Internationale Zang- en Ademhalingsschool van Professor Léon-Bernard Giot.


Christel Pagnoul mét orkest


Zangeres Christel Pagnoul, leerlinge aan de internationale zang- en ademschool van Prof. L.-B. Giot, trad vorige vrijdag op in het Cultureel Centrum van Watermaal-Bosvoorde. Deze zaal met een capaciteit van 400 zitplaatsen was reeds dagen van tevoren totaal uitverkocht ! Aan de ingang stonden nog tientallen mensen aan te schuiven, maar zij konden er echt niet meer in. Op het programma stonden Xavier Baeselen, Jean-Christophe Jortay en Christel Pagnoul.

De eerste twee, die wel enig muzikaal talent hadden, hebben veel moeite gedaan om het aanwezige publiek te bekoren maar tevergeefs : alle klanken kwamen recht uit hun keel, geen enkele genietbare ontspannen noot door een duidelijk gebrek aan zangtechnische vorming. Zij kregen dan ook een beleefdheidsapplausje. Na deze twee (elk een half uur met dito pauze) was het de beurt aan Christel Pagnoul samen het orkest van Boogie Boy (Paul Ambach), bekend van radio en tv.

Zij brachten samen een half uurtje prachtige muziek onder leiding van Charlie Belair, de grote manager. Het orkest was samengesteld uit een waaier van ongeveer 15 beroepsmusici : saxofoons, trompet, trombone, tamboerijn, orgel, drums, bongo's, enz. Rekening houdend met de kostprijs van dergelijke musici heeft het publiek zeker meer dan waar gekregen voor zijn geld. Zij kregen er maar niet genoeg van, en twee bisnummers werden met plezier toegestaan.

Christel Pagnoul, slechts 17 jaar oud, gaf blijk van groot vakmanschap. De orkestleider verklapte ons achteraf dat zij hem de indruk gaf reeds jaren met een live orkest te hebben opgetreden, wat dus zeker nog nooit eerder was gebeurd ! Een waar natuurtalent samen met een degelijke zang-opleiding kunnen dus wonderen verrichten. Hopelijk zal Christel Pagnoul (http://www.christelpagnoul.com) ooit nog een optreden kunnen geven in onze regio vooraleer zij definitief vertrekt naar Parijs voor de hoofdrol in een echte musical... Proficiat voor Christel en haar zang-opleider ! Contact ademcursus : www.zangschool.net - tel. 0476/43.19.90. Koninklijk Muziekverbond van België : 09/259.15.53 - 02/241.36.65.Klik hier om de bijgevoegde foto te zien.