Het Vlaams-Brabants Saxofoonkwartet:
"Van Bach tot Bebop"

 

Op 31 oktober 1998 vergastte Amphion het publiek met een optreden van het Vlaams-Brabants Saxofoonkwartet. Het VBS, dat opgericht werd in 1998, had oorspronkelijk de naam 'Saxuality', maar omwille van de dubbelzinnige verwijzing veranderden zij hun naam. 

Het kwartet bestaat uit Benny Laureyn, Walter Van Molle, Bob Mesens en Bart Stevens. Getalenteerde musici die stuk voor srtuk een indrukwekkend CV kunnen voorleggen. Zij laten in hun concerten het publiek kennis maken met de verschillende aspecten van de saxofoon en de saxofoonmuziek. Hun programma 'Van Bach tot Bebop' leidde het publiek langs een aantal bewerkingen van zowel klassieke als originele composities voor saxofoonkwartet, gaande van barok tot hedendaagse muziek. Verschillende muziekstijlen dus, die vlot en op een originele manier aan elkaar werden gepraat door de muzikanten zelf.

Ongeveer 300 muziekliefhebbers kwamen samen met Amphion luisteren hoe deze talentvolle muzikanten de mooiste klanken uit hun saxofoon toverden. De sfeer zat er onmiddellijk in, en het werd een onvergetelijk concert waarover tot in de vroege uurtjes werd nagekaart.