Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren op 4 maart 1946 in Antwerpen (BelgiŽ). Van 1970 tot het 2000 woonde ze op verschillende plaatsen in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Ze is schrijfster en journaliste, moeder van drie kinderen en grootmoeder van 6 kleinkinderen.

Als auteur schreef ze totnogtoe een oeuvre van bijna dertig boeken bij elkaar, waarvoor ze diverse literaire bekroningen kreeg. De meeste daarvan zijn kinder- en jeugdboeken.
De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op literatuur voor volwassenen. De ingetogen novelle ‘De Buitenkant van Meneer Jules’ (uitgeverij The House of Books) werd een bestseller in Duitse vertaling en zorgde voor een internationale doorbraak. Het boek haalde de longlist van de Ako-literatuurprijs, werd in het Koreaans, Pools, Japans, Spaans en Catalaans vertaald en tot theaterstukken in binnen- en buitenland bewerkt. Het wordt ook verfilmd door een Duits-Zwitsers productiehuis. Broeckhovens’ werk voor volwassenen is allemaal in het Duits vertaald en kent een groot succes.
Ze geeft lezingen over haar werk in binnen- en buitenland.

Als journaliste voor tijdschriften en kranten heeft ze zich toegelegd op taboedoorbrekende verhalen en diepgaande interviews, de zogenaamde Human Interest. Voor het weekblad Libelle schreef ze zo’n 600 afleveringen van de meest gelezen rubriek ‘Mijn Verhaal’. Momenteel werkt ze voor de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen.

Diane Broeckhoven is een sterk geŽngageerd auteur die op een toegankelijke manier over de grote onderwerpen van het leven schrijft. Haar taal is gevoelsgericht en trefzeker en ze is een meester is in het oproepen van sferen.