Linguists' Club Antwerpen           

The Linguists Club Antwerpen organiseert een stadswandeling op 6 Juni.

Het oudste stadsdeel rond de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in de driehoek Groenplaats – Steen – Schipperskwartier vind men de meest middeleeuwse overblijfselen  waar de geesten van Lange Wapper,  Jan zonder Vrees  en andere trollen en spookfiguren ; uit de waaier van mogelijkheden  kiezen we een bezoek aan het splinternieuw Aquatopia waar we midden tussen de haaien wandelen, vlak tegenover het Aquarium is het Centraal station  en  het wereldvermaard Diamantmuseum, liefhebbers van juwelen  en nieuwsgierigen  die willen weten waar en hoe diamant verkregen wordt komen hier aan hun trekken .

Zodra er een gedetailleerd programma gereed is zal deze medegedeeld worden via “Se Comprendre “   met uur en plaats van afspraak.

             De groepsinkom in Aquatopia is 6,35 € (Groep 60+ > 15p )

            De groepsinkom voor het Diamantmuseum is 4 €

            Eventuele verplaatsingen met de Lijn  (bij slecht weer) 1€ pp

            Natuurlijk gaan we samen gezellig eten  er is voor ieder wat wils.

Een tip die we al zeker willen meegeven is; kom met de trein dan stapt u af op de plaats van afspraak.

Wij hopen hiermede dat de meest noordelijke club van het land  een bredere kennissenkring kan opbouwen .

 

Programma

We gaan er van uit dat het prachtig weer is de 6de Juni ; onze wandeling is dan ook hiernaar opgesteld ; mocht het tegen alle verwachtingen toch minder zijn, voorzien we een B plan waar wij geen last van de weergoden hebben. Er zijn ontelbare musea, o.a. het Nationaal Scheepvaartmuseum

Olv. Kathedraal  e.a  barokke kerken die stuk voor stuk pareltjes zijn  in hun soort.

Plan A:

Afspraak in het centraal station voor de grote trap, tussen 9.30 en 10uur;

In Juni zullen de werken aan de ring en singel gestart zijn en niemand weet hoe het verkeer  dan zal evolueren.    

 Wij raden iedereen aan om met het openbaar vervoer te komen of  toch minstens van uit de stadsrand naar het centrum. Vanaf 1 Juni wordt Antwerpen omgevormd tot één bouwwerf en het is onmogelijk om nu al een  bepaalde route aan te geven  parkeren in het centrum is niet alleen moeilijk maar ook duur. Voor degenen die toch niet anders kunnen stel ik voor om in samenspraak met Angelo hun auto in zijn buurt te parkeren en dan samen naar het station te gaan (tram).

Zondag 6/6 is het marktdag in Antwerpen de Sinksenfoor staat op het Zuid; warme wafels en ijsverkopers langs onze weg, er zullen verscheurende keuzes gemaakt worden tijdens de wandeling

Om 10h is iedereen terlaatse en gaan we naar het diamantmuseum die enkele stappen ver ligt.

Bezoek diamantmuseum duur ±  (xxxxx) .

In de toegangsprijs is de audiogids inbegrepen, Op 26 mei 2002 opende het gloednieuwe Diamantmuseum zijn deuren. Met een audiogids maak je een ontdekkingstocht door het produktieproces, van het ontstaan, ontginnings en bewerkingsmethoden tot sier en industriediamant. In het labo kan je een aantal specifieke eigenschappen van diamant zoals kleur, hardheid, lichtbreking, thermische en elektrische geleidbaarheid testen. Bovendien kan je zelf een diamant onder de loep nemen en bepalen hoe dit waardevol steentje geslepen wordt. Achter de zware kluisdeuren van de drie schatkamers schitteren unieke historische en hedendaagse diamantjuwelen.

Daar het zondag is en prachtig weer wandelen we via De Keyserlei- Meir ,  tot de Wapper waar we even stoppen voor de gevel van het Rubenshuis  die wij niet gaan bezoeken , maar zeker een aanrader is om zelf eens rustig te bezoeken bij uw volgende bezoek aan Antwerpen,  we wandelen over de Groenplaats waar ons clublokaal is gelegen tot op de Grote markt met Brabo als centrale figuur en omgeven door gebouwen uit de gouden tijd van Antwerpen ;( is zonder twijfel een must voor de fotografen onder ons), door de smallere steegjes van een volledig gerenoveerde schipperswijk waar Jan zonder Vrees nog herdacht wordt met een straatnaam en diti taverne gaan we naar de afspraak voor onze lunch gaan.

Er is gekozen voor een vrije kaart zodat ieder naar eigen smaak en goesting een keuze kan maken  Deze eettent is gelegen in een tuin midden een kontrast van hypermodern architectuur en oude  schippershuizen die wachten op afbraak .

Wie hierna nog recht kan volgt de gids.

Aan dit programmapunt gekomen kunnen we twee richtingen op: te voet of met de tram terug naar het station voor een bezoek aan Aquatopia zoals aangekondigd ; of een ontdekkingswandeling naar linkeroever ; enkele honderd meter verder van Het Steen (ex gevangenis) nu Nationaal Scheepvaartmuseum is de st. Annatunnel voor voetgangers, die vanuit de st. Jansvliet  Antwerpen verbind met de Linkeroever door een tunnel 30meter onder de grond  die we zonder moeite bereiken via liften. Op de Linkeroever zijn we vlak bij het Boudewijn  standbeeld waar niet alleen Fabiola maar elke Antwerpenaar zijn zegje over heeft mogen doen .

De hele Scheldeoever van de tunnel tot St Annestrand is één wandelpark die we uiteraard laten voor wat hij is; het aanblik van de Antwerpse rede achter een fris glas  bier is zeker zo sportief. Als we uitgekeken zijn na enkele rondjes bier nemen we de Prémetro die ons op 15 min. tot onder het centraal station brengt op ons vertrekpunt.

Link naar de vorige activiteiten