Home > Rondrit

Omschrijving
Een rondrit met woonwagen “Uilenspiegel” staat garant voor een dag vol plezier langs kreken en landelijke wegen.
“Uilenspiegel” is een replica van een echte zigeunerwagen. De replica hebben we volledig zelf gebouwd. Als je de woonwagen betreed vallen je onmiddellijk alle prachtige details in het houtsnijwerk op. Alles werd door ons eigenhandig vervaardigd.
De woonwagen kan getrokken worden door een oldtimer tractor of eventueel door 2 Brabantse Trekpaarden.

Rondrit
De route van de woonwagen loopt meestal in het krekengebied van het Meetjesland. Daar is nog alles aanwezig om eens volledig tot jezelf te komen en één te worden met de natuur.
We vertrekken meestal uit Sint-Laureins, waar we dan allemaal tezamen komen en vertrekken langs rustige wegen door kleine bossen en grote stukken polderland waar men alles mooi kan zien bloeien en groeien.
Halverwege de rondrit stoppen we even aan een rustplaat langs een mooie kreek waar men eventjes de benen kan strekken. Je kunt er rustig op een bank gaan zitten en genieten van de natuur waar vogeltjes zingen, bloemetjes bloeien, koeien die loeien en je soms het gras hoort groeien. Ondertussen worden de pannenkoeken gebakken op grootmoeders wijze die dan kan nuttigen tezamen met een lekkere kopje koffie. Het is ook mogelijk om andere dranken te verkrijgen op de woonwagen.
Als de dorst is gelest en het buikje is rond gegeten, zetten we de rondrit verder. Terug in de wijde natuur waar men nog eens een konijn of een fazant ziet lopen.
De rondrit eindigt in Sint-Laureins.

Gebruik
De woonwagen kan ook worden gebruikt worden voor speciale gelegenheden zoals huwelijk, jubileums, verjaardagen, …

Toegankelijkheid
De woonwagen is ook perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers, want "Uilenspiegel" is uitgerust met een loopbrug. Dit pluspunt is zeker handig voor bepaalde instellingen zoals bejaardentehuizen, voor mensen die eens buiten willen komen maar die niet goed te been zijn.


Verwarming
Als de dagen wat frisser worden moet men geen schrik hebben om kou te vatten op de woonwagen want hij is uitgerust met een kachel. Zo kan men genieten van een besneeuwd platteland in de winter.


 

 
Woonwagen "Uilenspiegel", Dorpsstraat 162, 9980 Sint-Lauriens, 09/379 90 93