Op de speelplaats van de plaatselijke kleuterschool (huisnummer 111) vinden we een kerststal op maat van de kleuters. Het idee komt van de leerkrachten. Louis Van de Vijver (figuurzagen), Annemie Van de Vijver (beschildering) en Toon Baeckelandt zorgden voor deze unieke uitwerking.
Naast de kapel staat nog een statie van de vroegere beeweg: "de boodschap van de Engel aan Maria"
In de kapel, die alle dagen open is tot zonsondergang, vinden we vanaf 24 december, links van het altaar, een eenvoudige kerststal. Het tweede glasraam rechts toont de Geboorte.

Bij het verlaten van de Kapel gaan we naar rechts, richting Oude Beewegstraat.
Op het einde naar links Meersenweg - einde rechts Gaverlandstraat 
( verkorte versie sluit hier terug aan)
en eerste straat rechts
Keizer Karelstraat. Volg deze kronkelende straat tot aan het speelpleintje (de wijk houdt van lichtjes en versiering).

Aan het huisnummer 43 vinden we een miniatuur kerststal opgesteld door de familie Smet

Op het speelplein  staat een stal opgesteld door het wijkcomité, met beelden gemaakt door Marina Janssens.

                  Wij begeven ons naar de A. Farneselaan. Einde deze straat naar rechts  -     Grote Baan  (verkorte versie is hier links afslaan)

Ter hoogte huisnummer 318 (garage) steken we voorzichtig de baan over en gaan de wegel in.
Deze komt uit in de Jan Bekenshoek. Hier kan je zelf kiezen welke richting je neemt. Op het einde kom je uit in de Ijzerstraat waar we naar rechts afslaan. Eerste straat rechts: Eikenlaan.

In deze wijk, op de hoek van de Eikenlaan en Hazenhof, vinden we de kerststal van de wijk Gentstraat-Eikenlaan-Hazenhof. Levende schapen van enkele wijkbewoners lopen rond de stal, die 's avonds verlicht is.

Wij gaan de wijk Hazenhof in. Ook hier heb je keuze welke richting je neemt. Op het einde komen we samen in een wegel, waar we links afslaan en zo uitkomen in de Gentstraat.Hier gaan we naar links. In de volgende bocht nemen we het asfaltbaantje dat uitkomt in de Ijzerstraat. Naar rechts en aan het rond punt eerste straat rechts - Appelstraat.

Aan huisnummer 27, vinden we een kerststal gemaakt door Paul Haentjens. De figuren zijn geschilderd door zijn echtgenote Maria Schippers.

We keren terug  naar het rondpunt.
Hier vinden we een kerstgebeuren opgesteld door het personeel van café "De Groene Zone". De figuren van Jozef en Maria hebben geen gezicht. Je kan zelf deze figuren zijn. Breng dus uw fototoestel mee.

We gaan in de Spoorweglaan en vervolgens in de eerste straat links, Boomgaardstraat.

Aan huisnummer 2 vinden we een kunstwerk naar een ontwerp van Jan Holvoet en gemaakt door Benny Van Campenhout en de Firma PIMA uit Sint-Gillis-Waas.

Op het einde rechts  - de Ijzerstraat volgen..
Zo komen we aan de Grote Baan, die we eventjes links volgen . We steken over aan het zabrapad .(verkorte versie sluit hier terug aan )

Aan bakker Verstraeten zien we een kerststal ontworpen door de ganse familie. Ga ook eens een kijkje nemen in de etalage.

We gaan ter hoogte van de  Schoolstraat via het zebrapad en de verkeerslichten over , slaan links af en nemen de eerste straat rechts, Hazaarddam.

In het zaaltje boven de ingang van de school zien we een kerstgroep gemaakt door leerlingen en begeleidende leraars.
Op het einde gaan we links en komen zo terug aan het vertrekpunt, het Kerkplein.

Op 8 en 9 december is er in PC Sabot; Grote Baan 209 van
10 tot 17 uur een Geschenkenbeurs georganiseerd door
de wereldwinkel
.

Op zaterdag 22 december te 20 uur is er kerstconcert met de fanfare "De Kunstliefde", dit in de kerk. Gastvedette is Ann Engels uit Beveren. Gelijktijdig kun je een bezoek brengen aan de kribbententoonstelling uit de verzameling van
Jan Holvoet.

Kerstavond te  16.30 uur: opening KWB Kerststal. Traditioneel een kerstverhaal en  warme chocomelk.

Ons adres:

ZETEL :RERUM NOVARUMLEI   47     
2930 BRASSCHAAT       
TEL EN FAX: 03 652 14 76