GeitenboelSchapeneukers FCGrembergenFC Shadow CrewMegaparels FCTerror Bruges FC

GEITENBOEL

wint

1ste Schapeneukerstornooi (dXIIIrcup)


uitslagen 8ste speeldag (14/01/'04)

Schapeneukers FC  1 - 4  Geitenboel

commentaar: sfc03 kon niet anders dan zijn tegenstander en oververdiende winnaar van de eerste editie van de dxiiircup feliciteren met hun overwinning. "Ja ze warén een beteke dén onderhond, omdat waai dé favorieten waren hé, ons eigen tornooi comprendo...en euhm..pués,ja ze waren een beteke traag op de gang gekomén met een besjeiden overwinning, enne een daaropvolgende gelijkspel, maar euhm ...die 0-5 op grembergen lijkt nú wel geen verrassinge te zijn geweest zoals eerst gedacht..mira, en futebal is allés mogelijk, en volgende jaar de cup is van ons..", verklaarde José Maria Acerete Guillen van sfc03 achteraf.

"Ja der werd wa getrokken en geduwd langs 2 kanten denkek en toen Anders deraf moest en den andere Anders inviel, waarvan we wiste dattem nie 100% fit was, zakte de ploegsfeer een beteke, en dat heeft ons dood gedaan...",aldus aanvoerder Deira.

"Herte match, herte match, amaai, kzen er nog nie goe van...pff...kweetnie of dattet gezien het, ma..pff...die lijnen oept veld, die ligge allemol schief...wie die getrokken het moet uk wel e ferm stuk in zen kloete ghad hemme, of 1nen erm ma , wie wet...",luidde de reactie van Claus Teepen.

Volgens de manager treft de pleg geen schuld, maar was de tegenstander gewoon té sterk, "..en wat die lijnen betreft, onze vaste kalklijnentrekker werkt nu op den A.v.d., en we zijn volop op zoek naar een vervanger, diejen interim, die we bij de snuffel hadde gehuurd, ja diejen bleek toch nie zo super te zijn als ik dacht, een wijze les voor de toekomst". "..wat ik nu ga doen? Met de ploeg onze zilveren medaille vieren, en volgend jaar de cup binnenhalen, wa dachtge!!"

 

commentaar van de manager:

 Eerst en vooral ben ik zeer blij om deze prachtige beker te winnen. Ik ben zeer tevreden over de prestaties van onze jongens. Voornamelijk toch over david putzeys en igor cleven.
De laatste die volgens de pers toch maar een ster waard is heeft toch weeral een belangrijke goal gemaakt.
Ik moet toegeven dat schapeneukers in de eerste helft de beter ploeg was. En dat we goed wegkwamen met de 1-1 stand.
Maar dankzij een schitterende david putzeys die een hattrick scoorde ,gecombineerd met ons fysiek overwicht wisten we toch de overwinning te behalen.
Onze beter vorm was duidelijk de laatste weken al te merken.
Met 6 zeges op rij zowel in de competitie als in het tornooi en vriendschappelijke westrijden.Hopelijk kunnen we onze reeks verderzetten en volgend jaar weer een gooi doen naar de dXIIIcup.
Manager
Jeroen Livens

 

uitslagen 7de speeldag (31/12/'03 - 07/01/'04)

   FC Shadow Crew  1 - 7  Schapeneukers FC

grembergen  0 - 5  Geitenboel

commentaar: de vooruitgeschoven wedstrijd tss grembergen en geitenboel eindigde op 0-5 in het voordeel van de bezoekers. De thuisploeg verklaarde achteraf openlijk dat het opzettelijk een b-ploeg had opgesteld, wat in de ogen van de belastingsinspectie redelijk (6) verdacht rook... Waarom een finaleplaats zomaar laten schieten?? Wil de ploeg niet in de kijker staan?? En zo ja, waarom niet?? Dat wordt momenteel allemaal achterhaald, waardoor de match voor de 3/4e plaats pas op 28 januari zal kunnen worden gespeeld. Hoe dan ook Geitenboel haalde verdient een finaleplaats.

Schapeneukers haalde het tweede ticket voor de finale binnen door buitenshuis het onklopbaar gewaande Shadow Crew met 1-7 te verslaan...een finaleplaats met thuisvoordeel..., het zal erom spannen volgende week op Flashing Meadows.

 

uitslagen 6de speeldag (24/12/'03)

  Schapeneukers FC  4 - 1  Terror Bruges FC

Geitenboel  3 - 0  FC MegaparelsFC

commentaar: "Wat moest gebeuren is gebeurd!!", schreeuwde de schapeneukerscoach het uit na afloop van de match. Sfc03 versloeg vandaag zijn rechtstreekse concurrent en plaatst zich in extremis voor de halve finales van de dxiiircup. "Het wrange gevoel blijft toch", gaat de coach verder,"had terror 1 puntje kunnen halen tegen grembergen, dan was de match van vandaag overbodig geweest, maar ja...". Schapeneukers eindigen in hun groep met evenveel ptn. als terror, maar in de onderlinge confrontaties werd het uiteindelijk 4-3 voor sfc03... Terror bekert voort in de Minicup, de strijd voor de 5de plaats, tegen Megaparels FC, die zijn laatste kans verschoten zag gaan door de geitenboel spitsen.

 

Het tornooi begon goed voor ons met een verdiende zege in eigen huis tegen de Schapeneukers FC. De volgende match was op Grembergen waar we verdienden van te winnen maar het een scoreloos gelijkspel bleef. Tja, in voetbal moet je nu eenmaal scoren om te winnen.

Na deze 2 matchen stonden we nog mooi aan de leiding in het klassement met 4 punten. Terror Bruges FC kreeg dan 2 weken rust, waardoor we onze leidersplaats verloren aan Grembergen .

De vijfde speeldag bleek onze doodsteek te zijn. Wegens verplichtingen in het Jan Breydelstadion (bekermatch tegen AA Gent) konden ik, mijn spelers en onze blauw-zwarte supporters niet spelen in de dXIIIrcup. Daar kwam dan ook nog bij dat ik het uitdagings-formuliertje vergeten opsturen was naar Grembergen. Tja zo’n dingen gebeuren nu eenmaal. Het gevolg was een forfait-score. Hierdoor verloren we alle kansen op een eerste plaats en moesten we alles zetten op de tweede plaats.

De laatste match dan was op de Schapeneukersweide. Ondanks de geweldige sfeer van de Blauw-Zwarte Bruges Terrorists verloren we de partij. Hierdoor kwamen de sheepfuckers met evenveel punten als ons te staan met een beter doelpuntensaldo in de onderlinge confrontaties.

Tot slot wil ik de blauw-zwarte aanhang nog even bedanken voor hun fantastische steun tijdens elke match.

 

uitslagen 5de speeldag (17/12/'03)

Terror Bruges FC  0 - 5  Grembergen

FC MegaparelsFC  0 - 4  Shadow Crew

commentaar: Alweer een wedstrijd werd niet gespeeld, maar nu kende de jury niet zoveel genade...fofait voor terror, die al sinds 7 december niets van zich liet horen. Binnenkort zijn laatste kans om zich te kwalificeren...het is nog mogelijk.

 

uitslagen 4de speeldag (10/12/'03)

Grembergen  5 - 3  Schapeneukers FC

FC Shadow Crew 0 - 5 Geitenboel (forfait)

commentaar: Wie vergeet uit te dagen verliest op forfait...Shadow daagde uit, maar veel te laat en Geitenboel kon niet accepteren. Geitenboel op zijn beurt deed geen moeite iets aan de tegenstander of tornooicommissie te melden, en aanvaarde de uitdaging niet...conclusie van de commissie: dubbele forfait, tenzij de 2 ploegen vóór de volgende speeldag een overeenkomst bereiken de wedstrijd alsnog te spelen op latere datum EN de tornooicommissie deze keer NIET vergeten te waarschuwen...dank aan Grembergen en Megaparels, voor de meldingen.

AANVULLING: Geitenboel excuseerde zich bij de tornooicommissie, met het argument dat hij woensdagmorgen nog niet was uitgedaagd...Shadow daarentegen liet niks van zich horen en krijgt daarom de forfait naar zich toegeschoven.

Crisis...zo is de sfeer op Flashing Meadows. Een duidelijk beter sfc03 verloor zijn belangrijkste match van de dxiiircup. Verkeerd gegokt met de strategie? Na het magere gelijkspel in de competitie tegen een eveneens zwakkere ploeg stelt het bestuur zich ernstige vragen, de coach overweegt zelfs de laatste cupwedstrijd door het reserve-elftal te laten spelen, alhoewel alles nog mogelijk is...

Grote verrassing toen duidelijk werd dat Schapeneukers de counteraanvallen prefereerde. En ze bewezen dat ze er goed in waren. Na een vroeg doelpunt van van Langen-Suurling werd er snel door de bezoekers gelijkgemaakt.
De counters bleven komen en uiteindelijk toch de voorsprong voor Schapeneukers. Juist voor rust viel de gelijkmaker.Na de rust een snelle counter van Herold die de 3-2 kon scoren. Maar daar was weer de sterke Schapeneukers ploeg, die door een terechte penalty, voor de tweede keer langszij kwamen. 3-3. In de laatste 10 minuten kon Grembergen nog twee keer scoren.Was het door de lichte blessure van Schapeneukers keeper Bodega? Opluchting bij Grembergen die er nu goed voorstaan, maar lang nog niet zeker zijn van kwalificatie. (Grembergencoach Janez)
 

uitslagen 3de speeldag (03/12/'03)

Schapeneukers FC  3 - 3  Grembergen

FC Megaparels  2 - 2 Geitenboel

commentaar: Pffffff...zuchtten de SFC03-manager/coach en trainer, blij met het 1ne puntje tegen het sterke Grembergen maar tegelijkertijd teleurgesteld. "We hadden kunnen winnen", aldus trainer Acerete. "Inderdaad, maar de aggresieve aanpak van Grembergen kostte ons al snel onze spits Davy Storms (out voor 1week, nvdr)...", vulde manager dXIIIr zijn beschermeling aan. "De vorm was er niet", verontschuldigde JJ Schneider zich. Een wedstrijd om snel te vergeten werd het op Flashing Meadows. Beide ploegen verdienden wat ze kregen, maar de bittere nasmaak over het uitvallen van de oh zo waardevolle jonge belofte Davy Storms blijft bij de SFC03 aanhang...volgende week de terugmatch, zullen de Neukers op tijd regenereren? We vroegen het aan trainer Acerete: "Als onze centrale verdediging op tijd terug in vorm geraakt, en reservespits Martensson zijn persoonlijke problemen even kan vergeten, maken we kans weer een puntje mee huiswaarts te nemen uit de hel van 't Kuipke...", manager dXIIIr voegde daar nog aan toe dat er tactisch heel wat zal wijzigen, maar waar en hoe wou of kon hij nog niet kwijt. 

De Megaparelscoach over zijn in extremis puntenverlies:"Vanwege de verwachte 4-4-2 opstelling van Geitenboel hebben we onze tacktiek aangepast. Met een 4-3-3 trokken we in de eerste helft in de aanval en met succes. Een 2-0 ruststand zag er veelbelovend uit. Doch werd de zwakke conditie van de ploeg ons fataal. Een duidelijk gegeven waar aan gewerkt wordt !! Het resultaat zal blijken tegen de wedstrijd tegen FC Shadow Crew op 17/12."

uitslagen 2de speeldag (26/11/'03)

Grembergen  0 - 0  Terror Bruges FC

FC Shadow Crew  4 - 3  FC Megaparels

commentaar: De wedstrijd tussen Grembergen en Terror eindigde na 90 minuten op 0-0, in de verlengingen werd het 0-1 voor Terror, maar aangezien het hier om een voorrondewedstrijd gaat, werd de uitslag officiëel op 0-0 herleid daar de dxiiircup tornooicommissie...deze had reeds voor het begin van de verleningen de beslissing aan minstens 1 van de 2 partijen meegedeeld, dus eventuele betwistingen worden genegeerd.

Megaparels en Shadow daarentegen maakten er een spannende wedstrijd van, door beiden eens een 2 doelpunten voorsprong te nemen, het was Shadow echter die ze min of meer behield en de 3 punten thuis hield...

"Het is jammer dat ondanks de wijziging van tacktiek het resultaat net niet goed genoeg bleek voor maar 1 puntje.
Waarschijnlijk was het wel een aangename wedstrijd om naar te kijken voor beide supportersgroepen, maar jammer genoeg voor ons trokken wij aan het kortste eind in een evenwichtige wedstrijd.
Toch is het resultaat bevredigigend zodat de spelers weten dat ze weldegelijk kans maken in deze groep. De wedstrijd van de komende week tegen Geitenboel zal dan ook beslissend zijn om in het tornooi een rol te kunnen spelen.
Alhoewel dit ook de situatie is voor Geitenboel zelf...",
aldus de Megaparelscoach

uitslagen 1ste speeldag (19/11/'03)

Terror Bruges FC  2 - 0  Schapeneukers FC

Geitenboel  0 - 1  FC Shadow Crew

commentaar: De Schapeneukerscoach verklaarde achteraf enkele tactische vergissingen te hebben gemaakt inzake teamopstelling, en zei tevens de tegenstander te hebben onderschat...Aan de supporters deelt hij mee van plan te zijn orde op zaken te stellen in de eerstkomende thuismatch, Terror in de terugmatch voetballes te zullen geven en ten slotte de begeerde dxiiircup te plaatsen waar hij thuishoort: in het clubhuis van de Schapeneukers...