Prof. P. Krishna

Werk

Professor P. Krishna was gedurende 20 jaar onderzoeker en Professor in de Fysica, met onderzoekswerk rond polymorfisme in X-stralen-kristallografie, voorzitter van de commissie voor onderwijs rond kristallografie en tevens voorzitter van de Internationale Vereniging van Kristallografie aan de Benares Hindu University te Varanasi (India).

In 1986, verliet hij de universiteit. Hij was door Krishnamurti gevraagd Rector te worden van de Krishnamurti School aldaar (ook gekend als de Rajghat Besant School), die beheerd wordt door de Krishnamurti Foundation in India en nam de functie van directeur van het Rajghat Education Centre op zich.

Hij is lid van de Indian National Science Academy en is auteur van 4 boeken en meer dan 75 onderzoeks-artikelen op het gebied van kristallografie, kennis en inzicht in onderwijs, spiritualiteit en wetenschap (in de ruimst mogelijke betekenis) en maatschappij. Daarnaast deed hij een aantal publicaties in verband met de ideeŽn van J. Krishnamurti. 

In 2002 beŽindigde hij zijn functie als rector, ging op rust en vestigde zich in zijn geboortestad Indore. Hij reist nu de wereld rond om lezingen te geven aan een breed publiek over o.a. wijsheid en ware theosofie, de kunst van het leven, wetenschap, ecologie, oorzaak van geweld, het doorbreken van het patroon van afgescheidenheid, enz. ...  Hij leidt groepsdiscussies waarbij hij het thema ondogmatisch en in de diepte verkent samen met de aanwezigen. Dit alles in de geest van Krishnamurti... 

Activiteiten

Op 22 mei 2004 nodigt Open Paradigma Prof. Krishna voor een 2e keer uit

Op 21 mei 2003 had Open Paradigma het genoegen hem te verwelkomen voor een boeiende voordracht in de Engelse taal over 'Wetenschap en Spiritualiteit'. Een samenvatting van deze uiteenzetting in het Nederlands is hier te consulteren.

Bibliografie

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde personen

Interessante links

Zijn eigen website: www.pkrishna.org

 

Home ] Up ] Ralph Abraham ] Christopher Alexander ] Hans Andeweg ] Ron Atkin ] Prof. A. Bain ] Sylvain Bťlanger ] Annie Besant ] David Bohm ] Joachim-Ernst Berendt ] F. Bezemer ] Giuseppe Calligaris ] Ernst Chladni ] K.C. Cole ] Mario Corradini ] Paul Davis ] Louis de Broglie ] Albert de Rochas ] P. De Nobel ] Prof. J.H. Dubbink ] Jean Dubost ] Matthew Fox ] R. Buckminster Fuller ] Johann Gottlieb Fichte ] Craig J. Hogan ] Louis Hoyack ] Hans Jenny ] C.G. Jung ] John Keely ] Kirlian ] [ Prof. P. Krishna ] J. Krishnamurti ] Lili Kolisko ] Georg Lasson ] Ch. W. Leadbeater ] Francis Lefebure ] Dr. Albert Leprince ] Terence McKenna ] Guy Manners ] Emoto Masaru ] L.F.C. Mees ] Hiroshi Motoyama ] Arthur W. Osborn ] Ehrenfried Pfeiffer ] J.J. Poortman ] James Randy ] Wilhelm Reich ] Walter Russell ] Theodor Schwenk ] J. Schootemeijer ] Rupert Sheldrake ] Rudolf Steiner ] Michael Talbot ] Joel Sternheimer ] A. Tanon ] Nikola Tesla ] Dr. H. Van Den Sype ] Prof. Ch.H. van Os ] Fred Alan Wolf ] Joseph Wylder ] Wim Zitman ]