logo.jpg
DAVIDSFONDS BOOM

JOUW WEG NAAR VRIENDSCHAP EN CULTUUR

Je bent jong of wat ouder en je wil wat,
genieten van de mooie dingen in het leven,
een uitstapje, muziek, een fascinerend boek, ontmoeting...
Dan zit je goed bij het Davidsfonds!

Met haar meer dan 500 plaatselijke afdelingen en haar meer dan 10.000 culturele activiteiten per jaar is het Davidsfonds een van de grootste culturele verenigingen in Vlaanderen. De meeste van haar activiteiten kunnen worden ondergebracht in drie culturele gebieden:

geschiedenis
taal en lezen
kunst en muziek

Dit zijn meteen ook de drie grote pijlers waarrond het Davidsfonds de jongste jaren haar werking concentreert. Je kan je bij het Davidsfonds laten onderdompelen in cultuur onder de vorm van concerten, luistercursussen muziek, muzikale tournees, tentoonstellingen en museumbezoeken, cursussen gegeven door gereputeerde professoren bij Universiteit Vrije Tijd, debatten, voordrachten, wedstrijden, leeskringen, theaterbezoek, uitstappen, gegidste wandelingen, reizen en nog veel meer originele initiatieven.
Kleinschalig en gezellig gaat het er aan toe in de plaatselijke afdelingen die gedragen worden door enthousiaste vrijwilligers.
Voor wie het graag groot ziet, organiseert Davidsfonds Nationaal ook tal van nationale activiteiten zoals de Junior Journalistwedstrijd, de Nacht van de Geschiedenis, een grote gezinszoektocht, spraakmakende concerten, ... Wie meer informatie hierover wil, kan een kijkje nemen op de website van Davidsfonds Nationaal: www.davidsfonds.be

DAVIDSFONDS BOOM

Een van de 500 plaatselijke afdelingen van het Davidsfonds bevindt zich in Boom en wordt daar gedragen door een toffe bestuursploeg van 7 vrijwilligers variŽrend in leeftijd van prille dertigers tot jonge zestigers, bijgestaan door een ere-voorzitter en vier ere-bestuursleden. Jaarlijks organiseren zij een 10-tal activiteiten gaande van een meerdaagse reis over wandelingen, daguitstappen, lezingen, een jaarlijkse eucharistieviering en een quiz tot concerten en toneel. Voor een recent overzicht van de activiteiten, neem je best een kijkje op de activiteitenkalender van www.davidsfonds.be