Het 'duim-project'

Iedereen kent ondertussen al de allombekende uitspraak 'Thumbs up!'. Het was en is nog steeds een waardige slogan van het 'duim-project' dat enkele jaren geleden startte.
Op dit moment zit het 'duim-project' in een gouden zetel, het is een heus succes geworden en met het zicht op de toekomst kan dit alleen nog maar beteren. Mijn levenswerk, neen mijn meesterwerk... nu al voltooid, een relaas:

Het begon allemaal op een onschuldige avond zo'n anderhalf jaar geleden. Ik ging met enkele vrienden naar de groenplaats te Antwerpen om 'een pintje te pakken'. Terwijl ik rustig aan het genieten was van mijn dosis alcohol trok een zonderling iemand een foto van mij. Dit bleek het resultaat te zijn:The day after stond ik echt versteld van het duim-effect op de foto. Dus ik besloot met enkele vrienden de duim populair te gaan maken in de wereld. Uiteindelijk is de vinger toch veel te ongewaardeerd.

We begonnen het proces vrij eenvoudig. We lieten een striptekenaar een stripverhaal tekeken met mij en mijn duim in de hoofdrol:Het stripverhaal sloeg aan en het werd een lokaal succes. Dus dachten we onmiddelijk aan uitbreiden, natuurlijk was de vraag, hoe? Het antwoord bleek heel eenvoudig te zijn, we moesten het de duim commercialiseren aan de hand van reclame,publiciteit en dat soort toestanden:
en nog meer reclame:

De reclame sloeg aan, vooral in Amerika dan. En dat kwam eigenlijk niet slecht uit voor ons.
Amerika is immers een grootmacht in deze wereld.
Meer en meer mensen in Amerika gingen met onze duim in zee.
Mensen in de sportbusiness:Mensen op de beurs:


en zelfs Bill Clinton:

Kortom, het werd een echt succes!
Mensen namen deze gewoonte snel over en onze duim ging de wereld rond,
van gewone mensen die vis vangen:
tot mensen die protest voerden:


Nu de duim de wereld rondging leek het ons niet slecht om met onze duim ook op het internet uit te pakken. Eigenlijk was onze bedoeling met het internet deze duim nog meer standaard te maken.
Er was immers al genoeg reclame geweest, en we wouden het product nog lekker populair houden.
Gemakkelijk was anders. Maar toch vonden we de oplossing, nl. smileys:

Het succes groeide en groeide, waardoor er uiteraard concurenten op de markt kwamen,
zoals het negatieve duim-emoticon:of de wijsvinger promoties:of zelfs de middenvinger wou de wereld veroveren, met de slogan 'fuck you' waren zij onze gevaarlijkste concurent:Maar geen van die kon onze duim van die eerste plaats verstoten.Nu de duim wereldwijd was gegaan vroegen we ons nog echt af wat er te veroveren viel?
De hele Aardbol kende onze duim immers al, en het logische gevolg was dat de duim buiten de Aarde ook bekend moest geraken. Maar hoe ging zoiets te werk?
Wel, ook hier is de oplossing niet vergezocht. We namen contact op met ESA, en die waren zeer enthousiast. Zij stuurden ons Frank De Winne naar de ruimte toe, samen met onze duim:Dus tot hier de geschiedenis van het duim-project. Te denken dat het immense succes te danken was aan een stom avondje uit. Met een beetje moeite en wilskracht kan je de onmogelijkste dingen verwezenlijken. Wij zijn enorm tevreden over hoe wij ons steentje hebben bijgedragen aan deze wereld op een eenvoudige manier.

Wat houdt de toekomst in voor onze duim?
Wel, laten we gewoon zeggen dat Frank De Winne me op ideeŽn heeft gebracht...