Morfische Resonantie

Omschrijving

Morfische velden zijn vormbepalende velden. (Morfologie: De leer van vorm en opbouw van de organismen) Deze velden werden vooral door Rupert Sheldrake in de belangstelling gebracht. Deze velden worden als niet-energetische velden gedefineerd. Ze zijn in staat om de kansstructuren binnen de wetenschap te be´nvloeden, om zo de uiteindelijke vorm te realiseren. Het veld wordt gevoed door alle realisaties van de uiteindelijke vorm. Zowel de bestaande vormen als de vormen die in het verleden hebben bestaan, dragen actief bij tot de kracht van het veld. Een nieuwe vorm resoneert met alle vorige vormen die reeds gemaakt werden, en gaat zo dezelfde vorm aannemen.
Deze zienswijze legt eigenlijk een analogie tussen velden en trillingen, die sterke gelijkenissen vertonen en daarom ook een beter inzicht geven in de mogelijkheden  van morfische velden.

Resonatie is nauw verwant met afstemming. Door afstemming wordt het voorwerp bewust op een bepaalde toestand. Resonantie is een automatisch proces.

Gerelateerde sub-pagina's

Invloed van vorige vormen (Inleiding Sheldrake)
Meerdimensionale morfische resonantie (Inleiding Sheldrake)

Gerelateerde activiteiten

Meer over morfische en morfogenetische velden, hun werking en hun invloedsfeer, kan je te weten komen in de werkgroep rond het werk van Rupert Sheldrake.

Interessante boeken

A new Science of Life,
Blond and Briggs, 1981

Rupert Sheldrake

Een Nieuwe Levenswetenschap, * *
De hypothese van vormende oorzakelijkheid,
Rupert Sheldrake,
Mirananda, 1983

Kosmos-Z&K Uitgevers, 1992
ISBN: 9021519399
232 pagina's

The Presence of the Past,
Collins 1988

Rupert Sheldrake

In resonantie met de natuur,
Vitale planten en bomen door energetische behandeling
Kosmos-Z&K Uitgevers, Utrecht, 1999
ISBN 9021532484

Hans Andeweg

Zie Sheldrake pagina

Gerelateerde personen

Rupert Sheldrake
Matthew Fow
Hans Andeweg

Gerelateerde onderwerpen

Morfogenetische velden
Motorische velden
Egregoren

Interessante links

Zie Sheldrake pagina

Home ] Up ] Acupunctuur ] Anthroposophie ] Astrologie ] Aura ] Biodynamische Landbouw ] Chakra's ] Chaos ] Egregoren ] De esoterische mens ] Fosfenen ] Homeopathie ] Intu´tieve verbeelding ] Kirlian Fotografie ] De kracht van klanken ] Klankfiguren ] Klanktherapie ] Chromatherapie ] Lithotheraphie ] Mantra's ] Meditatie ] [ Morfische Resonantie ] Morfische Velden ] Morfogenetische Velden ] Muziektherapie ] Vierde Dimensie ] De kracht van Water ] Wetenschap en Spiritualiteit ]