Terug naar startpagina

Mentaal

 


Start
Omhoog

Online cursussenaanbod in voorbereiding - klik om de programmabrochure aan te vragen

Assertiviteitstraining
Opkomen voor jezelf

20003307

Het woord 'neen' komt in je woordenschat niet voor... Je vindt het moeilijk je eigen mening te uiten en geeft te vaak anderen gelijk.  Je weet pas 'achteraf' wat je 'toen' had willen zeggen of doen.  Je maakt je voortdurend zorgen over wat anderen van je denken.
Het kan anders!  Weerbaarheid kan je leren.  Je zelfvertrouwen kan groeien.  Je kan leren voor je verlangens en rechten op te komen, ja of nee te zeggen als je ja of nee bedoelt.  Gemakkelijker contacten leggen, met groter zelfvertrouwen op kritiek reageren zonder je nadien schuldig te moeten voelen...  Dat alles kan je leren.  Je kan leren opdringerigheid en manipulatie de baas te blijven, vlotter te overleggen, te onderhandelen, ...
Deze training in assertief gedrag leert je op een actieve manier je leven in eigen handen te nemen en zelfzekerder te worden.  Centraal staat de opbouw van een positief zelfbeeld.
Waar
Hof Lanchals, Oude Burg 23, Brugge
Wanneer
8 dinsdagavonden (19:30-22:30)
14, 21, 28 nov - 5, 12, 19 dec 2000 - 9, 16 jan 2001
Begeleiding
Anne Mie Thijs
Bijdrage
4 000 BEF
En zorg goed voor jezelf
In samenwerking met de "winteracademie" van het CC

20003314

Een communicatiecursus om de relatie met jezelf en de anderen (kinderen, partner, collega's, vrienden, familie, kennissen, ...) te verdiepen voor meer kwaliteit en gezondheid in lichaam, geest en ziel.
Deze cursusdag is een verkenningstocht van onszelf.  We plukken uit technieken uit Oost en West om de link tussen geest, ziel en lichaam te verfijnen... praktische oefeningen om dan verder in het dagelijkse leven te gebruiken voor meer emotioneel, lichamelijk en geestelijk comfort. We leren hoe we onze doelen kunnen verwezenlijken en hoe we beter kunnen opkomen voor onszelf in respect voor onze omgeving.
Het volgen van deze cursus is een cadeau voor jezelf en voor anderen.
Door zelf je leven actief in handen te nemen schep je nu al de voorwaarden voor geluk, welzijn en zelfontplooiing.
Onze grootste  angst is niet dat we het niet kunnen - Onze grootste angst is dat eindeloos veel meer kunnen dan we denken. Ons licht, niet onze duisternis jaagt ons angst aan (Nelson Mandela)

Waar
Cultureel Centrum, Casinostraat 6, Blankenberge

Wanneer
zaterdag 9 december 2000 (9:00-17:00)
Begeleiding
DaniŽlle De Wilde
communicatiedeskundige
Bijdrage
950 BEF
  

 

 

Start - Nieuw - Cursussen - Locaties - Praktisch - Wie zijn wij - Email - Links - Zoeken

  Moritoen v.z.w.: Lange Vesting 112, B-8200 Brugge - tel. +32 (0)50 45 40 00 - fax +32 (0)50 45 40 01
info@moritoen.be