AGM - Consult

energieprestatiecertificaat

 

een energiezuinige woning met meer comfort

  De energieprestatie (E-peil) is een maat voor het energieverbruik van een woning. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning is.

  Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van een goed geïsoleerde woning en een zuinige verwarmingsinstallatie. Niet alleen bij ieuwbouw, maar ook bij bestaande huizen of appartementen. Het bepaalt tenslotte voor een groot deel het comfort van een woning.

Gaat u straks een woning verkopen of verhuren?

  Vanaf 1 november 2008 is het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht bij de verkoop van huizen en appartementen en op 1 januari 2009 ook voor alle huurwoningen. Het EPC moet opgesteld worden door een energiedeskundige type A die daarvoor door de Vlaamse overheid werd erkend.

  AG-Consult kan een energieprestatie certifikaat opmaken

  Zo krijgen de koper en huurder een idee van hoe energiezuinig een woning is. Zowel de eigenaar van de woning als de huurder of koper hebben er alle baat bij om een EPC te laten opstellen. De eigenaar kan hiermee de energiezuinige kenmerken van zijn woning aantonen én de kandidaat-bewoner weet onmiddellijk of hij al dan niet een hoge energiefactuur mag verwachten.Een woning kopen of huren? Met het EPC weet u meteen of u energiezuinig woont.

  Welke woningen moeten een EPC krijgen?

  Het EPC is verplicht voor alle woningen, appartementen, studio’s, sociale woningen,... die verkocht of verhuurd worden. Kortom, voor alle wooneenheden die autonoom kunnen functioneren. Voor collectieve woongebouwen, zoals studentenkamers of gemeenschapshuizen met een gemeenschappelijke keuken of badkamer wordt één EPC voor het volledige gebouw opgemaakt. Voor woningen en appartementen die reeds verhuurd zijn vóór 1 januari 2009 moet pas een EPC opgemaakt worden als er een nieuwe huurder inkomt.

  zie ook deze infofiche

  voordelen van de energieprestatieregelgeving

gaat u binnenkort bouwen of verbouwen ?

  zie dan de energieprestatieregelgeving

   

   


 

AGM-consult vof

 
Broekstraat 93
tel : 0475/87 98 23
3294 Diest
fax: 013 / 31 20 23

a.gijbels@skynet.be