Ledenhoekje TTC Hamme - Veelgestelde vragen

 • Waarom een apart ledenhoekje ? De mogelijkheden van internet zijn de laatste jaren enorm geŰvolueerd. In bijna elk huisgezin is een internetverbinding aanwezig, en daarom groeide de idee om bepaalde veelvoorkomende taken zoals het opstellen van ploegen en het wijzigen van een e-mailadres te automatiseren. Door het vertrouwelijk karakter van de gegevens werd een authenticatiesysteem met gebruikersnummer en wachtwoord (wie ben je) en een authorisatiesysteem (wat mag je - gewone speler of kapitein) ingebouwd, zodat we absoluut zeker zijn van de identiteit van de persoon die de wijziging heeft aangebracht.

 • Wat is de bedoeling van de opstelling van de ploegen ? EÚn van de grote troeven van dit systeem is dat het toelaat om eenvoudig en snel te zien wie waar opgesteld is, en wie eventueel nog vrij is. Op die manier kan een kapitein met een tekort aan spelers makkelijker een reserve vinden, en dit zonder eerst de halve club te moeten rondbellen. Alleen de kapitein kan de opstelling van een ploeg wijzigen, wat dus impliceert dat het GEEN aanmeldingssysteem is.

 • Wie kan de opstelling van een ploeg wijzigen ? Dit is enkel toegelaten voor de kapitein van een ploeg, eventueel ook een adjunct-kapitein ...

 • Ik ben lid van TTC Hamme maar heb geen toegang tot het ledenhoekje ? Stuur gewoon een mailtje. Gelieve in de opstartfaze wat geduld uit te oefenen a.u.b.

 • Wie krijgt een mail bij een wijziging van de ploegopstelling ? Als de kapitein van een ploeg (met bvb 6 kernspelers) een wijziging aanbrengt voor een bepaalde wedstrijd, dan krijgen volgende personen een bevestigingsmail : de 6 kernspelers van die ploeg, zelfs als ze niet opgesteld werden + de andere spelers die niet behoren tot de kern van de ploeg, maar die voor die wedstrijd werden opgesteld (invallers die normaal in een andere ploeg spelen) + de persoon die de wijziging heeft aangebracht. Op voorwaarde natuurlijk dat ze een geldig e-mailadres hebben ...

 • Worden de regels van de sterktelijst gecontroleerd ? In de 1e versie van het ledenhoekje niet. Deze regels zijn redelijk complex, en wegens tijdsgebrek werden ze niet ge´mplementeerd. (Het papier in onze kantine met de ploegopstellingen controleerde deze regels ook niet :-)). In een volgende versie kan dit er eventueel bijkomen, maar nu wordt er beroep gedaan op het gezonde verstand van de kapiteins ...

 • Kan een kapitein ook de opstelling van een andere ploeg wijzigen ? Ja, dit kan geen probleem vormen, en als hij dit doet zal er wel een hele goede reden voor zijn. Bovendien zouden misbruiken of misplaatste grappen zeer snel aan het licht komen aangezien er steeds een mail verstuurd wordt naar alle betrokkenen.

 • Waarom staan de e-mailadressen ook onder het ledenhoekje en niet meer publiek voor iedereen ? De groei van internet en e-mail had ook een minder leuk neveneffect : spammers en anderen met minder goede bedoelingen maken er gebruik van om je mailbox te bestoken met ongewenste e-mail. Het is vandaag dan ook niet meer aangeraden om e-mailadressen open en bloot op een website te publiceren.

 • Wie kan een e-mailadres wijzigen ? Iedereen kan uiteraard enkel z'n eigen e-mailadres wijzigen.

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten ? Stuur een mailtje naar Danny

 • ...