Zondag 17.09.2000 - Muggen
 

Route:
Perivoli - Messongi - Stavros - Kerkyra
Afstand:
43,9 km
Totaal:
130,7 km

 ROUTE  

Het was een rusteloze nacht, de muggen hadden het blijkbaar op ons gemunt en hielden ons uit onze slaap. Meermaals ging plots het licht aan en probeerde Piet - wild rondzwaaiend met zijn armen en handdoek - de muggen te lijf te gaan. Het waren verwoede pogingen... zij waren met meer! Al de ramen en deuren waren gesloten maar ze bleven komen. Het resultaat van onze jacht wordt 's morgens duidelijk door het aantal lijken dat her en der tegen de prachtige witte muren plakt. 
Nog half slapend stellen we bovendien vast dat de was die we gisteren gedaan hebben verre van droog is en als gevolg van de dauw zelfs nog natter is dan gisterenavond. Met dikke wallen schuifelen we richting ontbijt, het is nu 9u. Goeiemorgen!

Het eerste deel van onze route gaat helemaal langs de kust, we passeren een paar leuke vissershaventjes en dorpjes waar we telkens even halt houden om te genieten en een kiekje te nemen. 
Gert probeert een foto te nemen van een visser. Hoewel de man druk in de weer is met het versleuren van bakken vis heeft hij het plan van Gert direct door en zwaait boos, geen foto dus.

Even later beginnen we aan een 12 km lange klim naar Stavros. Gert is in form en volgt gezwind, de moraal stijgt met de kilometer.
Onderweg houden we af en toe halt en op één van die plaatsen komt een oud vrouwtje ons haar leven vertellen in het Grieks. We halen ons boekje "Grieks op reis" boven en zeggen dat we geen Grieks spreken, voor haar is dat blijkbaar de gelegenheid om nog wat meer te babbelen, we verstaan er niks van maar we houden er een leuke foto aan over. Wuivend rijden we verder.

Oud vrouwke Stavros

De laatste 2 km zijn bijzonder lastig maar worden beloond met een pittoresk Stavros.
Na een korte pauze op een binnenpleintje keren we terug naar taverna The Well. Gert probeert voor de eerste keer moussaka, een aanrader blijkt. Piet speelt het voorlopig nog op veilig met een pizza. 
De was die we aan onze fiets gehangen hebben is ondertussen al kurkdroog. We kunnen beginnen aan een lange afdaling, jiehaa! 

Even later klimt het al terug richting Achillion, het buitenverblijf van Sisi. We doen wat cultuur op omdat die redelijk zeldzaam blijkt te zijn op dit eilandje.
Bij het buitenkomen roept een man van een plaatselijke likeurzaak ons binnen om de lokale specialiteit Cumqat te proeven. We kunnen het met de fiets niet riskeren om een fles mee te nemen.

Het Achillion

Via nog een leuke afdaling belanden we even later op een prachtige dam met zicht op de landingsbaan van Kerkyra. We leggen ons neer en genieten ten volle van het zonnetje.
We hopen op een landend vliegtuig maar de wind zit verkeerd, ze landen langs de andere kant.
De trip gaat verder richting stad, op zoek naar een hotel. Onze reisgids raadt ons o.a. Bella Venetia aan, een beetje prijzig maar we gaan ervoor. Het ontbijtbuffet is trouwens inclusief.

Rex

Na de douche wandelen we via de vele terrasjes richting restaurant Rex, een aanrader van het hotel. Blijkbaar een prima keuze want bijna alle tafels zijn bezet terwijl de aangrenzende concurrenten met lege stoelen blijven zitten. Na een lekkere maaltijd slenteren we eerst nog even door de gezellige Venetiaanse wijk, een doolhof van smalle straatjes dat inderdaad eerder aan Italië laat denken dan aan Griekenland. Voordat we deze dag voor bekeken houden bezoeken we nog even het oude fort bij nacht.
Slaapwel.

 VORIGE DAG     VOLGENDE DAG