Wij begeven ons terug naar de Kieldrechtsbaan - rechtsaf dus. Bij het binnenrijden van  Kieldrecht, zien we recht voor ons de Sint-Michielskerk. Ook hier is ruime parking aan de kerk.


Naast de kerk staat een kerststal, opgebouwd door de scouts .
Op kerstnacht worden jenever, warme wijn en choco geschonken..

In de etalage van 't Gummeke (huisnummer 57) is een Hummel-kerstkribbe te bewonderen.

Wij nemen terug ons voertuig en verlaten links de parking: Dorpstraat - rechtdoor - Nieuw-Arenbergstraat, richting Doel. We komen aan een scherpe bocht naar rechts, maar rijden daar rechtdoor in de Muggenhoek. We blijven deze smalle baan volgen, nemen verder de bocht naar rechts, om aan de pijlen 'Prosperpolder' de dijk links over te rijden. Zo komen we in de Petrusstraat. Vervolgens de eerste straat rechts, Belgische Dreef.

Over huisnummer 6 - tegen de wand van een stal - vinden we een kerststal met beelden van de Parochie.

Aan de kerk links, de Sint-Engelbertusstraat, en op het einde rechts afslaan in de Hertog Prosperstraat.


We nemen de tweede straat rechts (Ouden Doeldijk), rijden op 't einde links over de dijk en vervolgens rechts in de Oostlangeweg. Deze straat blijven we verder rechts volgen en daarna nemen we de eerste links, Engelsesteenweg, richting dorp
Doel. De eerste straat rechts, Hooghuisstraat, brengt ons bij de kerk.

In de kerk  - als deze open is - vinden we glasramen van de blijde mysteries, waarvan de geboorte deel uitmaakt. Er is ook een kerststal te bezichtigen die bestaat uit mooie gekleurde beelden .     


We rijden in de straat rechtover de kerk, Camermanstraat, en volgen deze tot aan de dijk. Links de Scheldemolenstraat in.   In het parkje links vind je de kapel O.-L-.V. der Polders. Voor ons rijst de mooie geklasseerde molen, met op de achtergrond de kerncentrale. Wie graag een zicht op de Schelde heeft, moet wel te voet de dijk op.   Derde straat links, Engelsesteenweg, volgen tot aan kruispunt. Links afslaan in de Oostlangeweg. Verder volgen we de baan naar rechts en komen zo in de Waaslandhaven. We volgen nu de weg rond het toekomstige Deurganckdok tot het einde, waar we rechts afslaan richting Kallo. Deze baan blijven volgen tot het einde. Links en bijna onmiddellijk terug rechts, zodat we aan de Kallosluis komen. Over de sluis nemen we de richting
Kallo.

We rijden het dorp binnen via de Fabriekstraat. Einde Fabriekstraat links, Victoriestraat, tot aan de verkeerslichten, waar we links afslagen en ons op de parking links begeven   
Op zaterdag 8 december is er op dit Gemeenteplein vanaf 16 uur een kerstmarkt.

Voor het gemeentehuis staat een kerststal. De stal werd gemaakt door leerlingen van het Gemeentelijk Technisch Instituut in Beveren; de beelden door een leerkracht van de gemeentelijke basisschool Kallo.       

Wij begeven ons terug naar de verkeerslichten en gaan rechtsaf - Victoriestraat- en blijven deze rechtdoor volgen. Eerste straat links: Kruisdijklaan.   

Aan huisnummer 22 vinden we een stalletje opgesteld door de familie Casteleyn - De Smit. 

Op het einde van deze straat rechts afslaan:  Melseledijk.   

Ter hoogte van huisnummer 62 staat een privaat kerstgebeuren opgesteld van de familie Duym.

We vervolgen onze weg over het  viaduct (spoor- en expresweg) .
Melsele (de verkorte versie sluit hier terug aan)

Voorbij de verkeerslichten komen we in de Dijkstraat, gaat aan de wegversmalling over in Schoolstraat. Wij nemen nu de eerste straat links: Dambrugestraat (richting centrum). Rechts blijven volgen, kruispunt over en eerste straat rechts.Verplichte rijrichting volgen. Wij bevinden ons nu op het Kerkplein.
.

Kerststal- opgebouwd door de K.W.B.- met levende dieren (schapen en een ezel). De stal is ontworpen door Peter Van Esbroeck. De poppen zijn gemaakt door Cecile Hennissen, Rita Suy en Sidon De Coninck.


Rondom de kerk bevindt zich een reeks Rozenkranskapellen. Links van het kerkgebouw vinden we een statie van de Rozenkrans: "de Geboorte". Als je de richting van het uurwerk volgt kom je de statie "de opdracht in de tempel" tegen. De richting tegen het uurwerk brengt ons bij de staties "bezoek aan nicht Elisabeth" en "de Boodschap van de engel GabriŽl".

Op zondag 16 december vanaf 14 uur is er voor de eerste maal een kerstmarkt. Inrichter is Unizo. Verschillende Melseelse verenigingen doen er aan mee. Voor de kinderen zijn speciale attracties voorzien. Er zijn optredens van de jeugdfanfare en koren Resolut en Melos. Speciaal is de tentoonstelling van kerstkribben uit de verzameling van Jan Holvoet, dit in het kerkgebouw zelf.

Ons adres:

ZETEL :RERUM NOVARUMLEI   47     
2930 BRASSCHAAT       
TEL EN FAX: 03 652 14 76