Cantemus Domino
HET KOOR

Geschiedenis

CANTEMUS DOMINO werd opgericht te MONTENAKEN (deelgemeente van GINGELOM) op 15 mei 1983. Het zangkoor is gemengd en toegankelijk vanaf de leeftijd van 14 jaar.
Cantemus Domino telt vandaag een veertigtal vaste leden, vertegenwoordigd over alle leeftijdscategorieën.
De laatste jaren wordt het koor muzikaal geleid door dirigent
Kris Appeltans en de vaste begeleider aan de piano is Hugo Lismont.

In 2003 vierde het zangkoor haar 20-jarig bestaan; Voor deze gelegenheid werd in juni een hoogstaand aperitiefconcert georganiseerd op de historische site van de kapel van Steps te Montenaken. Muziek van Vivaldi tot Elvis Presley werd ten gehore gebracht, niet alleen onder leiding van de huidige dirigent, maar eveneens onder leiding van een aantal vorige dirigenten die het koor ooit hebben geleid. Het orgelpunt van dit feestelijke jaar was zeker de uitstap naar het Zwarte Woud in de maand augustus en meer speciaal de zeer gesmaakte opluistering van de misviering in de befaamde Dom van St.-Blasiën die door meer dan 700 aanwezigen werd bijgewoond.


Repertoire en concerten

Het normale repertoire van het koor bestaat zowel uit religieuze liederen voor het opluisteren van kerkelijke erediensten als uit profane nummers die gebracht worden ter gelegenheid van talrijke concerten in binnen- en zelfs buitenland.
Hoogtepunten uit ons jaarlijks programma zijn de Kerstconcerten in december en één of meerdere profane concerten in de eigen gemeente en daarbuiten, gewoonlijk in samenwerking met een gastkoor.


Andere activiteiten

Naast de concerten organiseert Cantemus Domino onder andere ook nog een culturele uitstap tijdens de zomervakantie, een mosselsouper in september en ook het St.-Cecilia feest wordt niet vergeten.


Wekelijkse repetities

De wekelijkse repetities vinden plaats, elke vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 in een lokaal van het gemeentelijke sportcomplex “De Winning” te Montenaken. Na de repetitie is er ruimschoots de gelegenheid om de stembanden te smeren, een beetje bij te praten of gewoon wat gezellig bij mekaar zitten.
Bent u uit de buurt van montenaken, en wil u graag met ons meezingen, of wil u eerst eens vrijblijvend een repetitie meemaken om de sfeer te proeven?
Indien ja, vul dan het antwoordformulier in en wij zullen spoeding contact met u opnemen.
U kan ons uiteraard eveneens bereiken op één van de telefoonnummers van de bestuursleden.


Samenwerking met andere koren

Wij doen graag beroep op andere koren wanneer wij een concert organiseren. De samenwerking gebeurt bij voorkeur op basis van uitwisseling: concreet gezien betekent dit dat bij een eerste gelegenheid wij de verantwoordelijkheid nemen om een concert te organiseren (gewoonlijk in onze eigen regio) en dat daarbij één of meerdere gastkoren uitgenodigd worden om te komen meezingen. Bij een volgende gelegenheid gaan wij dan op verplaatsing meezingen als het bevriende koor op zijn beurt dan een concert organiseert.
De volgorde heeft uiteraard geen belang en kan gerust omgewisseld worden.
Er worden geen vergoedingen gevraagd noch betaald, maar uiteraard zorgt het uitnodigende koor voor spijs en drank voor het gastkoor eventueel onder de vorm van een kleine receptie.
Wil u met ons samenwerken om een concert te organiseren, vul dan het antwoordformulier in en wij zullen spoeding contact met u opnemen.
U kan ons uiteraard eveneens bereiken op één van de telefoonnummers van de bestuursleden.


Top

HET BESTUUR

Functie Naam Telefoon
Voorzitter Herman De Weser (0495) 74 78 25
Ondervoorzitter Ivo Wauters (011) 88 37 27
Schatbewaarder Réjeanne Lenaers (011) 83 22 98
Secretaris Herman Hemelsoet (011) 83 10 98

Top

DE KOORLEDEN

Alten ANGELESCU, Catalina
BOUSMANNE, Iréne
GEELEN, Lia
HOMMERS, Anja
IVENS, Brigitte
LENAERS, Réjeanne
LISEIN, Josée
LOYAERTS, Gerda
POELMANS, Rita
Bassen HEMELSOET, Herman
SAVENAY, Louis
SMETS, Alain
WAUTERS, Ivo
Sopranenen BIERWAERT, Denise
COX, Martine
DELIEVEMONT, Marie-Ange
HENDERIX, Ingrid
MATERNE, Yolande
PATTYN, Dunja
PUKAS, Elke
REMACLE, Rita
WINTMOLDERS, Hilde
Tenoren ABEELS, Leona
CONARD, Guy
DE WESER, Herman
PUKAS, Marcel
THIERIE, Roger
Dirigent APPELTANS. Kris
Organist LISMONT, Hugo
Speakerin DESCAMPS, Fabienne

Top
Wij zoeken nog zangers

foto Gallery | Contact us

Top