WESTHOEKMOUNTAINBIKE
Home

DANK U AAN ALLE DEELNEMERS !!!

Bedankt aan de 250 moedige mountainbikers die kwamen opdagen voor de 21ste editie van de Westhoekmountainbiketocht in Beerst. Het werd de slechtste editie ooit !!
De toertochten van Westhoekmountainbike hebben al vanalles meegemaakt : regen, storm , wateroverlast. Deze 21ste editie had het allemaal. Op zaterdagavond lag het parcours er nog perfect bij, een laagje sneeuw en verbindingswegen die vrij waren van de sneeuw en ijzel. Maar dan kwam het water met bakken uit de lucht en bleeft het hard regenen tot omstreeks 10 uur zondagmorgen. In één nacht tijd veranderde het parcours in een ware modderbrij en moest er de zondagmorgen zelf nog verschillende aanpassingen worden aangebracht. Want bepaalde dreven waren spiegelglad door een combinatie van ijs , sneeuw en regen.
Niettemin danken we iedereen die aanwezig was, een woordje van dank aan alle helpers en aan alle bezoekers van onze apresbar. Tot volgend jaar alvast !!!!

Voor foto's klik hier

zaterdag 11 december 2010

EINDE ZOMERSEIZOEN 2010

In de stijl van Westhoekmountainbike werd op woensdag 29 september het 'zomerseizoen 2010' afgesloten met een drink in het lokaal 'Hogeraad' te Beerst. Diezelfde avond werd ook de laatste zomerrit gereden en zo kwam meteen ook een eind aan zes maanden fietsplezier op woensdagavond.
Tijdens het zomerseizoen van 2010 hebben de mountainbikers uit Beerst opnieuw de klassieke toertochten afgewerkt op zondagmorgen. En werden er ook weer heel wat speciale lange afstandsraids gereden : de ‘Ronde van Vlaanderen’, ‘Paris-Roubaix’, Bouillon, de Regiotour , de ‘Herdermarathon’ in Maarkedal, ‘Le Raid des hautes Fagnes’ in Malmedy, de vierdaagse LCMT en de XXL tocht in Poperinge waren de jaarlijkse terugkerende mountainbike klassiekers. Het mountainbikeweekend is de Champagne was een nieuwe belevenis !! Nu de herfst opnieuw begonnen is kiezen de Westhoekmountainbikers opnieuw voor 'spinning' op woensdagavond.
Verder staan er nog enkele clubactiviteiten op het programma :
De traditionele hutsepotavond op vrijdag 19 november
De 'Nacht van de Champagne' op vrijdag 26 november in Tielt. Zie ook : www.nachtvandechampagne.be

En stilaan maken ze zich ook klaar voor de 21ste editie van de Westhoekmountainbiketocht in Beerst.
Dit om zondag 5 december. Drie afstanden (28-38-45km) en een nieuw parcours, gaan opnieuw een groot aantal mountainbikers naar Beerst lokken.

dinsdag 05 oktober 2010

GRAND RAID GODEFROY 2010

Afgelopen zondag vond naar jaarlijkse gewoonte "Le Grand Raid Godefroy" plaats in Bouillon.
Steven kon na zijn Ironbike-avontuur zich nog eens mentaal opladen en trok samen met Martijn op zaterdagnamiddag naar de oevers van de Semois onder de mooie kasteelruïne van den Godfried Van Bouillon.
Beide voelden zich wellicht een stukje kruisvaarder en schreven zich in voor de monsterafstand van 160km.
Voor Steven reeds een derde deelname, voor Martijn zijn eerste.
Het parcours van 160km bestond uit een eerste lus van 90km en een tweede lus van 70km. De eerste lus duidelijk zwaarder en technischer dan de tweede lus maar daar gaven onze clubleden niet om. De voorspelde regen door Frank bleef gelukkig uit.
Om 7u zondagmorgen gingen Steven en Martijn samen met nog een honderdtal bikers van start. Na 9 uur en 47 minuten bereikte Steven als 33ste de finish. Martijn werd zeer knap 42ste in een tijd van 10 uur 19 minuten.
Slechts 69 deelnemers bereikten de finish.

dinsdag 14 september 2010

WESTHOEKMOUNTAINBIKE TERUG VAN IRONBIKE 2010

Na hun geslaagde Transalpavontuur in 2007 gingen Peter en Steven een nieuwe uitdaging aan. Dit keer legden ze de lat iets hoger door deel te nemen aan de befaamde Ironbike, een uit de kluiten gewassen meerdaagse van 800km en ongeveer 28000 hoogtemeters. Het parcours loopte door het Piemontegebied tussen Turijn en de Franse grens.
De Italiaanse organisator is erom gekend ieder jaar enkele verassingen in het parcours te stoppen zoals skipistes oprijden, afstanden die niet kloppen met het roadboek of enkele onmogelijke technische passages...de deelnemers krijgen het allemaal.
Niettegenstaande de vele straffe verhalen lieten Steven en Peter het niet aan hun "mountainbike"hart komen en kwamen moe maar voldaan terug van een schitterend avontuur.

Steven kwam terug met volgend verslag

Meer info : www.ironbike.it

Voor foto's klik hier

Enkele filmjes van het lokale TV-journal : filmke 1 - filmke 2 - filmke 3 - filmke 4 - filmke 5

dinsdag 24 augustus 2010

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN DE CHAMPAGNE

Tijdens het weekend van 5&6 juni beleefde Westhoekmountainbike opnieuw een prachtig vakantie, ditmaal in de champagnestreek. 21 clubleden waren te gast bij 'Peter en Heidi' van 'Residence Pierre' in Rosierès - Près - Troyes. Voor 6 clubleden : Luc, Patrick,Steven, Geert,Rik en Koen begon het weekend reeds op donderdag 4 juni om 6 uur 's morgens aan de Ijzertoren van Diksmuide. Met de racefiets trokken ze richting Troyes voor een tweedaagse fietstocht van 440 km. Een prachtig weertje en gunstige windomstandigheden zorgden voor een vlotte tocht, met tussenstop in Laon. Vrijdagavond arriveerden ze om 18 uur bij 'Peter en Heidi' in Rosierès. Eventjes later was het de beurt aan de rest van de bende van 'Bolle'.
Gezien het de 5de keer was dat Westhoekmountainbike te gast was bij Peter en Heidi moest het weekend officieel geopend worden door voorzitter Bart met het doorsnijden van een lint. Vervolgens werd een bord onthuld waarbij de club uit Beerst een eigen 'Westhoekmountainbikedreef' krijgt in Rosierès. Volgens traditie moest de dreef dan nog eens gedoopt worden met een fles champagne !!! Nadien kregen alle clubleden van serveerster 'Miranda' een t-shirt met de gekende clubslogan : 'laat de herten los'.
Na het avondmaal werden de 'herten' inderdaad losgelaten tot in de vroege uurtjes. Na een tekorte nacht was het tijd voor het 'echte' werk !! De 1ste rit in 'La Champagne' was 50 km lang met 800 hoogtemeters en 95% offraod. Het was drukkend warm tussen de wijnvelden en onderweg was er nog tijd voor een degustatie van de lokale 'godendrank'. Na het middagmaal trok de tweede rit diep in de bossen met onderweg een welgekomen bevoorrading. De éérste dag werd afgesloten met een lekker barbecue met Peter achter het vuur. De zondagmorgen was het opnieuw drukkend warm en daarom werd er gekozen voor een rustige rit, 600 hoogtemeters en 52 km waren voldoende om dit prachtig weekend af te sluiten. Na een lekkere pastamaaltijd was het tijd om afscheid te nemen. !!! Opnieuw een geslaagd weekend voor Westhoekmountianbike. Volgende afspraak : 18-19 juni 2011 !

We danken : Brandstoffen/Goedkoop Tanken Bolle en Garage Citroën Traisnel uit Diksmuide voor de logistieke steun. en natuurlijk ook 'Peter en Heidi' van 'gastronomie en toerisme in de champagne' : www.residencepierre.be

Voor foto's klik hier

maandag 14 juni 2010

9000€ VOOR KOM OP TEGEN KANKER

Tijdens het Hemelvaartweekend fietste clublid Luc Coupillie 1000 km voor de actie "1000 km van Kom op tegen Kanker".Vooraleer hij kon starten moest er 5000 euro worden ingezameld. Uiteindelijk leverde de actie ruim 9000 euro op. Dit prachtig bedrag kwam tot stand door diverse acties van de KHBO en Westhoekmountainbike.
Er werden oa. lintmeters en tombolalotjes verkocht en er waren ook diverse schenkingen. Het groot 'barbecuefeest' van Westhoekmountainbike was de 'kers op de taart' en leverde ruim 5000 euro op.
De winnaar van de mountainbike fiets geschonken door fietsen 'Neuville' uit Oostduinkerke is ook bekend :
de gelukkige is : Jeanine Vanhee uit Houtem bij Veurne, proficiat en veel fietsgenot !!!!!!!

maandag 14 juni 2010

WESTHOEKMOUNTAINBIKE OP HET PODIUM !!!

Ook de Ardennen werd verkend dit weekend. Met z'n vijfen trokken Peter, Martijn, Arne, Andy en Bianca naar de LCMT. Deze vierdaagse mountainbiketocht is met start en aankomst in Stavelot en 2 tussendaagse ettapes vanuit Houffalize en waar mtb-monument in België.
Bianca ging mee voor de morele steun terwijl de overige vier zich de naad uit het lijf reden om als eerste op de massagetafel te liggen bij de doelvrouw van de Femkes. En de aanwezigeheid van Bianca heeft zijn doel duidelijk niet gemist. Niettegenstaande geen al te goede weersomstandigheden en zwaar parcours reden ze alle ritten uit.
En het moest er eens van komen...onze jongste van de club heeft het gedaan...als derde op het podium bij de jongeren. Dat beloofd voor de toekomst.

maandag 18 mei 2010

WESTHOEKMOUNTAINBIKE FIETST 1000KM

Afgelopen Hemelvaartweekend fietste Luc Coupillie maar liefts 1000km in 4 dagen. Dit allemaal voor "Kom op tegen kanker".
De fiets was ok, de benen waren in form...Luc kwam terug met volgend verslag :

Het weer was fris, bij momenten koud, maar droog. In de 4 daagse vertrokken iedere morgen een 150 tal fietsers in drie pelotons. De start werd genomen door het eerste peloton om 7.30 met een gemiddelde snelheid van 24 km/u; om 7.45 volgde dan de groep van 27 km/u en om 8.00 startte het grootste peloton aan een gemiddelde van 30 km/u. In de loop van de dag werd haasje over gespeel d en kwam het peloton van 30 altijd het eerste aan. Het tempo kon niet individueel opgedreven worden, want vooraan reden motards en een auto met zwaailicht. Alle kruispunten werden afgezet. Alleen voor rode lichten moest er gestopt worden. We konden voluit de breedte van de weg nemen.
Uiteraard koos ik steevast het peloton van de 30, omdat die de sterkste koptrekkers hadden (Musseeuw, Diriecksen, Saartje…) en ik me dus mooi achteraan kon houden. In die groep zaten 34 renners die de volle 1000 reden; in de groep van de 24 was er nog een dame die de volle 1000 heeft gereden (chapeau).
We hebben dus Vlaanderen volledig doorkruist, van links naar rechts en van onder naar boven. De mooiste rit was op vrijdag met aankomst in het Kuipke in Gent. Onderweg hadden we eerst wat heuvelend parcours van de Brabantse Pijl, daarna wat zachte hellingen uit de Vlaamse Ardennen, maar niets straf. Over dag waren drie bevoorradingszones (5 a 10 minuten) en een lunchstop voorzien (20 a 30 minuten). Telkens was er daar animo met pers, uiteraard allemaal rond Musseeuw en Wauter Vandenhoutte, Noels en andere BV’s. Het fietsertje van de Westhoek MTB club heeft eenmaal een interview gegeven voor de camera van ?? , maar ze zullen dat wellicht nooit uitzenden. De laatste dag zijn we volledig gevolgd door Sporza en het was drummen om in beeld te komen. Dat lukte perfect door naast, voor of achter Saartje Vandendriesche te rijden. Ik was er zeker van om in het VRT journaal te raken, en toch MIS. Het zal wel aan mijn kop liggen, zeker niet aan dat van Saartje.... Ik had heel zeker de lelijksten en oudste fiets, van de oudste benen en ik werd er meermaals op gewezen dat ik met mijn manier van rijden zeker het einde niet zou halen. Op een stuk slechte kassei van 1500 m mochten we gisteren eens gas geven en ik heb op een Noëlsiaanse manier geantwoord met de benen: geen enkel BV - tje nog te zien! Die mannekens zouden nogal eens raar opkijken als ze het wiel van ons Watje en andere Arnes en Colpaerten zouden moet volgen in een doordeweekse toertocht!
De organisatie had nogal wat mankementen, maar ik vond dat niet zo erg. Bv, de eerste dag hadden we 280 km ipv 250. Een aantal (watjes) maakten zich daar druk om. Van de mannelijke BV’s vond ik Andre Denys de tofsten. Op zo’n dagen leer je natuurlijk wat andere mensen kennen en dat is altijd plezant. Uiteraard waren er naast de dagen ook nachten … onderstaande foto geeft een goede samenvatting van die spannende uren.

maandag 17 mei 2010

SUCCES VOOR KOM OP TEGEN KANKER

De inzamelactie voor Kom op tegen Kanker verloopt goed. Omdat clublid Luc niet minder dan 5000 euro moest inzamelen om te kunnen deelnemen aan de '1000km van Kom op tegen Kanker' besliste de Westhoekmountainbikeclub deze actie te ondersteunen. Terwijl er in de KHBO Brugge/Oostende diverse acties op touw werden gezet, besliste Westhoekmountainbike een 'Barbecuefeest' in te richten.
Ondanks een moeilijke start werd dit feest een groot succes. Zaal 'Ter Zaele' te Beerst zat afgeladen vol met mensen die kwamen genieten van een lekkere barbecue en daarmee hun steun gaven aan deze actie. Tijdens deze avond werden er ook diverse schenkingen overgemaakt, waaronder een bedrag van 250 euro geschonken door vzw De Helpende Hand uit Beerst. De resultaten van de actie van Westhoekmountainbike wordt na het weekend van 22 mei bekendgemaakt. Toch is Luc er nu reeds in geslaagd de 5000 euro in te zamelen en kan hij zo op donderdag 13 mei starten aan de '1000km' van 'Kom op tegen Kanker'.
Het succes van het 'Barbecuefeest' werd mogelijk gemaakt door : Cristal Alken, Maes Pils, Coco-Cola, Waters Ginstberg, Croky Chips, Drankcentrale Vandeputte, Restaurant De Pastorie Kaaskerke, Biscuits Delacre, Bakkerij Beernaert Vladslo, Flandrien en clublid Patrick Vandenberghe, Beenhouwerij-traiteur Finesse Beerst.
Beste dank aan iedereen die meehielp aan het succes van deze prachtige avond !!!!!!!!

voor foto's klik hier

zaterdag 8 mei 2010

WESTHOEKMOUNTAINBIKE IN DE RONDE

Niet minder dan 14 clubleden kwamen aan de start van de éérste 'langeafstandsraids' van het seizoen : de 'Ronde van Vlaanderen' voor mountainbikers. Ondanks een zwaar en modderig parcours kwamen alle clubleden heelhuids terug in Ninove. Gezien de wateroverlast van de dagen vooraf werd het een zware rit ! Zowel de deelnemers aan de 75 km als deze aan de 100 km reden de tocht uit in de voorziene tijdsduur. Op de terugweg waren er weer traditiegetrouw de 'frietjes van de frituur' bij Carine. Deze mooie dag werd afgesloten met een heerlije apres in het lokaal te Beerst.
Voor onze wielertoeristen die met 7 man vertrokken vanuit Brugge verliep het minder goed. Na een 60 tal km kwam Geert Feryn uit Diksmuide zwaar ten val. Hij brak zijn sleutelbeen en werd diezelfde zaterdag nog geopereerd in het ziekenhuis van Izegem. We wensen Geert een spoedig herstel.

voor foto's klik hier

zaterdag 8 mei 2010

1000KM VOOR KOM TEGEN KANKER

Pervijzenaar en docent aan de KHBO en oud flandrien van Westhoekmountainbike, Luc Coupille heeft de beslissing genomen om deel te nemen aan de '1000km' van 'Kom op tegen Kanker 'van donderdag 13 tot zondag 16 mei. Luc is een fervent fietser. Zijn favorieten zijn mountainbike langeafstandsraids en grote wielertoeristenritten tijdens de zomer. Zo staan 'de Ronde van Vlaanderen', 'Paris-Roubaix', 'Amstel-Goldrace' en zelfs 'Milaan-San Remo' op zijn palmares. Op de mountainbike toertochten is hij een graag geziene persoonlijkheid. Bijna iedereen kent hem als 'Coupillie' !!!
Voor de actie van 'Kom op tegen Kanker ' is zijn doel de 1000 km effectief te rijden met ondersteuning van twee collega's Lislot en Michiel van de KHBO Brugge/Oostende. 'Ik ga er volledig voor en zal geen watje zijn, alhoewel ik denk dat de 3de dag zeer moeilijk zal worden' aldus Luc. Voor deze actie moet er evenwel 5000 euro worden ingezameld.
Op de KHBO zijn reeds diverse acties gestart waaronder de verkoop van lintmeters en tombolalotjes. Er kunnen ook financiele stortingen worden overgemaakt. Maar zijn wielerclub 'Westhoekmountainbike' uit Beerst wil hem ook helpen en organiseert daarom op vrijdag 23 april een groot Barbecuefeest in zaal 'Ter Zaele' te Beerst vanaf 19.30 uur. Voor slechts 15 euro kan men genieten van aperitief, barbecue en dessert. Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle clubleden of in Taverne 'Hogeraad' te Beerst.
Wij hopen op een talrijke opkomt want de volledige opbrengst gaat naar 'Kom op tegen Kanker'.

verdere info : www.khbo.be of www.1000km.be

zaterdag 13 maart 2010

FLANDRIEN OP HOOGTESTAGE

De kerverse 'Flandrien' van Westhoekmountainbike heeft het allemaal al gedaan : surfen, badminton, volley, tennis, mountainbike en skien. Vandaar dat Patrick Vandenberghe vlak na zijn verkiezing vertrok op hoogtestage in Zwitserland. Een drietal andere clubleden (Bart,Patrick en Erik) vergezelden hem voor alle zekerheid naar der Swiss.. Een Duitse bikevriend kwam in Zwiterland ook de groep vervoegen en voor de gelegenheid nam Patrick ook zijn dochter mee. De hoogtestage voor de clubleden van Westhoekmountainbike werd opnieuw een geslaagde shortski vakantie. Redelijk mooi weer, perfecte sneeuw, prachtig skigebied, goed hotel......enz.. In vier dagen tijd werden de batterijen stevig opgeladen voor het komend zomerseizoen. De andere clubleden zijn bij deze gewaarschuwd.

voor foto's klik hier

PATRICK VANDENBERGHE IS FLANDRIEN 2009

1 jaar lang mag Patrick Vandenberghe uit Keiem zich 'Flandrien' noemen van de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst. De verkiezing voor de Flandrien 2009 ging dit keer tussen Noel De Rycke uit Beerst, Jan Stubbe uit Vladslo en Patrick Vandenberghe uit Keiem. Met een verdiende voorsprong won Patrick Vandenberghe. Het was de derde nominatie voor Patrick en inderdaad....... 3de keer goede keer.
Patrick is een geboren flandrien….sportman in hart en nieren. Hij heeft het allemaal al gedaan : surfen, badminton, volley, tennis, skien en natuurlijk mountainbike. Is reeds lange tijd lid van de westhoekmountainbikeclub en sinds enkele jaren in topconditie. De laatste tijd is zijn aanwezigheid in de ‘kopgroep’ zeer opvallend. Tijdens de wintertoertochten is het wat moeilijk maar als het kan legt hij zich zo mooi neer op zijn stuur om eens lekker kop te trekken !!
Als Westhoekmountainbiker was hij één van de weinige kandidaten voor de ‘Rapste Keyrel’ tijdens het Natourcriterium in Diksmuide. Daarbij behaalde hij dan wel nog eens de finale zeker !!!!!!! Scoorde veel punten tijdens de periode van de nominaties gezien zijn aanwezigheid op de toertocht van Kemmel. De ‘Iceman from the mountains’ !!!!
Een verdiende winnaar...PROFICIAT !

Voor de foto's klik hier

zondag 07 februari 2010

NIEUWJAARSRECEPTIE

In de alomgekende stijl van Westhoekmountainbike organiseerde de club eind januari de 'Nieuwjaarsdrink 2010'. Opnieuw waren praktisch alle clubleden van de partij voor deze gezellige avond met alle vrienden onder elkaar. Tevens was er een delegatie van de Wielerbond Vlaanderen en ook Schepen van Sport Marc De Keyrel was aanwezig. Naar jaarlijkse gewoonte gaf de voorzitter zijn 'speech' en legde de nadruk op de kamaraadschap binnen deze club. Een gegeven waar vele andere clubs zeker jaloers op zijn.
Diezelfde avond was er ook de verkiezing van de 'Flandrien 2009'. Uit handen van Marc De Keyrel mocht Patrick Vandenberghe de trofee ontvangen . Een lang en luid applaus bevestigde zijn verkiezing !!! Nadien werd de voorzitter zelf door Fabienne in de bloemetjes gezet en dit voor zijn jarenlange inzet voor de club. Westhoekmountianbike zit ook voor 2010 boordevol sportieve plannen !! Later daarover meer. Het toppunt wordt zeker het mountainbikeweekend van 5 en 6 juni in de Champagnestreek. Een nieuwe locatie, een nieuw te verkennen streek.Kortom een boeiend jaar staat Westhoekmountainbike te wachten.

Voor de foto's klik hier

zondag 07 februari 2010

BEERST-DUINKERKE-BEERST

Zondag 24 januari reed de Westhoekmountainbikeclub opnieuw hun eigen klassier 'Beerst-Duinkerke-Beerst'. Ruim 18 clubleden kwamen aan de start in Oostduinkerke voor deze prachtige rit. Een viertal clubleden namen de tocht nogal letterlijk op en vertrokken zeer vroeg vanuit Diksmuide met de fiets.
Via de duinen van Oostduinkerke,Koksijde en de Panne trokken de mountainbikers richting Duinkerke. Vandaar liep de tocht terug via het strand ! Ter hoogte van de golfbreken in St.Idesbald werd halt gehouden voor de jaarlijkse herdenkingsplechtig n.a.v. de 'Memorial Luc Coupillie. Nadien was er even opschudding in de groep toen een kersvers clublid vermist bleek te zijn. Na enkele telefoontjes heen en terug bleek die met de fiets na huis gereden te zijn...als extra training kan dit tellen !

Voor de foto's klik hier

zondag 07 februari 2010

ZUMBA BIJ WESTHOEKMOUNTIANBIKE

Vrouwen zijn er gek op maar ook Westhoekmountainbike. Onder het motto : het moet niet altijd spinning of toertochten zijn ....... gingen de clubleden voor de verandering de vrouwentoer op. De laatste woensdag van het jaar deden de Westhoekmountainbikers ..... de Zumba. Het werd een leuke maar lastige onderneming. Ook de Kerstman kwam op bezoek in het clublokaal.

Voor de foto's klik hier

zaterdag 16 januari 2010