--RUIMTESCHIP MAAN?

Heb je ooit wel eens een een ruimteschip gezien toen je een avondwandeling nam? Misschien denk je van niet, maar misschien denk je verkeerd.
Het zou wel eens kunnen dat de maan een ruimteschip is. Don Wilson, auteur van het best-selling boek, Ons Mysterieuze Ruimteschip Maan, denkt dat, en zo doen enkele geleerden in de voormalige Sovjet Unie.

Twee leden van de Sovjet Academie van Wetenschappen hebben onlangs de theorie ter berde gebracht dat de maan een enorme, uitgeholde planetoide is, die in omwenteling om oonze wereld heen gezet werd billioenen jaren geleden. Zjii geloven dat de maan knstmatig werd uitgehold, hetgeen betekent dat het door de een of andere intelligentie gedaan was.

Een andere Russische Geleerde, die de manen van Mars bestudeerd heeft, denkt dat dezen ook, hol zijn, en dat ze wel eens ruimtestations zouden kunnen zijn. Het schijnt dat de Sovjets tot deze opzienbarende conclusie kwamen omdat het donkere gedeelte van de manen, die we niet van deze Aarde kunnen zien, gevuld zijn met oceanen van metaal-achtige gesteente. Dit harde metaal is corrosie-resistant titanium, en we gebruiken het hier op Aarde in de fabricatie van supersonische jets en ruimte schepen.

Verscheidene Amerikaanse studies neigen om in te stemmen met de Russische theorie dat de maan hol is en dat het zo tot stand kwam door de actieve tussenkomst van een of andere onbekende aliens. Ongebruikelijke activiteit is waar genomen op de maan tenminste de laatste 100 jaar. NASA gaf recent toe dat een mysterieuze kracht op de maan had veroorzaakt dat een remote-controlled wetenschappelijk station dat door astronauten was opgezet zich op een onverwachte manier begon te gedragen .

Toen NASA de lunar landing craft neer liet storten nadat de astronauten waren teruggekeerd naar hun module, klonk de maan urenlang als een gong. De snelheid van de vibraties verandereden nadat ze door de buitenste lagen van gesteente heen gegaan waren, en begonnen te accelereren totdat ze zes mijl per seconde bereikten-- hetgeen de snelheid van geluid is dat door metaal heen reist.

Dus het klinkt alsof de Russen iets op het spoor zijn. Maar wie de maan uitgehold heeft, en waarom, zal wel een onopgehelderde zaak blijven ...

Van "Eerie Cases that Baffle the Mind."

TENZIJ

IJZER OP DE MAAN?

MOSKOU, (AP)
Sovjet Geleerden hebben non-corrodible ijzer ontdekt oo het oppervlak van de maan en hebben de zelfde soort ijzer in experimenten op Aarde geproduceert, vervolgens Tass.
Valerie Barsukov, de directeur van het Sovjet Instituut van Geo-scheikunde en Analytische Scheikunde werd geciteerd zeggende dat het niet-oxiderende ijzer geproduceerd was door hoog geladen deeltjes in de Zonnewind, die over het Maan oppervlak strijken. De deeltjes verwijderen zuurstof uit het ijzer, en vormen op die manier puur metaal, zei hij.