Maandag 18.09.2000 - AlbaniŽ
 

Route:
Kerkyra - Dassia - Kassiopi - Acharavi
Afstand:
62,4 km
Totaal:
193,1 km

 ROUTE  

Bij een uitgebreid ontbijtbuffet schrijven we onze kaartjes.
Nadat we de ravage opruimen die we in onze hotelkamer hebben aangericht, vertrekken we noordwaarts langs de kust. We passeren nog even langs onze vriend Horst om wat overtollige bagage achter te laten: een lange broek, sweater en sportschoenen hebben we bij dit weer niet echt nodig. Het rijdt al veel gemakkelijker nu.

Het vele klimmen en dalen vermoeid enorm, zoals trouwens beschreven in onze trouwe reisgids. Je verbruikt bij dit weer enorm veel energie maar ook vandaag hebben we geen eten mee. De man met de hamer maakt stilaan zijn opwachting een daarom houden we halt aan een klein supermarktje. We preparen ons een middagmaal met behulp van droog brood, water, fanta, bananen, appels en chocoladekoekjes. We voelen de energie opborrelen.

Even uitblazen

Na een reeks afdalingen rijden we terug langs de kust. Nog steeds is het constant klimmen en dalen. Tijdens het afmattende zwoegwerk rijden we met pijn in het hart verschillende prachtige turquoise stranden voorbij. Een tiental kilometer verder kunnen we het echter niet meer houden, we springen in onze zwembroek en laten ons weken in de rustige zee. In de verte zie je de contouren van AlbaniŽ en een paar westelijk gelegen eilandjes. We laten ons gedurende een lekker lang uur drogen. Zalig.

AlbaniŽ in de verte Turquoise stranden

Acharavi, ons eindpunt van de dag ligt slechts enkele kilometers verderop. Deze keer is het wel wat zoeken naar een slaapplaats, het is hier dan ook al een heel stuk toeristischer dan in het zuiden. 
Na wat rondvragen en zoeken komen we terecht in een verlaten hotel waar we na wat heen en weer gepraat toch nog een studio voor 12.000 GRD krijgen. Moe kruipen we in onze nest want we hebben ons voorgenomen om morgen vroeger te vertrekken. De Pantokrater wacht, en die willen we liefst voor de brandende hitte bereiken.

 VORIGE DAG     VOLGENDE DAG