J. Krishnamurti

Werk

J. Krishnamurti is een van de grote inspirerende leermeesters van onze tijd, wiens authentieke boodschap nog steeds doorwerkt. Hij neemt afstand van alle georganiseerde religies, goeroes en ideologische organisaties, politieke, filosofische en psychologische systemen. Volgens hem zijn wij zelf in staat te zien waar het in de werkelijkheid om gaat en hebben wij daarbij geen geestelijke leiding nodig. Hij vraagt ons enkel om zijn woorden te gebruiken als een spiegel om onszelf te bekijken zoals wij eigenlijk zijn en het bestaan te zien als één ondeelbaar geheel.

Hij reisde gedurende bijna 65 jaar de wereld rond en hield overal, met dezelfde energie en frisheid van geest, openbare toespraken, met vragen van de talrijke toehoorders. Bovendien voerde hij onderzoekende dialogen met meer en minder bekende mensen, afkomstig uit velerlei disciplines, betreffende de complexiteit van de menselijke geest. Daarin onderzochten zij, gezamenlijk en in alle eenvoud, fundamentele feiten die voor ieder mens gelden, en met name de alomtegenwoordige conditionering waarin elk van ons zichzelf gevangen houdt. Werkelijk diepgaand inzicht hierin door directe waarneming zal, zo stelde hij, niet zonder gevolgen blijven voor ons dagelijks leven, maar kan juist een transformerende uitwerking hebben op ons hele wezen.

Activiteiten

Op 26 mei 2004 en 2 juni 2004 gaan er 2  video-avonden door met korte inleiding en de mogelijkheid tot nagesprek of vragen.

Bibliografie

 

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde personen

Interessante links

 

Home ] Up ] Ralph Abraham ] Christopher Alexander ] Hans Andeweg ] Ron Atkin ] Prof. A. Bain ] Sylvain Bélanger ] Annie Besant ] David Bohm ] Joachim-Ernst Berendt ] F. Bezemer ] Giuseppe Calligaris ] Ernst Chladni ] K.C. Cole ] Mario Corradini ] Paul Davis ] Louis de Broglie ] Albert de Rochas ] P. De Nobel ] Prof. J.H. Dubbink ] Jean Dubost ] Matthew Fox ] R. Buckminster Fuller ] Johann Gottlieb Fichte ] Craig J. Hogan ] Louis Hoyack ] Hans Jenny ] C.G. Jung ] John Keely ] Kirlian ] Prof. P. Krishna ] [ J. Krishnamurti ] Lili Kolisko ] Georg Lasson ] Ch. W. Leadbeater ] Francis Lefebure ] Dr. Albert Leprince ] Terence McKenna ] Guy Manners ] Emoto Masaru ] L.F.C. Mees ] Hiroshi Motoyama ] Arthur W. Osborn ] Ehrenfried Pfeiffer ] J.J. Poortman ] James Randy ] Wilhelm Reich ] Walter Russell ] Theodor Schwenk ] J. Schootemeijer ] Rupert Sheldrake ] Rudolf Steiner ] Michael Talbot ] Joel Sternheimer ] A. Tanon ] Nikola Tesla ] Dr. H. Van Den Sype ] Prof. Ch.H. van Os ] Fred Alan Wolf ] Joseph Wylder ] Wim Zitman ]