Reisverslag - Foto's

Wij kozen dit jaar om onze zomervakantie door te brengen in het zuiden van Spanje, meer bepaald Roquetas De Mar. Het is nog één van de weinige plaatsjes langs de Spaanse kust dat nog niet volledig volgebouwd is met hotels en toeristische faciliteiten. De stad bestond uit drie delen: de urbanisatie (met de hotels), de oude stad en de haven. Maar omwille van de grote afstanden tussen de urbanisatie en de andere delen, zijn we toch vooral in de hotelzone gebleven. We hadden het geluk om toevallig op de feestdag van de streek aan te komen op onze verblijfsplaats. Het was San Juan, een feestdag waarop alle Spaanse mannen om 12u 's nachts de zee moeten ingaan. Uiteraard waren er die avond gezellige feesten met kampvuur, barbecue en muziek. Het was de moeite om die avond eens langs de kust te gaan wandelen.

Ons hotel was Playa Luna, het nieuwste hotel uit de Playa keten. Omdat het pas nieuw was, leek alles nog splinternieuw en deed het personeel nog uitstekend zijn best om het hotel een goede reputatie te geven. En dat kwam ons uiteraard alleen maar goed uit! Het was allemaal heel verzorgd, een mooi zwembad, prachtige kamers en elke dag een zeer uitgebreide mogelijkheid aan gerechten tijdens het eten, met elke dag Belgische frietjes!! De trekpleisters in de buurt waren vooral de dijk om te wandelen, de gezellige winkelstraten, de Sierra Leone op de achtergrond en… het naaktstrand! Ja, even leek het of we in Bredene terechtgekomen waren.

Het was een hele leuke vakantie met zeer warm weer, een zeer mooi en goed hotel en… voetbal. Want de finale werd op groot scherm uitgezonden buiten in het hotel. En dat tussen al die Duitsers, dus er was veel sfeer. Kortom, het was zeker één van die onvergetelijke reizen!!