Vaarwel Victory...


ARTIKEL UIT HET NIEUWSBLAD van donderdag 13 april 2006

Illustere tafeltennisclub Victory opgedoekt na meer dan halve eeuw traditie

,,We blijven actief in grote club''

De oudste tafeltennisclub van Hamme houdt op te bestaan. Victory werd in 1948 opgericht en haalt dus net niet de kaap van de zestigste verjaardag.
,,We blijven nog maar met vier spelers over'', getuigt Paul De Schepper, die al sinds 1968 lid is van Victory.

Hamme heeft een rijke tafeltennistraditie, gekruid door een tiental clubs. Die zorgden er mee voor dat de tafeltennissport in de gemeente bijzonder populair was en nog steeds is. Met het opdoeken van Victory rest nog enkel het grote TTC Hamme, een achttal jaar geleden ontstaan door een fusie tussen Patro en Vlierkouter. ,,Nu André De Kimpe besloten heeft te stoppen met tafeltennis, telt onze club maar drie leden meer. Dat is te weinig om een competitieploeg te vormen'', vervolgt De Schepper.

Hij herinnert zich nog levendig de thuiswedstrijden in zaal De Vrijheid, café Victory en De Bierhoeve. ,, We vormden een vriendenclubje waarin naast tafeltennis ook aan kaarten en hengelen werd gedaan. We kwamen ook regelmatig samen voor een etentje. De jongste decennia trokken jonge spelers naar Patro of Vlierkouter, die inmiddels zijn gefuseerd tot TTC Hamme. Inmiddels speelden we met Victory ook in het Tafeltenniscentrum Hamme, zodat we eigenlijk al wat vergroeid zijn met deze grote club. Daarom zal ik samen met Luc Hostijn en Cesar Permentier vanaf volgend seizoen aansluiten bij TTC Hamme''.

Die grote fusieclub is uitgegroeid tot een van de toonaangevende clubs in de Oost-Vlaamse afdeling van de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL). ,,Onze damesploeg is kampioen in landelijke afdeling en promoveert voor het eerst in de geschiedenis van de Hamse tafeltennissport naar tweede nationale'', zegt voorzitter Henry Van Couwenberghe. ,,In de herencompetitie tellen we liefst drie ploegen in eerste provinciale, waar de A-ploeg nog kans maakt op promotie naar derde nationale. De E- en D-ploegen komen uit in tweede provinciale. Nu de F-ploeg promoveert naar derde provinciale zijn we volgend seizoen vertegenwoordigd in alle provinciale reeksen. In totaal spelen we met zeventien ploegen in de competities van de VTTL en Sporcrea.

Zes jaar geleden kochten we met onze vzw de tennishal van de vroegere tennisclub Galenus aan. Het is een luxe maar tegelijk een opgave om een eigen Tafeltenniscentrum te beheren. We proberen onze leden - waaronder ook recreanten - in de beste omstandigheden te laten spelen''. De toekomst van TTC Hamme lijkt alvast verzekerd met bijna vijftig jeugdspelers.