welkom in de wondere werld van het aquarium

Voor een beginner zou ik zeggen dat de beplanting van een aquarium zeker voor het grootste deel uit echte waterplanten zou moeten bestaan , want een groot deel van wat je aan planten in de aquariumzaak tegenkomt zijn moerasplanten die het leven in het aquarium goed verdragen maar die belangrijk meer werk vragen bij het onderhoud want ze moeten regelmatig getopt worden omdat de meeste de neiging hebben om zo vlug mogelijk boven water uit komen met hun bladeren .Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je ze niet kunt toepassen in de visbak, want de mooiste kleuren komen natuurlijk van deze moerasplanten.Voor de beginner zou ik toch zeker aanraden om de echte te gebruiken en dit enkel en alleen maar omdat deze minder onderhoud vragen om deze in conditie te houden. Daar komt nog bij dat ze ook goed in staat zijn om het water in goede conditie te houden wat algengroei zeker zal afremmen.
Waterpest
Deze plant vind ik persoonlijk de beste plant om een aquarium mee te beginnen. Ze is sterk , decoratief en een goede groeier. Men dient ze enkel regelmatig wat te toppen en deze terug in te planten zodoende bekomt men na een tijd een grotere groep planten.
Hoornblad
Deze plant heeft wat fijner verdeeld blad en het voelt veel stugger aan ,het voordeel van deze plant is dat de vissen deze plant bijna zeker met rust laten omdat deze stug blad bezit dat vol zit met silicium. Om deze plant in te planten kan men een bosje samennemen en met een elastiek er een steentje aan binden en gewoon laten zakken in het water.
Vallisneria
Dit vind ik persoonlijk de mooiste aquariumplant. Hij heeft lintvormige bladeren die mooi meewiegen met de bewegingen van het water. Hij groeit over het algemeen goed en vermeerderd zich met uitlopers. Het is de ideale plant om langs de achterkant van het aquarium te gebruiken en de vissen gebruiken het graag om zich er tussen te verschuilen.
Het onderhoud van alle waterplanten houdt in dat men regelmatig gele bladeren verwijderd en af en toe ze te toppen (uitgezonderd de vallisneria). Er bestaan veel soorten waterplanten maar het zou mij te ver voeren deze hier allemaal te bespreken, van de cryptocorinesoorten bestaan er veel die allemaal goed te gebruiken zijn in het aquarium . Van de voorgrond tot de achtergrond

Het biologisch evenwicht staat recht evenredig met de goede gezondheid van de waterplanten

Waterpest

Voor een aquariumportaalsite

Klik hier

mooi toch
Vallisneria spiralis
Cryptocorinesoort

home | Levendbarenden | Dwergcichliden | Waterplanten | Levendbarenden 2 | scholenvissen

Bij vragen of suggesties mail mij