Morfogenetische Velden

Omschrijving

Morfogenetische velden zijn velden, die voor de vormbepaling tijdens de groei van toepassing zijn. (Morfologie: De leer van vorm en opbouw van de organismen) Deze velden werden vooral door Rupert Sheldrake in de belangstelling gebracht. Deze velden worden als niet-energetische velden gedefineerd. Ze zijn in staat om de kansstructuren binnen de wetenschap te be´nvloeden, om zo de uiteindelijke vorm te realiseren. Het veld wordt gevoed door alle realisaties van de uiteindelijke vorm. Zowel de bestaande vormen als de vormen die in het verleden hebben bestaan, dragen actief bij tot de kracht van het veld.

Meer over morfische en morfogenetische velden, hun werking en hun invloedsfeer, kan je te weten komen in de werkgroep rond het werk van Rupert Sheldrake.

Gerelateerde sub-pagina's

Overzicht inleiding tot Sheldrake
Overzicht werkgroep rond Sheldrake
Morfogenetische Velden
Velden en morfogenese
Invloed van het verleden
Overerving van vorm
Vormen

Gerelateerde personen

Rupert Sheldrake

Interessante boeken

A new Science of Life,
Blond and Briggs, 1981

Rupert Sheldrake

Een Nieuwe Levenswetenschap, * *
De hypothese van vormende oorzakelijkheid,
Rupert Sheldrake,
Mirananda, 1983

Kosmos-Z&K Uitgevers, 1992
ISBN: 9021519399
232 pagina's

The Presence of the Past,
Collins 1988

Rupert Sheldrake

Zie Sheldrake pagina

Interessante links

Zie Sheldrake pagina

Home ] Up ] Acupunctuur ] Anthroposophie ] Astrologie ] Aura ] Biodynamische Landbouw ] Chakra's ] Chaos ] Egregoren ] De esoterische mens ] Fosfenen ] Homeopathie ] Intu´tieve verbeelding ] Kirlian Fotografie ] De kracht van klanken ] Klankfiguren ] Klanktherapie ] Chromatherapie ] Lithotheraphie ] Mantra's ] Meditatie ] Morfische Resonantie ] Morfische Velden ] [ Morfogenetische Velden ] Muziektherapie ] Vierde Dimensie ] De kracht van Water ] Wetenschap en Spiritualiteit ]