Zondag 07.10.2001 - Cocktails
 

Route:
Rhodos - Tris - Trianda
Afstand:
10,3 km
Totaal:
416,3 km

 ROUTE  

Ongelooflijk maar waar, maar vandaag maken we er een bijna fietsloze dag van.
We verkennen Rhodos-stad te voet, in de smalle straatjes is dat veel gemakkelijker dan met de fiets. De route die we gaan volgen komt uit het boekje "Rhodos ontdekken en beleven". Onze fietsen en fietszakken laten we voor de rest van de dag bij Hotel Andreas staan. We vragen ook nog even of we hier straks even een douche kunnen nemen voor we naar de luchthaven vertrekken. Geen enkel probleem.

's Morgens is alles nog rustig in de stad. We ontbijten met op de achtergrond religieuze gezangen uit de kapel vlak voor ons. Het is ook gemakkelijker foto's nemen nu, zonder scooters en toeristen.
We bezoeken het museum The palace of the Grand Master of Kastello. Het is gebouwd op het hoogste punt van de stad en door zijn robuuste structuur speelde het een actieve rol in de verdediging. Het museum is mooi gerestaureerd, echt de moeite waard.

Grand Master of Kastello Not a biker...

We wandelen verder langs de Ridderstraat. Het is nog steeds heel warm en we hebben een even verhit gevoel als een rit bergop. We gaan op zoek naar een gezellige taverna en vinden er n op een pleintje. Vanop de bovenste terrasverdieping hebben we een mooi uitzicht op de omgeving met even verder de haven. Na een lekkere maaltijd gevolgd door een lange pauze slenteren we nog wat verder. We verlaten het centrum en wandelen langs de haven.

Typische windmolens Sfeer aan de haven

Tegen 17u zijn we terug aan ons hotel, we nemen vlug een douche en springen terug op onze fietsen voor de allerlaatste keer. Met grote spijt verlaten we Rhodos-stad en rijden we richting Trianda, het startpunt van onze route. Daar leveren we onze fietsen terug in en een half uurtje later zijn we ons verdriet al aan het wegspoelen met cocktails. Alain doet dit redelijk grondig door zijn derde cocktail om te stoten en zo z'n broek en bagage van alcohol te voorzien.

Dit zijn de laatste uren van ons verblijf op dit eiland en voor de allerlaatste keer gaan we nog eens lekker Grieks eten, vergezeld van de steeds aanwezige wijn. De taxi brengt ons naar de luchthaven, waar we even later zonder problemen of vertragingen terug naar Belgi vertrekken.
Het was een schitterende week en we kunnen het iedereen aanraden!

Terug naar huis

 VORIGE DAG     INFORMATIE