Internationale zang- en ademhalingsschool Prof. Lťon-Bernard Giot


Vereremerking door minister Anciaux


Professor Lťon-Bernard Giot is een muzikale duizendpoot die in onze regio en ook ver daarbuiten naam en faam geniet als specialist in de ademhalingstechniek voor zangers, sprekers en blazers. Veel van zijn leerlingen, tevens allemaal lid van het Koninklijk Muziekverbond van BelgiŽ (de grootste en meest verscheiden muziekfederatie van BelgiŽ) hebben dank zij zijn aanpak een internationale carriŽre kunnen ontwikkelen. Wij denken hierbij aan Christel Pagnoul in Frankrijk, Chris Bekaert in Indie, Heinrike in Duitsland, Franck Bechemilh in JordaniŽ, Nelson in Canada, enz... Naast al deze zangopleidingen is prof. L.-B. Giot ook wekelijks actief als koor- en orkestleider van : het jeugdkoor Angeli met afdelingen te Melle en te Wanzele, het Koninklijk Sint-Bavokoor Wanzele-Lede, het gemengde koor Singhet Fro Mere, het orkest De Zonnebrengers Zuid-Oost-Vlaanderen en het Groot Internationaal Operakoor en Orkest te Melle.

Het is een beetje vanzelfsprekend dat zijn eigen kinderen, die uiteraard ook goede musici zijn, deel uitmaken van de meeste van deze culturele verenigingen van de bovenste plank !

Dochter Lara Giot (17), de jongste organiste van BelgiŽ 1998, speelt er piano-solo, orgel en gitaar. Zoon Frederik Giot (20) zingt mee als bas-bariton, speelt cello en bekwaamt zich verder in compositie en koordirectie. Hij is ook repetitor. Dochter Emily (17) speelt viool. Minister voor Cultuur Bert Anciaux, is niet ongevoelig voor al deze verwezenlijkingen en vereremerkt 14 van de oudste leden. Jeugdkoor Angeli Melle met 4 bronzen medailles voor meer dan 30 jaar lidmaatschap, Jeugdkoor Angeli Wanzele met 6 bronzen medailles voor meer dan 30 jaar lidmaatschap en Orkest De Zonnebrengers met 4 bronzen medailles voor meer dan 50 jaar lidmaatschap.

Bovendien mocht prof. Lťon-Bernard Giot eveneens een medaille ontvangen omdat hij meer dan 30 jaar lang voorzanger-organist (koster) is, of is geweest in verschillende kerken van ons bisdom : Mere, Wanzele, Lede, Gent, Viekkem, Bambrugge, lmpe, Ledeberg, Oostakker, Sint-Niklaas, Melle, Oosterzele, Geraardsbergen, Wetteren, Oost-Eeklo, ... Later zullen de festiviteiten plaatsvinden bij de uitreiking van het Bisschoppelijk ereteken. De minister van Cultuur, alsook de redactie van De Beiaard, bieden aan alle gelukkigen nu reeds hun welgemeende gelukwensen aan.

Wie wil meezingen en/of spelen, neemt best contact met prof. Lťon-Bernard Giot op het nummer 0476/43 19 90. Voor ademhalingscursussen 0476/43 19 90 en/of Het Koninklijk Muziekverbond van BelgiŽ Oost-Vlaanderen 09/259 15 53 of het Koninklijk Muziekverbond van BelgiŽ op het nummer 02/241 36 65.

RDS

Klik hier om de bijgevoegde foto te zien.