De Zangschool van Professor Léon-Bernard Giot in de media


Onze Oost-Vlaamse zang- en ademhalingsschool krijgt internationale allures. Twee leerlingen van Professor Giot, met name Christel Pagnoul (zangeres) en Frank Bechemilh (componist-tekstschrijver-pianist-zanger), deden onlangs mee aan de finale van de selectie voor het Eurosongfestival. Zij behaalden er de 7de plaats, maar ongeacht het resultaat waren zij van in het begin van plan om een single-CD uit te brengen, samen met de internationale en werelbekende gitarist Francis Goya.

De eerste internationale productie zal bestaan uit twee liederen : "Pour la vie" en "C'est dommage". Daarenboven werd Christel Pagnoul (slechts 17 jaar oud, nvdr) geselecteerd om de HOOFDROL te vertolken van de musical "Notre-dame de Paris" die gespeeld wordt te Parijs. Zij kreeg meteen de rol van Esmeralda in dit meesterwerk van Victor Hugo.

Frank Bechemilh en Rachilde Touil (eveneens leerlingen van prof. Giot) werden uit 8000 kandidaten geselecteerd om bij Francis Cabrel (meest bekende actuele Franse zanger en grote steun voor jonge muzikanten en componisten) te Astaford aan een 10-daagse compositiewedstrijd deel te nemen. Zij moeten op het einde van deze 10-daagse hun nieuwe creatie presenteren aan een professionele jury van 400 leden... Frank Bechemilh kan nu reeds meer dan 200 liederen uit het hoofd zingen en begeleiden aan de piano !!! Hij is slechts 25 jaar.

Wil u meer weten...
Deze drie leerlingen volgen hun opleiding aan de Zang- en ademhalingsschool van prof. Léon-Bernard Giot te Melle.
Voor inlichtingen :Klik hier om de bijgevoegde foto te zien.