De Lokale Amnesty Groep Kasterlee organiseerde in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel Kasterlee-Lichtaart-Tielen onderstaande toneelvoorstelling.

De opkomst voor dit prachtige stuk was niet echt 'massaal' te noemen. Doch de aanwezigen waren allen buitengewoon enthousiast over de kwaliteit van het gebrachte stuk.

Meer info kan u vinden op volgende link : http://www.v-dag.be/nieuws/nieuws.htm

 

 

Vluchtroute 35 is het verhaal van Amira, een Bosnische moslimvrouw en Koen, een Belgische blauwhelmsoldaat.

De personages worden vertolkt door Geert Vermeulen, tevens auteur van het stuk, en door Vesna Puric.

Koen slaagt er maar niet in om de draad van zijn leven weer op te nemen na zijn ervaringen in de Balkan. Ook Amira lijdt onder haar traumatische oorlogsverleden en ervaart dat weinig mensen haar willen helpen tijdens haar zoektocht door Europa.

Hun verhalen worden in een spel van aantrekking en afstoting verteld. Verrassend en vooral menselijk. De rollen zijn mooi uitgewerkt en je merkt dat er heel wat studiewerk over het thema en de personages gebeurd is.

In het eenvoudige decor van een garagebox worden we meegesleept in de discussie. Zijn mensen van vreemde origine wel welkom in Vlaanderen? Of moeten we eerst zelf een oorlog meegemaakt hebben?

Thema's als vrouwenrechten in oorlogssituaties, kindsoldaten, het Balkansyndroom, de rechten van een soldaat, asielprocedures,… komen in dit theaterstuk aan bod. De humor en de liefdevolle momenten geven het stuk een sterk dramatisch gehalte.

Je merkt dat er verschillende vluchtmogelijkheden zijn; Vluchtroute 35 is er één van. Het is vooral van belang te weten waarvoor je vlucht en wat je ermee wil bereiken. Niet elke route heeft een positief resultaat…