleef het parcours min of meer droog en vlot berijdbaar.
Deze mountainbiketocht liep opnieuw langs de mooiste onverharde landbouwwegen, verlaten dreven en oude kerkwegels in de buurt van Beerst, Esen, Vladslo, Bovekerke en het bos van Koekelare. Al bij al een mooie verdiende opsteker voor de westhoekmountainbikeclub uit Beerst, na al de ellende van de vorige jaren. Met dit succes zien de organistoren het opnieuw zitten voor een volgende editie.
Afspraak op zondag 2 december 2012 !!!!!!!!! en nogmaals bedankt aan alle deelnemers !!!!

Voor enkele sfeerfoto's van de clubmaaltijd en toertocht : klik hier

dinsdag 06 december 2011

BEERST KLAAR VOOR 22STE WESTHOEKMOUNTAINBIKETOCHT

Westhoekmountainbike, de grootste mountainbikeclub uit Diksmuide mag opnieuw terugblikken op een geslaagd zomerseizoen. De belevenissen van de club zijn uitvoerig terug te vinden op deze website !
Maar nu is de club uit Beerst of beter gekend als het 'Bolle Team' klaar voor de 22ste editie van de Westhoekmountainbiketocht, ‘de klassieker' in de regio !!!
En de statistieken liegen niet, in de voorbije 5 jaren was er slechts één editie met mooi weer, voor de rest van het 'huilen met de pet'. Editie 2006: zeer slecht weer, regen en storm ; 2007 : nog slechter met regen en storm ; 2008 : eindelijk wat redelijk weer en 587 deelnemers ; 2009 : wateroverlast maar toch nog 554 deelnemers en als hoogtepunt 2010 waarbij het de dagen voor de toertocht zo'n 20cm had gesneeuwd en het enkele uren voor de start hevig ging regenen !! Bijgevolg slechts 248 deelnemers voor een chaotisch parcours !!!!
Maar het faillissement van de club werd gered door de goeie apresbar !! En bij deze nogmaals een oproep aan alle fietsliefhebbers : indien te slecht weer om op zondag 4 december te mountainbiken kom dan naar Beerst en geniet van de gezellige apresbar samen met alle andere mountainbikers uit de regio !!!
De 22ste editie van de Westhoekmountainbike is opnieuw een toertocht in een organisatie van ervaren mountainbikers. Deze veldtoertocht is opnieuw een aaneenschakeling van onverharde landbouwwegen, verlaten dreven en oude kerkwegels met af en toe een stukje asfalt. De drie verschillende parcours leiden dit jaar doorheen Beerst, Esen, Vladslo, Bovekerke en het bos van Koekelare. richting het ‘Praetbos’ te rijden. Na de bevoorrading gaat de 29km rit terug naar Beerst via de vele Bloso mountainbikroutes. De 37km gaat richting het bos van Koekelare en de 45km rit neemt nog eens alle kerkwegels van Bovekerke erbij. Bij aankomst krijgt men een gratis sportief stalenpakket die de inschrijvingsprijs ruim overtreft.
Verder is er depannage, bikewash, douches en de gezellige apresbar !!
De start is in zaal "Ter Zaele" vlakbij de kerk van Beerst. Beerst is gelegen om zo'n 3km van Diksmuide.
Vanuit Ieper en Roeselare : in Diksmuide richting Oostende, na 3 km afslag Beerst.
Vanuit E40 en de kust : afrit Middelkerke richting Diksmuide, na 10 km afslag Beerst.
verdere info en fietsverhuur : bel bart op 0479/996402

Afspraak op ZONDAG 4 DECEMBER TE BEERST

zondag 13 november 2011

T'IS WEER VOORBIJ DIE MOOIE ZOMER

Op weerkundig gebied was de zomer 2011 niet de mooiste. Maar dit weerhield ons niet om terug deel te nemen aan tal van activiteiten.
Voor foto's van het zomerseizoen : klik hier

zondag 13 november 2011

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN DUCHENNEHEROES

Van 11 tem 17 september nam ons clublid Bart Rambour deel aan de befaambe DuchenneHeroes 2011. Deze organisatie zet zich in voor kinderen die lijden aan de ziekte van Duchenne. Een spierziekte die vooral bij jongens voorkomt en langszaam de spieren afbreekt. Om het onderzoek naar deze ziekte een duwtje in de rug te geven wordt er ieder jaar een uit de kluiten gewassen mountainbike-meerdaagse georganiseerd. Bedoeling is dat iedere deelnemer het nodige geld inzameld voor dit goede doel met als hoogtepunt een zevendaagse mountainbikeraid doorheen de Ardennen en Nederlands Limburg. Goed voor 720km en 10000 hoogtemeters.
Bart heeft het hart op de juiste plaats en zamelde zo op z'n ééntje het nodige geld in. Op zondag 11 september stond hij aan de start van dit mtb-avontuur. Het was zwaar, het was zeer zwaar maar onze Bart zit niet voor niks bij de "Bende van Bolle" en plooide niet.
7 dagen, 720km en 10000 hoogtemeters later kwam hij aan. In het totaal haalde de organisatie meer dan 1 miljoen euro op tvv dit goede doel. PROFICIAT BART !!!!!!!!!

maandag 26 september 2011

OMLOOP DER SLAGVELDEN

Op zondag 4 september werd er in Pervijze de eerste editie van de "Omloop der Slagvelden" gehouden. Deze ploegentijdrit werd in het leven geroepen door het plaatselijk feestcomité waaronder onze flandrien Luc Coupillie. Bedoeling was om met 5 renners een parcours zo snel mogelijk af te haspelen. Deze tijdrit werd gehouden voor niet-licentiehouders en daarbij kwam nog dat de gezamelijke leeftijd per ploeg minimum 200 jaar moest bedragen. Heel wat wielerclubs uit de buurt hadden zich de weken voordien uit de naad getraind met speciale tijdritfietsen en modieuze tijdrithelmen.
Westhoekmountainbike mocht natuurlijk niet ontbreken aan dit evenement en stond als enige mountainbikeclub met maar liefst 2 ploegen aan de start. Het "Bolle Bikers Team" werd verdienstelijk 11de en het "Bolle Mazout Team" fietste zich naar een mooie 3de plaats. Netjes op het podium. Een onverhoopt resultaat.

maandag 26 september 2011

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN DE SALZKAMMERGUTTHROPHY

Zaterdag 16 juli vond er in het Oostenrijkse Bad Goisern de Salzkammergutthrophy plaats. Met zijn 211km en 7000m hoogteverschil als langste afstand behoort deze ééndagswedstrijd tot één van de zwaarste en meest prestieuze van Europa.
Na de uitgeregende versie van 2009 waarbij Steven nog onderkoeld moest opgeven, had hij er bij onze Oostenrijkse vrienden nog een rekening openstaan. Blijkbaar was de drang te groot en stond ons "Watje" dit jaar opnieuw om 5u 's morgens aan de start.
Met onder het motto "8 minuten maken geen verschil !", kwam Steven terug met volgend verslag.

maandag 18 juli 2011

WESTHOEKMOUNTAINBIKE TERUG OP HET PODIUM

De club is in goede doen de laatste tijd. Na haar 4de plaats in de LCMT heeft Bianca de eerste plaats gehaald bij de dames in de Koeje-Trophy. Deze chrono werd voor het eerst georganiseerd door de wielerclub Zarrenhof uit Zarren.
Andy behaalde tevens een 4de plaats algemeen. Net enkele luttele seconden tekort voor het podium. PROFICIAT !!!

donderdag 30 juni 2011

OPNIEUW EEN GESLAAGD CHAMPAGNE OFFENSIEF

Tijdens het weekend van 18 & 19 juni trok Westhoekmountainbike voor de tweede keer naar de champagnestreek voor de 9de editie van het mountainbikeweekend 'Laat de herten los' . Opnieuw waren 21 clubleden te gast bij 'Peter en Heidi' van 'Residence Pierre' in Rosierès - Près - Troyes.
Zes clubleden : Luc, Patrick,Steven, Geert,Rik en Koen vertrokken reeds donderdag 16 juni in de gietende regen voor een tweedaagse fietstocht van 440 km. Via mail hadden ze elkaar de dagen vooraf opgehits om toch maar te vertrekken, dit ondanks de slechte weersvoorspellingen. Gelukkig viel hun tocht nog mee en met een tussenstop in Laon arriveerden ze vrijdagavond omstreeks 19 uur in Rosierès. Eerder die morgen had Luc de groep moeten verlaten om wegens beroepsactiviteiten tijdig terug in Brugge te zijn.
Voor alle 21 clubleden werd het opnieuw een prachtig weekend. Het was een ideaal fietsweertje van zo'n 20 tot 24 graden en opnieuw werd er onder de deskundige leiding van Andy drie prachtige ritten gereden met zeker zo'n 95% offraod.
Tussenin was er tijd voor lekker eten, apres, ontspanning aan het zwembad of luieren in de 'spa'. De nachten waren zoals altijd .................veel te kort !!!!!!!!!!!
We danken Brandstoffen Bolle en Garage Citroën Traisnel uit Diksmuide voor de logistieke steun en natuurlijk ook 'Peter en Heidi' van 'gastronomie en toerisme in de champagne' : www.residencepierre.be

Voor foto's : klik hier

donderdag 30 juni 2011

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN DE LCMT

Op Hemelvaartweekend namen Andy, Bianca, Peter en Martijn aan de LCMT. Deze 4-daagse mountainbiketocht dwars doorheen de mooiste stukjes van onze Ardennen was een niet te onderschatten opgave. Maandenlange voorbereiding waren vooraf gegaan om de conditie op punt te stellen. En dat de conditie top was bewees Bianca bij de chronorijders met haar 4de plaats bij de dames. Een prachtprestatie !!!!!

donderdag 30 juni 2011

WESTHOEKMOUNTAINBIKE WINT PARIJS-ROUBAIX TROFEE

Op zondag 19 mei namen niet minder dan 18 clubleden van Westhoekmountainbike deel aan de befaamde "Raid Paris-Roubaix VTT" in Frankrijk. Een mountainbikerit van 125 km die startte aan het Bos van Wallers en eindigde op de velodroom in Roubaix.
Een tweetal maanden terug was het clublid Steven Depoorter die de andere clubleden warm maakte om deel te nemen aan deze mountainbikerit in Frankrijk. Groot was zijn verbazing toen niet minder dan 18 clubleden belangstelling hadden. Meteen was het ook duidelijk dat de organisatie i.v.m. het vervoer van de clubleden geen gemakkelijke opgave was. Gezien de start in Wallers was en de aankomst in Roubaix waren er toch een drietal vergaderingen (aprèsvergaderingen) nodig om de juiste oplossing te vinden.
En het lukte; zondagmorgen werd er vertrokken vanop de markt van Diksmuide met 2 gehuurde busjes, de Bolle-camionette en vier vrijwilligers (Luc,Franky,Johan en Ronny) die er voor zouden zorgen dat onze voertuigen van Wallers in Roubaix zouden geraken. Met een kleine twintig minuten vertraging (eentje had hem overslapen) kwamen we aan de start van deze tweejaarlijkse mountainbikerit met niet minder dan 2000 deelnemers !
Het werd een zware rit : vele kasseistroken van de wielerwedstrijd Paris-Roubaix stonden op het programma met tussenin kilometers lange onverharde landbouwdreven. Van de 125 km was er slechts een 10 tal km asfalt ! Na een kleine 20 km viel Erik plat en na de tweede bevoorrading ook nog eens Bart ! Na de derde bevoorrading werden er twee peletons gevormd en kwamen Bart Portier en Noël nog eens ten val, gelukkig zonder veel erg !!!! Alle 18 clubleden bereikten na een 6 tal uur de finisch in de velodroom van Roubaix, dit onder luid applaus van honderden aanwezigen. De rit werd gereden in zware omstandigheden , het bleef droog maar er was een hevige noord-westen wind , dus pal op kop gedurende de ganse rit.
Bij aankomst kreeg de Westhoekmountainibkeclub de ultieme "Paris-Roubaix" trofee uit handen van de organistoren als één van de grootste aanwezige clubs. De trofee is een identiek exemplaar zoals de winnaars krijgen van de wielerwedstrijd 'Paris-Roubaix.
Langs deze weg bedanken we nog eens onze vier vrijwilligers die het mogelijk maakten om deze uitstap perfect te laten verlopen.

Voor foto's : klik hier

zondag 22 mei 2011

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN HOUFFALIZE

In het weekend van 29,30 april en 1 mei nam ons bekendste koppel van de club, Andy en Bianca, deel aan een driedaagse wedstrijd in en om Houffalize. Zij kwamen terug met volgend verslag :

Vrijdag 29 april :
De vrijdagavond was er een proloog van 10 km op het parcour van de wereldbeker. 10 km volledig in het rood, de benen ontploften maar alé Andy heeft een tijd van 47' neergezet, dat was plaats 140 op 260 ondanks een startpositie achteraan. Wij dachen nl dat dit een gewone recreatieve wedstrijd ging zijn maar dat leek niet zo!! De absolute BeNeLux top was daar aanwezig zowel bij de dames als bij de heren!! Ikzelf had jammer genoeg pech in mijn proloog, mijn voor rem doorgetrokken en op een parcour gelijk Houffalize was dit niet echt aangeraden om nog verder te fietsen. gevolg. Mijn tijd was de tijd van de laatste die aangekomen was + 15 min straftijd :-(

Zaterdag 30 april :
Zaterdag met frisse moed en een herstelde rem om 09:00. aan de start verschenen voor een rit Houffalize - Bastogne - Houffalize. 76 km - 1400 hm. Het was nogal een gedrum aan de start zodat Andy ( met zijn goeie starttijd van vrijdag) toch terug achteraan het peloton stond, naast mij ( met mijn laatste tijd) !
De start is echt niet te doen!! Direct 16% klimmen om het peloton te scheuren... Echt niet goed voor den tikker wi! Een mooie rit met al wat stevige beklimmingen in de eerst 20 km. Daarna bleven we een 40-tal km op de kam rond Bastogne om dan terug de laatste 15 km wat hoogtemeters te winnen en aan te komen in Houffalize. Andy is met een tijd van 3u44' de 125 ste aangekomen!! ( 15 plaatsen opgeschoven) met een gemiddelde van 21. ( Om maar een vb te geven: Rondelez is aangekomen met een gem. van 25km/h!!!!) Ikzelf ben aangekomen met een tijd van 4u21' de 199 ste.
Allebei tevreden hebben we ons gedoucht, nog wat gekeken naar de wedstrijden van de jongeren om dan in ons hotelletje in La Roche te genieten van een welverdiende rust!

Zondag 1 mei :
Zondag opnieuw om 09:00 aan de start voor een rit Houffalize - La Roche - Houffalize. 85 km - 2200 hm. Opnieuw gedrum aan de start, opnieuw die zware klim, maar alé we trokken het ons niet aan en hebben genoten van een lange, heel zware rit!! Andy is met een tijd van 4u48' de 107 de aangekomen. Dus opnieuw enkele plaatsen opgeschoven!! Sjiek é
Ikzelf ben na alweer wat pech (nen lekke band) met een tijd van 5u44' de 168 ste aangekomen, was daar eigenlijk wel content mee!!!
Andy is 104 de geëindigd op 260 deelnemers algemeen, 22 ste op 106 deelnemers in zijn leeftijdscategorie en is daar best tevreden mee Ik ben 170 ste geëindigd 7de dame op 12 deelneemsters ondanks al mijn tegenslag en was ook best tevreden!
Nu nog wat trainen om volgende maand volledig klaar te zijn voor de LCMT


WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN DE RONDE

Vrijdag 1 april vertrokken maar lieft 8 clubleden vanuit Diksmuide naar Meerbeke voor hun Ronde van Vlaanderen. Om 7u werden de beentjes gesmeerd, de ketting ingevet, de volgauto volgepropt met proviand en zo gingen onze Flandriens op pad. Via de Keuneleute en Izegem werd koers gezet richting Oudenaarde waar nog 2 andere clubleden de groep vergezelden.
Naarmate de tocht vorderde kwam de zon meer en meer tevoorschijn. Onze vrienden werden zelf eventjes vergezeld van de Garmin-ladies. Deze mooie verschijning deed hen hun vermoeide benen eventjes vergeten. 260km en 11u later kwamen ze aan in Meerbeke. Het was een mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.
De dag nadien was het de beurt aan de mountainbikers. 75 of 100km werd afgelegd met als hoogtepunt de beklimming van de Muur en de Bosberg. Na de rit volgde een deugdoend bezoek bij de frituur.

Voor foto's : klik hier

maandag 11 april 2011

TWEE ACTIES VOOR HET GOEDE DOEL

Dit jaar gaan niet minder dan twee clubleden zich inzetten voor het goede doel !

KOM OP TEGEN KANKER

Voor de twee keer op rij neemt Luc Coupille uit Pervijze deel aan de '1000 km' van 'Kom op tegen Kanker '!
Samen met de acties van vorig jaar werd in totaal reeds voor 9300 euro ingezameld. Net zoals in 2010, zal Luc opnieuw tijdens het Hemelvaartweekend de 1000 km effectief uit rijden.
Extra steun is welkom via rekeningnummer 733-1999999-83 van KOTK met als mededeling code 170-004-871 - gift. Vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar.

DUCHENNE HEROES

In september neemt Bart Rambour uit Langemark deel aan ‘Duchenne Heroes’ !! Dit is een mountainbiketocht van 640 km door 3 landen (Luxemburg, Frankrijk en België) met slechts één doel: centen inzamelen voor de ziekte van Duchenne. Duchenne is een ernstige en erfelijke spierziekte die vrijwel alleen bij jongens voorkomt.
Op dit moment is Duchenne nog niet te genezen of te voorkomen, maar een wetenschappelijke doorbraak lijkt eindelijk dichtbij. De tocht zelf wordt uitgewerkt en begeleid door Filip Meirhaeghe en zal echt wel geen ‘zondagse tocht’ worden. Op 7 dagen tijd zal Bart meer dan 8.000 hoogtemeters moeten overwinnen langs en door de bossen, valleien en bergen van de Ardennen. Voor deze actie moet Bart 2500 euro inzamelen.
Meer info vindt u op www.duchenneheroes.be of via Barts zijn persoonlijke blog www.bartforduchenne.blogspot.com
maandag 11 april 2011

EEN DRUKKE ZOMER OP KOMST

Eind maart eindigde Westhoekmountainbike club zijn winteractiviteiten. Naast de mountainbikeritten op zondagmorgen werd er ook 6 maanden lang getraind in de vernieuwde spinningclub ‘BMI’ in Diksmuide. De laatste spinningavond kregen alle deelnemers een afscheidsdrankje aangeboden door uitbater Tommy Es en werd er naar jaarlijkse traditie gekozen voor 'frietjes van de frituur'. In het lokaal 'Hogeraad', kregen alle aanwezige clubleden een drankje aangeboden door het clubbestuur.
Vanaf woensdag 6 april starten de 40 clubleden met de wekelijkse mountainbikeritten op woensdagavond rondom Beerst, gevolgd door het ‘praatcafé’ in het lokaal ‘Hogeraad’ . Deze ‘après-activiteit lokt meestal zo’n 20 tot 25 tal clubleden. Op zondagmorgen worden terug de klassieke toertochten in de regio gereden!
Opnieuw staan weer heel wat mountainbike langeafstandsraids op het programma, startend met de ‘Ronde van Vlaanderen’ waar ruim 14 mountainbikers aan deelnamen voor de rit van 75 en 100 km. Een 10-tal clubleden op de koersfiets reden de grote rit vanuit Brugge.
In april trekt Luc Coupillie op MTB bedevaartstocht vanuit Madrid naar Compostela. In mei staat ‘Paris-Roubaix’ op het programma, een 120 km lange mountainbikerit op de befaamde kasseien van deze wielerklassieker. In juni gaan opnieuw een 25 tal clubleden op mountainbikeweekend naar Troyes in de Champagne!
Tijdens de zomer staan terug enkele Ardennen marathons en ritten in Noord-Frankrijk op de kalender. Andy en Bianca Vanhoutte (twee clubleden uit Merkem) nemen deel aan de ‘Houffalize open Tour’, een driedaagse mountainbikewedstrijd op het wereldbekerparcours in Houffalize.
Kortom het wordt opnieuw een drukke zomer voor Westhoekmountainbike....

Voor foto's over de winteraflsuit : klik hier

maandag 11 april 2011

WESTHOEKMOUNTAINBIKE OP HOOGTESTAGE

Het wordt blijkbaar een traditie bij Westhoekmountainbike. In navolging van Patrick Vandenberghe (oudflandrien 2009) trok de de kerverse 'Flandrien' van Westhoekmountainbike Patrick Maerten op hoogtestage naar Zwitserland.
Vier andere clubleden (Bart, Patrick, Erik, en oud flandrien Patrick Vandenberghe) vergezelden hem voor alle zekerheid naar 'der Schweiz'.
Om ter plaatse zijn 'titel' te vieren kreeg onze nieuwe flandrien ook het gezelschap van twee bike vrienden uit Staden. De hoogtestage voor de clubleden van Westhoekmountainbike werd opnieuw een geslaagde shortski vakantie. Mooi weer en gelukkig ook voldoende sneeuw, een prachtig skigebied in de jungfrau region en een goed hotel met een gezellige bar en sympathieke uitbaters van hotel Berghof.
In vier dagen tijd werden de batterijen stevig opgeladen voor het komend zomerseizoen. De andere clubleden zijn bij deze weeral gewaarschuwd.

Voor foto's : klik hier

dinsdag 03 maart 2011

PATRICK MAERTEN IS FLANDRIEN 2010

De Flandrienverkiezing van Westhoekmountainbike was ook dit jaar een spannende gebeurtenis. Alle genomineerden kregen een hoog aantal stemmen. Maar er kan er maar 1 de winnaar zijn :
De persoon die zich 1 jaar lang Flandrien mag noemen is PATRICK MAERTEN

dinsdag 01 februari 2011

NIEUWJAARSRECEPTIE WESTHOEKMOUNTAINBIKE

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Westhoekmountainbike werd Diksmuideling Patrick Maerten verkozen als Flandrien van de mountainbikeclub uit Beerst.Voor deze verkiezing waren opnieuw drie clubleden genomineerd, Jan Stubbe uit Diksmuide, Andy Vanhoutte uit Merkem en Patrick Maerten uit Diksmuide. Gedurende twee weken konden de 40 leden van Westhoekmountainbike stemmen op de drie genomineerden. Het werd een spannende strijd. Uiteindelijk kon Patrick Maerten de trofee mee naar huis nemen en is daarmee de opvolger van Patrick Vandenberghe uit Keiem.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Westhoekmountainbike waren opnieuw praktisch alle clubleden van de partij. Tevens was er een delegatie van de Wielerbond Vlaanderen en ook Schepen van Sport Marc De Keyrel was aanwezig. Naar jaarlijkse gewoonte gaf voorzitter Bart Schapman zijn 'speech' en legde de nadruk op de vriendschap binnen deze club. Een gegeven waar vele andere clubs zeker jaloers op zijn.
2010 was opnieuw een goed jaar voor Westhoekmountainbike, een overzicht :
Luc Coupillie uit Pervijze nam deel aan de 1000km voor ‘KomoptegenKanker’ , in totaal werd niet minder dan 9075 euro ingezameld. Westhoekmountainbike organiseerde voor deze actie een eetfestijn in zaal ‘Ter Zaele’ te Beerst. Arne Dolphen uit Diksmuide stond op het podium tijdens de Lcmt een vierdaagse mountainbikewedstrijd in de Ardennen. Sporten is gezond maar met zo’n sportieve club waren er opnieuw enkele zware valpartijen in 2010 o.a van Bart Portier uit Keiem, Rik Demey en Arne Dolphen uit Diksmuide met de gebroken pols en de sleutelbeenbreuken.
Steven De Poorter uit Diksmuide en en Peter Vandeginste uit Torhout beleefden een superzware Iron Bike, de zwaarste mountainbike wedstrijd van Europa. De Westhoekmountainbiketocht op 5 december viel letter en figuurlijk in het water en de sneeuw. Voor 2011 is er slecht één doel namelijk hetzelfde doen als in 2010 en vooral de vriendschap onder de clubleden verder te zetten.

Voor foto's van de nieuwjaarreceptie klik hier

dinsdag 01 februari 2011

BEERST-DUINKERKE-BEERST

Zondag 23 januari reed de Westhoekmountainbikeclub opnieuw hun eigen klassier 'Beerst-Duinkerke-Beerst'. Ruim 18 clubleden kwamen aan de start in Oostduinkerke voor deze prachtige rit. Via de duinen van Oostduinkerke,Koksijde en de Panne trokken de mountainbikers richting Duinkerke. Vandaar liep de tocht terug via het strand naar Oostduinkerke!

Voor enkele sfeerbeelden klik hier

dinsdag 01 februari 2011

BESTE WENSEN VOOR 2011 !!

Westhoekmountainbike wenst alle wielerliefhebbers een 'Gelukkig en sportief 2011'. De club uit Beerst zette het nieuwe jaar alvast in met een nieuwe activiteit : een 'nachtwandeling'. Op woensdag 5 januari verzamelden ruim 12 clubleden op het marktplein van Vladslo voor een 'nachtwandeling' van een kleine twee uurtjes.
Onderweg was er , volgens de traditie van Westhoekmountainbike, een hartverwarmende drink voorzien. Het werd een leuk en plezierig initiatief en eens iets anders dan fietsen. Achteraf werd nog druk vergaderd over de voorbije 'nieuwe' activiteit, maar voolopig zal er geen wandelclub worden opgericht.
Voor de rest zit Westhoekmountainbike ook boordevol met plannen voor het nieuwe jaar !!! Binnenkort is er de verkiezing van de nieuwe 'Flandrien' tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie !!
Tot en met woensdag 30 maart trekken de clubleden naar de nieuwe spinning bmidiksmuide voor een wekelijkse training.
Vanaf woensdag 6 april worden de mountainbikes terug bovengehaald voor de wekelijkse trainingsritten rondom Beerst. De club zal dit jaar terug aanwezig op de vele toertochten in de streek en ook heel wat marathons staan opnieuw op het programma. Wat de ambities zijn voor deelname aan wedstrijden of buitenlandse marathons door clubleden is nog wat onduidelijk !! Niettemin wordt 2011 voor Westhoekmountainbike opnieuw een leuk en sportief jaar !!!!!!

Voor foto's van de nachtwandeling klik hier

zondag 09 december 2011