Internationale Zang- en Ademhalingsschool van Professor Léon-Bernard Giot


Christel Pagnoul krijgt prestigieuze onderscheiding


De Joodse Radio van België heeft op zaterdag 17 maart 2001, een vijftiental artiesten beloond met de zeer gegeerde trofee : "De Gouden Magen David van de Radio Judaïca". Heel wat artiesten wachten al jaren op deze trofee van de Joodse luisteraars. Het is dan ook heel uitzonderlijk dat Christel Pagnoul, die op 8 maart pas 18 jaar is geworden, eveneens deze hoge onderscheiding kreeg. Namen zoals Plastic Bertrand, Annie Cordy, Boogie Boy, Elie Chouraqui, Francis Lalanne en Franck Olivier klinken ons bekend in de oren. Al deze mensen werden dan ook met dezelfde prijs bedankt voor hun jarenlange muzikale loopbaan.

De gevierde artiesten mochten naar eigen keuze het aanwezige select publiek bedanken met woorden of met een lied. Christel Pagnoul, leerling aan onze zang- en ademschool van eigen bodem, verkoos drie eigen liederen te brengen in samenwerking met 2 jonge danseresjes (Leslie en Sharon) van het Aalsterse Move Dans-Center. Deze dans-act werd ook bijzonder geapprecieerd en de danseresjes kregen wellicht een aantal andere aanbiedingen van de aanwezige managers. De ene artiest kan dus de andere vooruit helpen !

Christel Pagnoul is nu écht gelanceerd en de deuren van Vorst-Nationaal gaan bijna voor haar open ! Wij kunnen alleen maar hopen dat andere haar voorbeeld volgen en zich intensief zullen storten op de verschillende aangeboden opleidingen, want zonder opleiding komt men nergens, ook niet wanneer men extra begaafd is.

De overheid, het muziekverbond en de zangschool steunen heel veel initiatieven : maak er gebruik van ! Contact-adressen : Koninklijk Muziekverbond van België : 02/241 35 65, Koninklijk Muziekverbond van België - Oost-Vlaanderen : 09/259 15 53, Move Dans-Center : 053/78 41 99, Zang- en ademhalingsschool van Prof. L.-B. Giot : 0476/43 19 90.Klik hier om de bijgevoegde foto te zien.