GROTE FOND DUIVENSPORT


Welkom

 

 

Geachte bezoeker, 

Welkom op onze  vernieuwde website.
Inderdaad, zoals je kan vaststellen, ambineren wij de overnachtwedstrijden en met succes. 


Via de knoppen in de header van de website, kunt u onze resultaten nakijken.

Verder bestaat de mogelijkheid een reeks foto's te bekijken van onze kampioenen.
 

Voor alle vragen en info kunt u steeds terecht via email. Uw vragen worden zo snel als mogelijk beantwoord.

 

Sportieve groeten

Martin en Arlette,


oude websitestructuur->
GB   -  USA  - AUS   BELGIE-BELGIUM FRANCE NEDERLAND


Klik voor uw email op dt icoon.>>>> martin.ravelingien@hotmail.com

Dokter Martin Ravelingien


Historiek en stamopbouw
Martin Ravelingien werd geboren in 1949 in het sterke duivennest Deerlijk in Zuid-West Vlaanderen. Zijn vader, een goede halve fondspeler, overleed vroeg in 1972. Martin werd dan compagnon bij het vader en zoon duo Vandendriessche-Benoit uit Deerlijk. Deze behoorden toen tot de beste fondspelers van België.

Hun beste kwekers waren ondergebracht in het ouderlijke huis van Martin. Hij kweekte er vele goede duiven o.a. hun fameuze “Wittepenne” in 1977. Deze vloog 1e nationaal Perpignan in 1982.
Na zijn studies geneeskunde en zijn huwelijk startte Martin zelf in 1981 in het Oost-Vlaamse Wannegem-Lede. Er werd vertrokken van de enorme sterke basis van Vandendriessche-Benoit. Hun stam was gevormd met volgende rassen: Cattrysse Gebroeders, Pol Bostyn, André Lietaer, Jozef Huysentruyt, Noel Peiren en Marcel Desmet Waregem uit de lijn 1e internationaal Barcelona (Stichelbaut x Brusseel) alsook hun oud grijs ras.

Verder duiven van zijn vrienden Jozef Huysentruyt Deerlijk (lijn 1e nationaal Montauban en de rassen Maurice Delbar Ronse en Julien Matthijs Vichte) en van Marcel Demeyere Tiegem (lijn 1e nationaal St.-Vincent, vnl. ras Robert Lefebure, Hector Desmet en Roger Vereecke). Ook de rode duiven van Charles Van Der Espt en Maurice Vandevelde werden bijgehaald.
Er werd dus gestart met het beste van wat in de Vlaanders voor handen was en het was meteen raak.
In 1982: 1e prov. Argenton 457 duiven met “Nero”
In 1983:- 1e prov. Poitiers 2.845 duiven met “Tobi”
- Perpignan internat.: 3.587 duiven: 9e – 43e – 157e – enz. met “Petito” en “Blok” op kop.

Het was zijn eerste deelname aan een internationaal en de internationaals zouden zijn echte passie worden. Perpignan is al 20 jaar een echte succes-story. Maar ook op Pau en de andere internationaals behoort hij bij de internationale top.

In 1984 werd definitief verhuisd naar Tiegem. Er werden geen duiven overwend en het werd dus een volledige nieuwe start in 1985.
Opnieuw was het raak en de bekroning kwam reeds in 1989 met de 1e nationaal Pau met zijn legendarische “UFO” alsook meedere provinciale overwinningen.

Vanaf 1990 werd een paar maal aan samenkweek gedaan met Luc Vancoppenolle Ouwegem waar wat Florizoone werd gehaald.(o.a. Virus 1e provinciaal Montauban en 9e nationaal in 1999).
Vanaf 1990 werd ook het beste van het ras André Vanbruaene bijgebracht via Dr. Antoon Lenaert. Het werd een serieuze versterkiing (o.a. Witte UFO-93: 4e internat. Perpignan 1997 - Di Rupo-93 – Turbo-94 – Annan-2000 -. UFO creone I en II –bolleke-2003 etc…)

Vanaf 1995 het ras Noël Peiren-Andre Pintelon door samenkweek met vriend André Verhoest Waarmaarde tot aan zijn dood in 2003.
De kruisingen van de oude sterke stam met het ras André Vanbruaene en Noël Peiren-Andre Pintelon was zeer succesvol en deze kruisingen vormen actueel mijn huidige stam.

In 2000 een toegevoegde waarde met 2 duivinnen van de ex-tandem Staelraeve-Peeters : de ene was een zuivere Van der wegen duivin nederland en de andere een dochter van de fameuze Narbonne (Deschamps-Vanhasten Lauwe) x de nestzuster van de kleine Didi Etienne Devos

In 2002 kwam wat bloed bij van Haerinck-Poelmans.En met succes

In 2003 een zuster van de supercrack Armstrong van Marcel Vanpamel-Demulder.Deze duif vloog de 1e internat San Sebastian in 2001 en de 1e nat Bordeaux in 2004. Zeer beloftevolle jongere duiven hieruit.

Rassen die nog in de testfase zitten worden nog niet vermeld .Met uitzondering misschien van de duiven van Jozef Vandenberghe uit Landegem die dit jaar werden bijgehaald via mijn schoonbroer en debutant Martin Desmet maar daarna ook rechtstreeks. Ze staan me aan –een kolonie met weinig tierlantijntjes maar duiven die top kunnen vliegen op de zwaarste vluchten in echt keihard weer. Ik ben hoopvol.
Verder worden jaarlijks een 3-tal duiven bijgehaald

 Vervolg - Systeem>

 

Hokken - lofts

.

more

Succes Stories

 

more